Як я опинився в Черкасах?
Більше 40 років працюю кухарем. У мене був свій ресторан у Франції. Друзі запропонували попрацювати в Україні. У той момент через складну податкову політику Франції та сімейні обставини я вирішив почати нове життя і приїхав в Україну. Живу тут уже 12 років.
В рамках співпраці з готельною мережею Reikartz працював у ресторанах Львова, Харкова, Миколаєва, Кіровограда. Зараз я в Черкасах. Мені подобається ваше місто, особливо Дніпро.
Хороший ресторан – це не тільки кухня!
"Прованс" став першим рестораном французької та італійської кухні в Черкасах. Всі сприймають французьку кухню, як високу кулінарію. Але є ще і регіональна французька кухня. Ми розробили нове меню, в якому представлені саме такі страви. Одна з головних особливостей – демократичні ціни. Романтичний вечір на двох обійдеться приблизно в 120 гривень.
Я готую страви, які люблять самі французи. Наприклад, десерт Бальтазар однаково популярний і серед французів, і серед черкасців.
Контролюю кожне блюдо, яке подається до столу
Часто підходжу до гостей, цікавлюся їхніми враженнями. 99% черкащан спочатку реагують насторожено, але згодом дуже радіють увазі з боку шеф-кухаря.
Хороший ресторан – це не тільки кухня. Насамперед, це, звичайно ж, кухня. Але хороший ресторан – це ще й сервіс, місце розташування, якість столових приладів і багато інших факторів.
Черкаські реалії життя французького шефа
У Черкасах вдома готую рідко, переважно для друзів. Коли у мене гарний настрій, починаю фантазувати, створювати нову страву.
Я люблю українську кухню – борщ, голубці, вареники, але за умови, що ці страви не жирні. Не розумію, коли в ресторані подають домашню картоплю з величезною кількістю жиру. Це не професійно. Останній тренд у кулінарії – мінімум жиру і солі.
Коли я вперше приходжу в гості до друзів, вони часто соромляться і виправдовуються: "Звичайно, це не так смачно, як ви готуєте", "Я не кухар", "Не знаю, наскільки це смачно"... У гостях я ніколи не висловлюю професійну критику.
Мій щоденний сніданок у Черкасах – це кава, хліб, сир, масло, джем. Все за французькими традиціями…
Хочете підказати нам тему статті чи новини? Напишіть її на пошту нашому редактору і +100500 до карми вам гарантовано!