Зібратися на пікнік за 15 хвилин: де швидко купити м'ясо, рибу та овочіЇдемо на природу! |
28 квітня 201730181 |
Де швидко обрати м'ясо на шашлик, соковиті стейки з риби, овочі на гриль і мимохідь захопити дрова, вугілля, шампури і всю іншу атрибутику для відпочинку на природі? Ми знайшли місце з найбільшим вибором свіжого м'яса, маринованих шашликів, рулетів, ковбасок, копченостей, овочів і додаткових аксесуарів для гарного відпочинку. Користуйтесь моментом – у супермаркеті "Делікат" справжній рай для повелителів мангалу та шампурів.
Альтернативні маринади – з ківі, гранатом і горіхами
Щоб шашлик вдався, його потрібно не просто правильно приготувати, але і правильно замаринувати. Маринад надає волокнам ніжності і неповторного аромату. Хочете заощадити час і полегшити собі завдання – беріть готове мариноване м'ясо. "Делікат" пропонує покупцям понад 15 видів маринадів імпортного та власного виробництва, все з натуральних інгредієнтів. Є й ваговий шашлик, і симпатичні запаковані відерця і вакуумовані упаковки для поїздок на пікнік на "великі дистанції".
Свіже м'ясо для відкритого вогню
Якщо маринування шашликів на пікнік для вас – своєрідний ритуал, купуйте свіже м'ясо і грайтеся з приправами і смаками. На прилавках чекає апетитна свинина, яловичина, курка, баранина – ніякої заморозки, лише найсвіжіше охолоджене м'ясо. Для любителів великих і соковитих шматків яловичини "Делікат+" в ТРЦ "Depot" пропонує стейки рибай, ті-бон і рибай на кістці. Молода телятина вже упакована в вакуум, бери – і готуй!
Як обрати якісне м'ясо: поради технолога
- Звертайте увагу на зовнішній вигляд: м'ясо повинно бути світлим, пружним, апетитним, без сторонніх запахів, темних країв. Жирові прошарки – світло-жовті або білі. Ну і класичний спосіб перевірки свіжості продукту теж ніхто не скасовував: при натисканні м'ясо повинно швидко відновити колишню форму, виділивши прозорий сік.
- Для барбекю найкраще підходить ошийок, биток і вирізка. Розраховуйте порцію: 250-300 грамів, якщо м'ясо жирне (свинина, баранина) і 300-350 грамів більш пісного (курка, індичка, яловича вирізка).
- Яловичину на шашлик краще брати рожеву, без смарагдового відтінку, це ознака більш жорсткого м'яса.
- Не соромтеся обирати м'ясо довго і прискіпливо, просіть показати шматки і "тестуйте" їх. Фахівці м'ясного цеху запевняють: головне правило смачних шашликів – свіже м'ясо. У "Делікаті" м'ясо постачають місцеві виробники. На етапах прийому, обробки та зачистки діє система контролю якості: прийом проходить тільки на підвісній лінії, в процесі контролюють температуру (вона повинна бути не вищою ніж 4°С). Сам процес прийому продукції триває не більше ніж 10 хвилин, і м'ясо одразу ж відправляють в холодильні установки. Супермаркет постачає продукт у багато ресторанів Черкас, тому купуючи м'ясо "для себе", можна бути впевненим, що воно буде однаково смачним.
Ковбаски, купати і смаколики з власної коптильні
Крім традиційного м'яса і маринованих шашликів, на природу можна взяти набори курячих, свинячих, свино-яловичих ковбасок, рулети з курки, індички, свинини, оригінальну "ведмежу лапу" – розрізаний свинячий биток, фарширований яловичою вирізкою і салом. У процесі приготування сало розтоплюється, і биток всередині виходить дуже соковитим. Для приготування на вугіллі, грилі чудово підходять купати – невеликі соковиті сосиски з фаршоподібною начинкою з баранини і яловичини зі спеціями. Для любителів ковбасок є асорті з різних видів м'яса, запаковані у спеціальні готові набори по декілька штук. Копченості в "Делікаті" – з власного цеху, приготовані на вільхових трісках, з неповторним смаком і ароматом.
Всі копченості готуємо в спеціальній камері натуральним способом, без консервантів і хімікатів. Ми використовуємо суміш трісочок дуба, вільхи, черешні. Саме таке поєднання дає неповторний смак і аромат копчених продуктів. За годину копчення йде 5-6 кг тріски, тому виробник із Західної України регулярно постачає нам декілька тонн цієї суміші. Зате ви можете бути впевненими, що вся продукція власного копчення готується саме на ній.
Риба і морепродукти
Пікнік – це не тільки шашлик і сосиски, не забувайте про рибу. Для барбекю можна взяти скумбрію, окуня, стейки лосося, форелі, шашлик із товстолоба, мариновані стейки товстолоба та сома. Риба підготовлена до приготування, продається в спеціальних контейнерах: купив і переклав її на гриль.
Пікнік для вегетаріанців
Для приготування на грилі підходять практично всі овочі, крім огірків. Найсмачнішими виходять баклажани, перець, томати, цукіні, фенхель, цибуля. Щоб овочі не зморщилися і не висохли у процесі смаження, їх краще потримати декілька хвилин в оливковій олії з прянощами. Час приготування у всіх овочів різний: цибулю і перець можна просто злегка обсмажити, а баклажани і цукіні краще порізати кубиками і готувати довше, окремо від інших овочів.
Баклажани, цукіні, 5 видів перцю – фламінго, капі, іспанський жовтий, червоний, помаранчевий перець, зелена спаржа, томати... Всі ці овочі чудово підходять для барбекю. Для любителів незвичайного є картопля батат – південноафриканський солодкий сорт, всередині помаранчевого кольору. Цікавий гарнір для тих, кому "приївся" традиційний український варіант.
Ще один незвичний гарнір для барбекю – авокадо хаас. Корисний продукт з оригінальним смаком і текстурою, який можна доповнити, наприклад, томатною сальсою. Зі свіжої зелені, крім звичних кропу і петрушки, можна взяти салат бостон, ромен, радічіо, айсберг. Овочі приходять безпосередньо з полів і проходять ретельний добір. Завдяки величезній кількості покупців, у "Делікаті" завжди свіжа продукція на вітринах.
Доповнити палітру смаку на пікніку допоможуть гриби і легкі м'які сири – бринза, сир моцарела, фета.
Сезон пікніків на природі тільки розпочинається, а отже, попереду нас чекає декілька місяців експериментів зі стравами на мангалі та грилі. Смачних вам пікніків, і пам'ятайте – у кожній компанії є людина, яка зможе приготувати чудові страви на відкритому вогні, якщо в процесі не "допомагати" їй порадами та підказками.
Фото – Сергій Черкасов
На каждый пикник обязательно покупаем сосиски у ТМ Забияка, и вскусну и недорого.
мені подобається0мені не подобається0