Сучасна Сімейна Стоматологія - Володимир Ахрамчук: 'Для мене якість і репутація дорожчі за будь-які гроші'

Володимир Ахрамчук: "Для мене якість і репутація дорожчі за будь-які гроші"


  • Дата: 27 квітня 2017, 14:00

Чудовий лікар, успішний бізнесмен, люблячий чоловік і батько двох дітей – це Володимир Ахрамчук. Головний лікар Сучасної Сімейної Стоматології поділився з нами секретами свого успіху та планами на майбутнє. Бізнесмен розповів як йому вдалося відкрити в Черкасах найкращу на сьогодні стоматологію, як він поєднує лікарську та адміністративну роботу та чи легко працювати в одній команді з дружиною.

Володимире Володимировичу, чому ви стали стоматологом?

Мене ніхто не направляв і не примушував обрати саме цю професію. Я сам визначав бути мені хіміком, юристом, чи лікарем, дякую батьками, що не схиляли до чогось конкретного. Що стану стоматологом вирішив у 10 чи 11 класі – і це був усвідомлений вибір. Уже тоді я знав,чого хочу. Ще під час навчання зрозумів, що влучив у десятку.

Розкажіть, будь ласка, як розпочинали стоматологічну кар’єру?

Навчався в Полтаві. Після закінчення одного з найкращих ВУЗів України зі стоматології мене направили в Закарпаття на практику. Але я змінив направлення на Черкаси, бо хотів бути ближче до тоді ще майбутньої дружини. Закінчив інтернатуру на базі Другої стоматологічної поліклініки, і так як навчався на бюджеті, був направлений працювати в село Вергуни, що неподалік від Черкас. Замість трьох років, у старенькій амбулаторії відпрацював чотири. Паралельно із роботою в селі – орендував крісло в приватній стоматології у місті. Через три роки я вже викупив стоматологію, де орендував місце – там було лише 2 крісла. А у 2014 року на світ з’явилася Сучасна Сімейна Стоматологія.

Ви працюєте разом із дружиною. Чи не має між вами суперечок чи робочих непорозумінь?

Почну з того, що з Тамарою ми познайомилися ще в академії на змаганнях із тенісу. Вона навчалась тоді на 4 курсі, а я був на рік старший. На роботі ми один одного доповнюємо – не конкуруємо, не заважаємо й нічого не ділимо. Ми правильно розділили функціональні обов'язки і кожен відповідає за свою територію.

Чим, на вашу думку, Сучасна Сімейна Стоматологія вирізняється з поміж інших стоматологій міста?

Усім. У нас працює молода й перспективна команда. Усі лікарі – вузькоспеціалізовані. Немає такого, що лікар робить усе, що знає й хоче. У нас – спеціалізований ортодонт, хірург, дитячий лікар, пародонтолог, ортопед, терапевт. Наших спеціалістів ми направляємо на вузькоспеціалізовані курси.

Ми надаємо повний комплекс стоматологічних послуг усім віковим категоріям людей.Профілактика, лікування, протезування, хірургічні маніпуляції, вирівнювання зубів, відбілювання та прикрашання – це все є в одній клініці. У Сучасній Сімейній Стоматології спокійно, затишно й комфортно для пацієнта. Усе стерильно, чітко й надійно.

Які матеріали використовуєте в клініці, чи намагаєтесь на них заощадити?

Для мене якість і репутація дорожчі за будь-які гроші. Ми лікуємо лише найкращими матеріалами, і використовуємо лише бренди світових виробників. Наші матеріали новітні й перевірені, усі вони мають сертифікати якості в Європі і США.

На сьогодні, хто є вашими основними пацієнтами?

Більшість наших пацієнтів – це ті, які приходять за рекомендацією знайомих. У нашій назві "Сучасна Сімейна Стоматологія" закладено, що ми приймаємо всіх: батьків, дітей, дідусів і бабусь. Тому в нас лікуються переважно сім’ями. У нас майже немає разових пацієнтів, таких щоб прийшли, пломбу поставили й пішли. Первинні пацієнти завжди стають постійними, і вже рекомендують нас своїм родичам і друзям.

Як часто відвідуєте стоматологічні форуми, виставки чи курси підвіщення кваліфікації?

На курси в нас їздять усі без обмежень: і лікарі, і асистенти, і адміністратори. Кожен відвідує різні заходи по своїй спеціалізації. Згідно із нашим планом – то двічі на рік лікар має бути на курсах, але це з його власної ініціативи. Раніше на курси я їздив дуже часто – упродовж одного місяця міг побувати на трьох різних заходах зі стоматології. Зараз трохи рідше, але не менше як 5-7 разів на рік.

Ви часто буваєте за межами країни. Чи є щось, що потрібно запровадити в українських клініках, а зокрема і в Сучасній Сімейній Стоматології?

У Сучасній Сімейній Стоматології втілено всі новинки, усі перевірені технології, комфорт і сервіс, які тільки мені відомі. Що стосується матеріалів, то ми працюємо з такими ж, як і в усьому світі. Закордонним стоматологам уже час їздити і вчитись у нас. Я вважаю, що це краща стоматологія Європи. Але таких клінік як Сучасна Сімейна Стоматологія, нажаль, обмаль.

Єдине, що хотілося б, то це покращити навчання стоматологів в Україні. Нещодавно ми були в Польші у м. Познань у Медичному університеті. Їхні студенти-стоматологи вже з другого курсу працюють із реальними установками і фантомами у вигляді пацієнта. Натомість наші студенти таке "фантомне життя" починають лише на інтернатурі.

Чи готові черкасці платити за якісні стоматологічні послуги?

Не зважаючи на те, що економічна ситуація в Україні з кожним роком стає все гіршою, люди почали краще ставитись до свого здоров'я. Пацієнти готові вкладати кошти в себе і замовляти високоякісні пломби, вініри, імпланти.

У Сучасній Сімейній Стоматології ви і головний лікар, і власник, і керівник. Ким ви себе відчуваєте в клініці в першу чергу?

Коли я на прийомі – то я лікар, коли я спілкуюсь зі своїми лікарями –тоді я головний лікар. У адміністративні дні – керівник і бізнесмен. Мені вдається розмежовувати всі ці моменти.

Чи думали про те, щоб відійти від практики, і вкалсти всі сили в розвиток стоматологічного бізнесу?

Над цим питанням я думаю вже давно. Не знаю до скількох років зможу якісно лікувати зуби, і якою буде робота в 50 чи 60 років? І я вважаю, що людина має займатись тим, що їй подобається, і що в неї гарно виходить. Наприклад, я можу створювати робочі місця і мені це імпонує. Із практикою я повністю прощатись не буду, а просто зменшу її відсоток. Для власника і керівника – практика обов’язкова, я постійно маю бути в курсі всіх стоматологічних новинок і методик.

Які у вас плани на майбутнє?

Уже в наступному році будемо запускати нову клініку. Вона буде меншою, і буде розташована в спальному районі міста. І я думаю, що раз на два роки ми будемо відкривати нову стоматологію. Спочатку в Черкасах, а потім уже й за межами міста.

Коментарі