Дар Каліфа - 3 головних правила літнього догляду за ніжками

3 головних правила літнього догляду за ніжками


  • Дата: 1 червня 2018, 14:40

У Стародавній Греції знатним особам при зустрічі цілували не руки, а ноги, тому процедурі по догляду за ступнями і нігтями присвячували досить тривалий час. Можна сказати, що ритуал догляду за ніжками був чи не священним в різні часи та епохи серед коронованих осіб. Уявіть себе королівською особою... подивіться на Ваші ніжки – можна презентувати для поцілунку?

Особливо відчутно для наших ніг і нігтів літо... Здавалося б, влітку при відкритому взутті ноги можуть "дихати" і оздоровлюватися...

Але...як каже наш провідний подолог Оксана Лисенок, це не зовсім так. Саме влітку ми багато ходимо босими ногами по піску на пляжі, по землі. Ще в цей період ми одягаємо босоніжки і частенько натираємо мозолі, отримуємо натоптиші, страждаємо від потрісканих п'ят...

Як же не тільки захистити наші красиві ніжки влітку, але і зробити їх ще привабливішими?

Ми пропонуємо 3 простих правила річного виходу:

1.Табу на пемзу!

З дитинства ми звикли, що пемза – це універсально – корисний засіб для п'яточок. Але на жаль... Пемза дуже шкідлива для наших стоп. При обробці п'ят пемзою ми піднімаємо лусочки шкіри. І вони залишаються в такому ж піднятому стані. Це прямий відкритий шлях для потрапляння в товщу стопи хвороботворних мікробів, утворення мікротріщин, що плавно переростають у глибокі тріщини, утворення ороговілого шару, який робить загрубілими наші п'ятки і сприяє розвитку тріщин і шпор. Наш подолог радить влітку робити процедуру "Педикюр" (а краще "Апаратний педикюр") частіше – один раз на три тижні. І п'ятки, і стопи в такому випадку буде виглядати чудово!

2. Обов'язкове зволоження!

Підступніше всього літнє гаряче сонце. Особливо на початку літа. Коли шкіра ще не готова до засмаги, не має захисного рогового шару і пігменту. Саме в цей час треба бути дуже обережними і строго дозувати час, який Ви проводите під прямими сонячними променями. А ніжки практично завжди відкриті і схильні до впливу ультрафіолету. Особливо на пляжі. Для ніг можна вибрати сонцезахисний крем з середнім SPF (15-20), який дозволить отримати необхідну порцію ультрафіолету і одночасно знизити ризик опіків. І не нехтуйте засобами після засмаги – вони принципово відрізняються від інших кремів тим, що в них є активні пом'якшувальні, загоюючі і зволожуючі компоненти. Це особливо важливо для сухої шкіри. Якщо шкіра на ногах лущиться, таким чином вона намагається захистити себе від ультрафіолету, потовщуючи роговий шар відмерлих клітин. Тобто видиме лущення попереджає нас про те, що шкіру пора сховати від сонця і забезпечити їй більше захисту та догляду. І, звичайно, ми рекомендуємо в домашніх умовах один раз на 2 тижні робити ванночки з содою і сіллю, потім очищати ноги цукровим скрабом. Потім змастити стопи спеціальним зволожуючим кремом або лікувальним бальзамом, який можна купити у нас в Дар Каліфа. Через 15 – 20 хвилин можна протерти стопи серветкою (зняти залишки крему) і спокійно лягти спати. Ваші ніжки за ніч відпочинуть, вберуть весь крем і будуть готові до наступного літнього дня.

3. Ми проти набряків!

Влітку через спеку наші ноги відчувають подвійне навантаження. І якщо взимку Ви не знаєте, що таке набряки, то влітку це цілком звичайне явище. Не кажучи вже про втому і важкість в ногах. Влітку, коли ноги набрякають, ми пропонуємо Вам сеанси пресотерапії (апаратного лімфодренажу).

Ця недорога процедура дуже приємна по відчуттях, регулює водно-сольовий баланс в області стопи і всієї ноги, допомагає розслабитися і навіть подрімати. Суть пресотерапії в тому, що методом різних по силі стиснень у Вашому організмі активізується робота лімфатичної системи. Завдяки посиленому відтоку лімфи, що проганяється апаратом по всьому тілу, починаючи від стоп і п'ят, йде зайва рідина, а разом з нею з організму виводиться все непотрібне. Ніжки стають легкими, а п'ятки м'якими і блискучими.

Намагайтеся кожен вечір, підкреслює Оксана Лисенок, подолог СПА Дар Каліфа, приділяти увагу і піклуватися про своїх ногах.

І тоді Ваші ніжки завжди будуть виглядати доглянутими, ніжними і привабливими! А Ви легко відчуєте себе справжньою королевою!

Коментарі