Німецька, італійська, індійська: кухню якої країни скуштувати в Черкасах?

Ресторани, які пропонують національні страви різних країн світу.
18 січня1293
'Німецька, італійська, індійська:  кухню якої країни скуштувати в Черкасах?'

Як би сильно ми не любили борщ і вареники, інколи хочеться відкрити для себе нові смаки. Редакція in.ck.ua підготувала для вас добірку закладів, які спеціалізуються на традиційній кухні інших народів.

Середземноморська кухня

Смаколики Італії, Греції і Франції належать до середземноморської кухні. Ці народи у порівнянні з українцями їдять менше м’яса, проте вживають більше риби та морепродуктів. Також у їхньому раціоні присутня велика кількість свіжих овочів, кефір та різноманітні сири. Доповнюють цей перелік бобові, рис і макарони, солона та солодка випічка. 

Тратторія ”Faro del porto”

Де: вул. Козацька, 2.
Що скуштувати: равіолі з м'ясом качки, жаб’ячі лапки, фуа-гра, фрікасе із рапанів з гливами, картопля конфі.

  • Фото 1 - Німецька, італійська, індійська: кухню якої країни скуштувати в Черкасах?
  • Фото 2 - Німецька, італійська, індійська: кухню якої країни скуштувати в Черкасах?

За гастрономічними відкриттями можна сміливо приходити у ”Faro del porto”. Тут вам запропонують делікатеси: фуа-гра за 256 грн, жаб’ячі лапки – 286 грн, фрікасе із рапанів з гливами – 173 грн. На перше можна замовити грибний крем-суп капучіно – 73 грн, на гарнір – картоплю конфі з розмарином – 42 грн. Також у ”Faro del porto” можна скуштувати равіолі з м’ясом качки – страву родом з Італії – за 121 грн. 

Чеська та німецька кухня

Чеську та німецьку кухню об’єднує велика кількість страв з м’яса, найпоширеніші гарніри в цих країнах – капуста, картопля і бобові. У них популярна страва, подібна до наших галушок, у чехів це кнедлики, а в німців – кльоцки. Особливість чеської кухні – кисло-солодкі супи з додаванням капусти і яблук, м’ясо чехи готують зазвичай із соусом. У Німеччині в кожному регіоні готують ковбаски за особливим рецептом. 

Паб “Zivot a Pivo”

Де: вул. Лазарєва, 6.
Що скуштувати: піхельштайнер, цоурочка, зауеркраут, чеські шпикачки, шніцель, обацда.

Німецька, італійська, індійська: кухню якої країни скуштувати в Черкасах?
Німецька, італійська, індійська: кухню якої країни скуштувати в Черкасах?

У пабі “Zivot a Pivo” подають страви чеської та німецької кухні. У меню кожна позиція позначена прапорцем, тому ви легко зорієнтуєтесь з якої країни страва. Якщо хочеться гаряченького, замовте цоурочку з копченою перепілкою – це чеський суп із квашеної капусти – 55 грн. Німецьким варіантом супу буде піхельштайнер з м’ясом і селерою – 85 грн. З-поміж закусок можна обрати чеські шпикачки в беконі – 110 грн, чіпси з телятини – 75 грн або традиційне німецьке доповнення до пива – обацда – 45 грн. Також у меню є шніцель з картоплею й беконом – 125 грн, асорті ковбасок з квасолею – 130 грн. На гарнір можна спробувати тушковану капусту на пиві – зауеркраут – за 35 грн. На десерт пропонують тортики “Прага” – 55 грн, і “Шварцвальд” – 50 грн.

Індійська кухня

Основа індійської кухні – страви з овочів і рису. Більшість приготувань є вегетаріанськими, але є варіанти і м’ясних страв – з курятини і барнини. В Індії до м’яса й овочів люблять додавати приправу карі. Будьте готові, що ці страви у порівнянні зі звичними для нас більш гострі. Тож якщо боїтеся після трапези "дихати вогнем", попередьте, щоб страву приготували помірно гострою.

Фастфуд “Радж”

Де: вул. Пушкіна, 67.
Що скуштувати: навратан корма, карі з курки, ждалебі, бурфі.

Німецька, італійська, індійська: кухню якої країни скуштувати в Черкасах?
Німецька, італійська, індійська: кухню якої країни скуштувати в Черкасах?

Фастфуд індійської кухні з доставкою, але можна завітати до “Радж” і скуштувати страви там. Це єдиний заклад у нашому місті, який спеціалізується на індійській кухні. З овочевих страв можна спробувати навратан корму – це вегетаріанське карі за 50 грн. З м’ясних страв – карі з курки – 50 грн, або з баранини – 80 грн. На гарнір спробуйте ароматний лимонний рис зі спеціями та кеш’ю – 25 грн, загалом у меню є різні варіації приготування рису. На десерт пропонують хрусткі солодощі джалебі – 35 грн, або різні варіації ласощів бурфі – 50 грн.

Китайська кухня

Гастрономічні уподобання китайців різноманітні і незвичні для нас, наприклад, вони готують десерти з овочами та спеціями. В основі раціону китайців рис, локшина та соя, також у їхній кухні багато морепродуктів, овочів та м’яса. Часто страви не діляться на суто м’ясні чи овочеві, а поєднують гарнір, м’ясо й овочі. Китайці дуже часто готують їжу методом обсмаження. Також вони використовують багато спецій та гострих кисло-солодких соусів.

Ресторан “Джекі Чан”

Де: бульв. Шевченка, 250.
Що скуштувати: китайські пельмені, смажений тофу, пан це. 

“Джекі Чан” – єдиний ресторан китайської кухні в Черкасах. Скуштувати китайські пельмені обійдеться вам у 58 грн, смажений тофу – 88 грн, свинячі вушка – 78 грн. Можна підживитися стравою з овочів, локшини та грибів –  пан це – 78 грн. 

Грузинська кухня 

Грузинська кухня – це поєднання пряного й гострого, м’яса й овочів, сирів і зелені. Двома стравами з борошна грузини пишаються особливо – це хінкалі і хачапурі. До м’яса й овочів вони люблять додавати волоські горіхи та різноманітні прянощі. М’ясо готують здебільшого на відкритому вогні або тушкують. Фішка кухні – різноманітні соуси. 

Ресторан “Vano”

Де: бульв. Шевченка, 275.
Що скуштувати: хачапурі на шампурі, чанахі, баклажани по-старогрузинськи, чурчхела.

Німецька, італійська, індійська: кухню якої країни скуштувати в Черкасах?
Німецька, італійська, індійська: кухню якої країни скуштувати в Черкасах?

Якщо ви ще не куштували хачапурі на шампурі, виправте це у ресторані “Vano”. Також там можна скуштувати чанахі – телятину тушковану з овочами – 107 грн, і смажені баклажани по-старогрузинськи з горіховою пастою – 87 грн. На десерт оберіть чурчхелу з фундуком або волоським горіхом.

Кафе грузинської кухні “Стумарі”

Де: бульв. Шевченка, 187.
Що скуштувати: суп харчо, кахетинський шашлик, оджахурі з грибами, пахлава.

Німецька, італійська, індійська: кухню якої країни скуштувати в Черкасах?
Німецька, італійська, індійська: кухню якої країни скуштувати в Черкасах?

На перше оберіть гостренький і пряний суп харчо – 55 грн, на друге – оджахурі з грибами – 60 грн. Любителям м’ясних страв варто спробувати кахетинський шашлик з маринованої свинячої вирізки. У меню небагато позицій солоденького, серед них є пахлава – 55 грн. 

Хінкальна “Буба”

Де: бульв. Шевченка, 171.
Що скуштувати: хінкалі, купати, кюфта бозбаш, долма.

Німецька, італійська, індійська: кухню якої країни скуштувати в Черкасах?
Німецька, італійська, індійська: кухню якої країни скуштувати в Черкасах?

На ваш вибір тут 5 видів хінкалі, серед них є і смажені. Ціна за хінкалі – 17 грн/шт, мінімальна порція – 4 шт. Можна замовити грузинський суп кюфта бозбаш – 77 грн і традиційні грузинські ковбаски купати – 168 грн, та долму – 95 грн. З солодкого можна посмакувати сирниками з кизиловим варенням – 55 грн.

Японська кухня

Японська кухня –  це не лише про їжу, адже вона належить до нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. Японці особливо цінують спосіб приготування, зовнішній вигляд та подачу страви. Рис, морепродукти та риба, водорості й овочі, соєвий сир та соус – все це складає основу традиційної кухні. Японці часто доповнюють смак гострими коренеплодами – імбиром і васабі. 

Ресторан “Сушия”

Де: бульв. Шевченка, 208/1, ТРЦ "Любава".
Що скуштувати: хенд-рол з вугром, смажений рис з креветкою, фруктово-шоколадний рол.

Німецька, італійська, індійська: кухню якої країни скуштувати в Черкасах?
Німецька, італійська, індійська: кухню якої країни скуштувати в Черкасах?

Окрім традиційних ролів тут можна скуштувати хенд-рол з лососем, вугром або гребінцем за 79 грн, втамувати легкий голод можна салатом з маринованим лососем – 109 грн. Якщо добряче зголодніли, для вас ситний смажений рис із креветкою. На десерт можна спробувати фруктово-шоколадний рол з бананом, ківі і манго – 59 грн.

Ресторан “Fujiwara Yoshi”

Де: бульв. Шевченка, 205.
Що скуштувати: ебі суігедза, ебі темпура, шашличок з мідій, вагасі йокан.

  • Фото 1 - Німецька, італійська, індійська: кухню якої країни скуштувати в Черкасах?
  • Фото 2 - Німецька, італійська, індійська: кухню якої країни скуштувати в Черкасах?

Ресторан “Fujiwara Yoshi” одне з небагатьох місць у Черкасах, де можна скуштувати делікатеси – устриці, лобстера, тигрові креветки та краби. Устриця вам обійдеться в 125 грн, королівські креветки в клярі з овочами –  ебі темпура – 215 грн, за королівського камчатського краба готуйтеся викласти 13500 грн. Також можна спробувати ебі суігедза – бульйон з креветками – 125 грн, та шашличок з мідій –  95 грн. Цікавеньке на десерт – японські ласощі вагасі йокан – пастила з агар-агара і солодкої пасти з червоних бобів адзукі – 65 грн.

Ресторан “Фугу”

Де: бульв. Шевченка, 258.
Що скуштувати: суп місо, суші з мідією, лосось теріякі.

  • Фото 1 - Німецька, італійська, індійська: кухню якої країни скуштувати в Черкасах?
  • Фото 2 - Німецька, італійська, індійська: кухню якої країни скуштувати в Черкасах?

У ресторані можна спробувати класичний суп місо – 39 грн, суші з мідією – 29 грн, лосося теріякі з овочами – 139 грн. Якщо ви прийшли з компанією, можете замовити сет з різними ролами, ціна стартує з 319 грн. Серед десертів у меню є хрустке морозиво з цитрусовим соусом – 45 грн.

А які страви полюбляєте ви? Та якої національної кухні, на вашу думку, не вистачає в нашому місті? 

Таїсія Поєдинок

Хочете підказати нам тему статті чи новини? Напишіть її на пошту нашому редактору і +100500 до карми вам гарантовано!
Коментарі