Як блендер допомагає жителям Черкас "лікуватися" від суму: 3 рецепти смузі для гарного настроюСмачно та корисно. |
10 квітня 20206990 |
Дієтологи переконані: щоденне вживання смузі зі свіжих овочів та фруктів сприяє покращенню настрою. Зумовлено це тим, що до складу напоїв, приготованих за допомогою блендера, зазвичай входять речовини, які провокують вироблення гормонів щастя – серотоніну, дофаміну та ендорфінів.
Мешканці Черкас довіряють фахівцям, тому намагаються час від часу додавати до повсякденного раціону корисні мікси з найрізноманітніших інгредієнтів.
Смузі з інжиру та бананів
Досить часто блендер в Черкасах використовують для приготування неймовірно смачного смузі, до складу якого входять корисні для нервової системи фрукти. Мова йде про інжир, який є джерелом калію, і банан, який містить вітаміни групи B. Ці мікроелементи сприяють пришвидшенню транспортування триптофану – так званої амінокислоти хорошого настрою.
Як готувати смузі?
- банан середнього розміру нарізати на шматки середнього розміру та помістити в чашу блендера;
- додати до банана нарізаний інжир (за бажанням плід можна очистити від шкірки);
- залити фрукти рослинним молоком та ретельно подрібнити.
Смузі з огірком, базиліком та волоським горіхом
Напій, що тонізує, допомагає збадьоритись після складного робочого дня і дарує заряд позитивних емоцій. Секрет позитивного впливу смузі на настрій та самопочуття – горіхи, до складу яких входять жирні кислоти, селен і триптофан. Такий мікс не лише повертає до життя після інтенсивного фізичного навантаження, але й полегшує боротьбу з хронічною втомою та депресивними станами.
Складники напою:
- свіжий огірок середнього розміру – 1;
- базилік – 20-25 грамів;
- кефір жирністю 3,2% (можна замінити на натуральний йогурт рослинного або тваринного походження) – 1 склянка;
- волоський горіх – приблизно 30 грамів.
Як готувати смузі?
- огірок нарізати на рівномірні шматочки;
- додати листя базиліку та очищені горіхи;
- залити отриману суміш кефіром;
- подрібнити за допомогою блендера у режимі "Смузі".
Апельсиново-вівсяний смузі
Напій містить відразу 2 компоненти, які сприяють підвищенню настрою – свіжий апельсин і вівсяні пластівці. Мікронутрієнти, які входять до складу цих продуктів, беруть участь у синтезі норадреналіну. Останній є нейромедіатором і впливає на роботу центральної нервової системи.
З чого готують смузі:
- вівсяні пластівці швидкого приготування – 15 грамів;
- апельсин – 1 плід середнього розміру;
- натуральний йогурт – 150 мілілітрів;
- вода для приготування пластівців – 3 столові ложки.
Як готувати?
- вівсянку залити киплячою водою і залишити на 3-5 хвилин;
- апельсин повністю очистити від шкірки, перетинок та кісточок;
- викласти апельсиновий м'якуш у чашу блендера, додати йогурт і готові вівсяні пластівці;
- увімкнути блендер на максимальну потужність і дочекатися, доки смузі отримає однорідну консистенцію.
Також черкащани готують смузі з яблук, моркви, томатного соку, свіжої м’яти, щавлю та інших доступних продуктів. Особливо смачними, на їхню думку, виходять напої з овочів і фруктів, вирощених власними руками.
Партнер публікації – інтернет-магазин Moyo.ua.