Будьмо: 6 ресторанів української кухні в ЧеркасахЗаклади з національними стравами. |
8 квітня 2019111801 |
Ситний борщ, масні варенички, соковиті крученики, пухкі сирники – перед національними смаколиками дуже важко встояти. Ми знаємо! Але інколи треба задовольняти свої гастрономічні примхи. У Черкасах небагато ресторанів, які пропонують традиційне українське меню. Деякі заклади готують страви української кухні за класичними рецептами, деякі – інтерпретують їх на сучасний лад.
Ми дізналися, що пропонують в ресторанах із національною кухнею в Черкасах, і розказуємо, де посмакувати смачнющими паровими варениками та голубцями зі сметанкою.
Ресторан “Колиба”
Де: с. Благодатне, вул. Франка, 42 (шлях Черкаси-Золотоноша-Драбів).
Що скуштувати: судак запечений у горщику, картопля по-гуцульськи.
З-поміж перших страв у ресторані “Колиба” скуштуйте борщ зі сметаною – 45 грн, або юшку – 45 грн. На друге оберіть картоплю по-гуцульськи – 55 грн, або печеню по-домашньому в горщику – 85 грн. Любителям рибки варто спробувати запеченого в горщику судака – 85 грн, та смаженого в сметані карася – 55 грн. Для поціновувачів м’яса в меню є домашня ковбаса – 60 грн, м’ясо “Гопачок” – 60 грн, та фірмовий крученик зі свинини – 70 грн. На солодке можна замовити млинці з сиром та родзинками – 50 грн.
Корчма “Тарас Бульба”
Де: бульвар Шевченка, 418.
Що скуштувати: смажені галушки, бульйон з півня.
У корчмі є фірмові настоянки власного виробництва: хріновуха, варенуха та інші. Крім традиційного борщу, тут можна замовити домашній бульйон із півня – 46 грн, капусняк – 49 грн, юшку з коропа та форелі – 89 грн. Із гарячих страв можна обрати деруни, галушки з цибулею, домашні ковбаси або кров'янку, а на десерт поласувати варениками з сиром чи вишнею або сирниками зі сметаною.
Ресторан “Колиба”
Де: вул. Оборонна, 13, ГРК “Влада”.
Що скуштувати: деруни із домашньою ковбаскою, товстолоб.
Етно-ресторація запрошує гостей спробувати вареники з капустою, картоплею або м'ясом – від 48 грн, деруни із домашньою ковбаскою – 68 грн, яєчня зі шкварками – 50 грн. Також у меню є річкова риба – судак смажений по-домашньому 110 грн. На солоденьке можна поласувати сирниками з медом – 64 грн.
Ресторація “Рушничок”
Де: вул. Гагаріна, 110.
Що скуштувати: котлету по-київськи, смаженого коропа, язик відварний.
Ресторан пропонує скуштувати капусняк – 45 грн, юшку з риби – 68 грн, котлету по-київськи – 67 грн, смаженого коропа – 72 грн. Також в меню є язик з хріном за 68 грн, гречка зі шкварками за 30 грн, деруни від 42 грн. На десерт можна замовити вареники з вишнею, полуницею або сиром від 57 грн, сирники за 76 грн.
Варенична “Балувана Галя”
Де: вул. Лазарева, 4.
Що скуштувати: голубці, вареники з сиром сулугуні та помідорами.
Заклад пропонує відвідувачам черкаські страви, які готують за авторськими рецептами. В меню є настоянки та узвар власного виробництва. Тут ви можете замовити голубці – 63 грн, зрази з м'ясом – 48 грн, котлети зі щуки – 70 грн. Окрім звичних вареників, можна скуштувати вареники з сиром сулугуні та помідорами, копченою куркою та картоплею. Ціна за порцію вареників стартує з 50 грн.
Кафе "Варенична"
Де: вул. Небесної Сотні, 10.
Що скуштувати: гречані вареники, зрази, сирну запіканку.
Тут можна замовити парові, варені та гречані вареники – від 45 грн. Деруни в горщику обійдуться в 45 грн, зрази з м'ясом – в 45 грн. З солодкого можна спробувати сирники, сирну запіканку або замовити сир з різними добавками за 42 грн.
Маргарита Годуліна
"Чумацький Шлях" на Грушевського-Благовісній - теж хороший реторан Української кухні