PEGAS - Чи потрібні коні в житті моєї дитини?

Чи потрібні коні в житті моєї дитини?


  • Дата: 26 грудня 2017, 17:40

Наше життя перенаповнене різноманітними можливостями, щодо розвитку, відпочинку чи удосконалення себе. Та якщо дорослі самостійно визначаються як і де провести їм свій вільний час, то наші діти залежать від нас, батьків. І саме на нас лежить основна відповідальність за те, де дитина його проведе.

Серед величезного списку різноманітних занять і секцій є заняття на конях.

Багато хто із нас зараз напружився. Коні? Так, саме коні! І хоча для багатьох це щось далеке і незрозуміле, все більше батьків зупиняють свій вибір саме на цих дивовижних тваринах.

Батьки, давайте разом розберемося, чи потрібні коні у житті вашої дитини?

І так, кінь це насамперед величезна тварина, яка на перший погляд може бути небезпечною. Але чи це дійсно так? Правду кажучи ризики дійсно існують, та більшість з них пов’язана з порушеннями техніки безпеки. Тож дотримуючись Правил ми мінімізуємо усі ризики які можуть бути пов’язані з кіньми. Крім цього дитячі розвиваючі заняття кардинально різняться з заняттями для дорослих, адже на дитячих заняттях кінь тільки крокує (ходить), тобто переміщується повільно. Крім цього батьки беруть безпосередню участь у цих заняттях (присутність батьків на заняттях обов’язкова) тож можна самостійно слідкувати за усим, що відбувається.

Розібравшись з безпечністю такого спілкування, ми переходимо до суті піднятого питання.

Насамперед спілкування з кіньми вчить дитину долати страх. Тобто вана стає сміливішою. Навчається не тільки спілкуватися з величезною твариною, а і легко рухатися на ній, робити різні вправи і керувати конем. А це все випрацьовує силу характеру, додає впевненості у собі і своїх силах, що в свою чергу впливає на можливість легше долати життєві труднощі і перешкоди.

Дитина відпочиває на природі, що в усі часи було дуже корисно для підростаючого дитячого організму, ну а в наш вік технологій це просто життєва необхідність, адже відірвати дитя від мобільного, планшету чи комп’ютера і виманити на вулицю, буває, ой, як нелегко. А тут вона проводить свій вільний час на природі, з корисно і що найголовніше цікаво.

На заняттях, через вправи, дитина укріплює і розвиває мязи всього організму,збільшується її витривалість, а також вона вчиться добре тримати баланс, що в свою чергу добре впливає на вестебюлярний апарат. Тож заняття на конях дуже добре впливають на фізичну підготовку вашої дитини.

Крім хорошої фізичної підготовки ваше дитя стає більш дисциплінованішим і краще утримує увагу, а також випрацьовує швидкість реакції, що в свою чергу впливає на усі сфери її життя: це і засвоєння нової інформації (у школі і дитячому садочку); це і впевненість у своїх силах; це більш раціональне використання свого часу, ну і ще багато, багато іншого.

Дитина отримує базові знання з верхової їзди, які при бажанні можна поглиблювати, якщо Ваше дитя зацікавиться цим дивовижним видом спорту.

Ну і найголовніше, як на мене, Ваше чадо отримує позитивні емоції від спілкування з кіньми, що однозначно позитивно впливає на її психологічний і емоційний стан.

Тож, мої дорогі батьки, і всі ті хто натрапив на цю статтю, я маю глибоке переконання того, що коні потрібні у житті кожної дитини, без виключення. Адже кожна дитина може віднайти у спілкуванні з цими величними тваринами щось своє, особливе і це щось обов’язково допоможе вашому дитяті стати більш успішним і впевненим у собі, а ще однозначно щасливішим. Тож даруйте своїм дітям радість спілкування з цими дивовижними тваринами і будьте щасливі!

Коментарі