Готуємося до свята: які продукти покласти у великодній кошикПартнерська публікація. |
27 березня 201819930 |
Незабаром черкащани святкуватимуть одне з найважливіших християнських свят – Великдень. За традицією, в цей день ми збираємо великодній кошик і освячуємо продукти, які після цього з'являться на святковому столі. Мережа супермаркетів "Гранд Маркет" допомогла нам скласти список основних продуктів, які треба покласти у великодній кошик.
Випічка
Головним атрибутом Великодня є смачна й ароматна паска. Щоб випекти паску власноруч за всіма правилами, господині доведеться провести на кухні декілька годин у ніч перед святом, а можливість і час на це є не завжди. Великодні хлібці за різноманітними рецептами можна придбати у супермаркетах. В мережі “Гранд Маркет” на свята пропонують понад тридцять видів великодньої випічки. Ось найпопулярніші позиції:
Великодня паска (150, 250, 400, 600 г). Традиційна великодня здобна випічка, виготовлена за класичним рецептом.
Великодня паска “Гранд” (700 г і 1,5 кг). Смачна великодня випічка за фірмовим рецептом мережі “Гранд Маркет”.
Паски кексові. Солодке кексове тісто, зі смаком вершкової карамелі, фруктовим або маковим смаком на вибір.
Паска з маком та цукатами. Звичай додавати до великодньої випічки мак поширений у Молдові, Болгарії та Румунії. Такий інгредієнт робить смак паски більш насиченим, а цукати надають їй неповторний аромат.
Панетон великодній. Традиційна італійська випічка, назва якої в перекладі означає “хліб розкоші”. Така випічка має легку пористу структуру та довго не черствіє.
Сирна паска. Традиційна випічка з додаванням сиру, є більш поживною, а також має приємний вершковий присмак.
Краффін шоколадний. Своєрідний гібрид маффіна і круасана, завдяки смачній шоколадній начинці, особливо смакує дітям.
Якщо ви все ж вирішили приготувати паски власноруч, “Гранд Маркет” пропонує придбати все необхідне для випічки: борошно, дріжджі, форми та прикраси для пасок.
Яйця
Великодні писанки – важливий атрибут свята. Ними пригощають рідних і друзів. Фарбовані яйця – один із головних елементів великоднього кошика. Якщо ви не встигаєте пофарбувати яйця власноруч, в асортименті “Гранд Маркету” можна знайти вже готові крашанки. Також тут можна придбати барвники та наклейки для яєць на будь-який смак.
М’ясні страви
У Великдень завершується найдовший християнський піст, який триває цілих сім тижнів. Для тих, хто дотримувався Великого Посту, особливо важливо відповідально підійти до вибору м’ясних продуктів. На Великдень до кошика зазвичай кладуть шинку, ковбаси, можна покласти і страви з риби.
Ковбаса домашня. Одна з найпопулярніших страв на Великдень в Україні. Її готують із рубленого м’яса, з додаванням солі, перцю та часнику. Ковбасу можна смажити на сковорідці чи запікати. Також в магазині можна придбати вже готову страву.
Буженина. М’ясна страва, яку готують з цільного шматка свинини, натертого спеціями. Таке м’ясо має пряний смак та аромат, є чудовою окрасою святкового столу.
Заливне м’ясне, з язиком, з морепродуктами. Заливне – холодна страва, в якому використовують різні види м’яса або риби. Інгредієнти заливають бульйоном, який застигає до стану желе, зберігаючи при цьому прозорість.
Вино
Під час святкування Великодня зазвичай п’ють кагор. Традиційний великодній напій має приємний аромат та особливий десертний смак. Помірне вживання такого вина перед їжею допомагає ослабленому постом організму краще адаптуватися до важких страв.
Святкування Великодня – одна з головних українських традицій, тож важливо провести цей день у колі рідних, а також обрати свіжі та якісні продукти для святкового столу.