На відкритті міської ялинки черкащан пригощатимуть напоєм часів Київської РусіУвечері 17 грудня під головною міською ялинкою на черкащан чекатиме цілий чан збитню – старовинного слов’янського напою з медом і прянощами. |
13 грудня 201615140 |
Декан факультету харчових технологій та сфери обслуговування ЧДТУ Лариса Чепурда розповідає, що це один із найдавніших і найулюбленіших напоїв наших предків.
На Русі збитень готували із найрізноманітнішими травами і продавали у стаціонарних "збитневих куренях", розташованих у найбільш людних місцях. Його пили і влітку холодним, щоб утамувати спрагу, але особливо популярним був гарячий збитень, який пили узимку як зігрівальний і протизастудний засіб.
Черкащанам подаватимуть вітамінний та імуностимулювальний збитень на основі обліпихи та імбиру, з лимонами та апельсинами, збитий з медом і прянощами.
Святкове відкриття ялинки – 17 грудня о 17.00!