Коригуємо фігуру за 9 тижнів: детальна інструкція

Готуємося до пляжного сезону.
2 травня33470
'Коригуємо фігуру за 9 тижнів: детальна інструкція'

Зовсім скоро літо, а це означає, що більшість жінок активно взялися за корекцію фігури. Оголошення "Допоможемо схуднути за два тижні" звучать привабливо, але рідко дають бажаний результат. Якщо правильно підійти до питання корекції фігури, досягти результату реально за 6-9 тижнів. Про нову програму для корекції фігури в Day Spa "Дар Каліфа" нам розповіла директор СПА Людмила Лозова.

До розробки антицелюлітної програми ми залучили косметологів-естетистів, масажистів, дієтологів, лікарів і фітнес-тренерів. Ефективна програма не тільки зробить фігуру стрункою, підтягнутою і привабливою, але і зміцнить здоров'я.

Програма для корекції фігури складається з чотирьох етапів: детоксикація організму, розщеплення жирів і виведення токсинів, моделювання та ліфтинг тіла, закріплення та утримання результату. Щоб не тільки досягти результату, але і зберегти його, важливо пройти всі етапи.

Людмила Лозова
Людмила Лозова
директор Day Spa "Дар Каліфа"
 

Повна програма триває 9 тижнів. Перші 3 тижні – це активна боротьба з целюлітом і жировою масою. Якщо все робити правильно, фігура стане стрункою за 3 тижні: зникне зайва вага, об'єми та целюліт, шкіра стане гладкою і підтягнутою. Але для збереження результату потрібен четвертий етап програми – закріплення, який триває не менше ніж 6 тижнів. Щоб фігура "не попливла" і залишилася стрункою щонайменше на півроку, достатньо раз на тиждень виконувати потрібну процедуру.

Етап перший: антистрес і детоксикація організму

Для виконання першого етапу достатньо двох процедур, на які варто звернути особливу увагу. Під час першого етапу відбувається підготовка тіла до активної роботи з жировим прошарком. Крім того, ви зможете забути про щоденні турботи та позбутися стресу. Якщо організм перебуває в стресовому стані, процес схуднення навіть не розпочнеться. Тобто всі зусилля – процедури, масажі, правильне харчування – будуть марними.

Зняти напругу і вивести токсини можна за допомогою лазні або кисневої капсули. Лазня очистить організм і допоможе розслабитися, під час пропарювання невисокою температурою виходять токсини. Розслаблене тіло звільняється від напруги. Організм запускає особливу програму релаксу і чистки. Японська баня Офуро і турецький хамам ідеально впораються з антистрес-завданням.

  • Фото 1 - Відпочинок в кисневій капсулі
  • Фото 2 - Релакс в хамамі

Другий варіант детоксу – відпочинок у кисневій капсулі. Під час релаксу в капсулі на тіло впливають одразу декілька факторів: чистий кисень, спеціальне світло, індивідуально дібрана температура, вібромасаж і лікувальна ароматерапія. Півгодини відпочинку в капсулі замінюють двогодинну активну прогулянку в лісі. Коли нам не вистачає кисню, обмінні процеси в організмі загальмовуються, і з'являється зайвий жир. Процедура в кисневій капсулі не тільки виведе токсини, але і поліпшить сон, посилить імунну систему, освіжить шкіру обличчя.

Етап другий: розщеплення жирів і стимуляція обмінних процесів

Цей етап – найбільш насичений. Триває він до 2 тижнів. Залежно від типу целюліту майстер добере індивідуальну програму, яка включає антицелюлітний ручний, апаратний масаж і гідромасаж, обгортання і пілінги. Обгортання усунуть м'який целюліт, масаж – твердий. Щоб визначити, від якої процедури буде максимальний ефект, потрібно спробувати і ручний масаж, і апаратний, і гідромасаж. Адже організм кожної людини по-різному реагує на процедури, і важливо вибрати саме ті варіанти, які активно працюватимуть і змінюватимуть ваше тіло.

Після ручного антицелюлітного масажу не повинні залишатися синці. Гематоми після масажу свідчать про пошкодження стінок судин і внутрішні мікрокрововиливи. Це перша ознака непрофесіоналізму майстра та неправильної техніки виконання.

Апаратний і ручний масаж посилюють кровообіг тканин проблемних зон, насичують їх киснем, активують циркуляцію та відтік лімфи з целюлітних зон. Паралельно з масажами проводять обгортання, які стимулюють процес розщеплення жиру і виведення шлаків.

  • Фото 1 - Підводний душ-масаж
  • Фото 2 - Пресотерапія

Підводний душ-масаж – один зі способів апаратного розщеплення жирів. Гідромасаж виконує спеціаліст, він направляє воду під певним кутом на проблемні ділянки, безпосередньо масажуючи жирові клітини. Також цей масаж дає додатковий релакс – вода викликає відчуття розслаблення і задоволення.

На другому етапі корекції фігури обов'язково проводять процедури, які посилюють лімфодренаж і допомагають вивести розщеплені жири з організму. Це може бути киснева капсула, пресотерапія або ручний лімфодренажний масаж.

Етап третій: моделювання фігури та ліфтинг усього тіла

Перші два етапи значно зменшують жировий шар, але шкіра за такий короткий час не встигне стати більш пружною. Щоб уникнути обвисання, важливо вчасно розпочати третій етап корекції. В цей період майстер застосовує альгінатне обгортання, вакуумно-роликовий масаж і моделювальні масажі, тонізувальні СПА-догляди, ліполітичні аромаобгортання. Ці процедури моделюють фігуру та зміцнюють стінки судин.

Вакуумно-роликовий масаж
Вакуумно-роликовий масаж

Обгортання допоможуть із ліфтингом і тонізацією шкіри. Після альгінатного обгортання результат буде помітний  одразу після першої процедури. У цей період потрібно продовжувати робити лімфодренаж або детокс, тому що процес виведення жирів запущений і його треба підтримувати. За бажання можна доповнити етап підводним душем-масажем.

Причини появи целюліту: стрес, гормональні порушення, захворювання ендокринної системи, неправильний раціон із високим вмістом жирів і вуглеводів, паління, вживання алкоголю, малорухливий спосіб життя, спадковість, непрофесійно проведені програми корекції фігури, часта зміна ваги.

Етап четвертий: закріплення та утримання результату

Досягнувши бажаного результату, багато жінок потрапляють у стан ейфорії, розслабляються і забувають про четвертий етап. Це помилка. Наше тіло має свою пам'ять. Мозок людини звикає до певної маси тіла, запам'ятовує її і підтримує саме такий об'єм. Це так звана "пам'ять тіла" на певну вагу і параметри. Якщо пройти тільки перші 3 етапи і зупинитися, тіло з часом поверне не тільки колишню форму, але й додасть зверху декілька кілограмів і сантиметрів. Звикання до "нового тіла" триває до 6 тижнів. Для цього достатньо раз на тиждень проходити процедуру пресотерапії або кисневу капсулу. Як правило, 1 кг втраченої ваги дорівнює 1 тижню закріплення.

Покрокова інструкція: правильно коригуємо фігуру до літа за 9 тижнів
Покрокова інструкція: правильно коригуємо фігуру до літа за 9 тижнів

Три розповсюджені помилки під час корекції фігури

Інколи недобросовісні майстри припускаються помилок, які негативно позначаться на вашому здоров'ї.

  • Програма розписана на кожен день. Не можна проходити процедури з корекції фігури щодня. Стимуляція кровообігу проблемних, застійних зон посилює викид у кров токсичних речовин. При щоденних навантаженнях тіло не встигає вивести внутрішню "отруту", організм слабшає, і в результаті з'являються постійні захворювання. Через це людина може відчувати головні болі, запаморочення, можливе підвищення температура, погіршення сну та пам'яті. Уважно вивчайте графік програми з корекції ваги.
  • Неправильна схема корекції. Антицелюлітні масажі обов'язково треба чергувати з лімфодренажними. Це забезпечить хороше кровопостачання і посилений лімфовідтік.
  • Пропуск першого або останнього етапу програми. Відсутність першого етапу сповільнить досягнення результату, можуть з'явитися ознаки отруєння й інтоксикації організму. Якщо не звертати увагу на останній етап, результат після програми корекції швидко зникне, а через певний час вага збільшиться.

 

Довіряйте своє тіло та здоров'я тільки професіоналам, консультуйтеся з ними, не припускайтеся помилок – і струнка фігура на відкритті пляжного сезону вас обов'язково потішить.

Маргарита Годуліна

Хочете підказати нам тему статті чи новини? Напишіть її на пошту нашому редактору і +100500 до карми вам гарантовано!
Партнерська публікація
Коментарі