Сучасна Сімейна Стоматологія - Вода та її вплив на зуби

Вода та її вплив на зуби


  • Дата: 31 липня 2017, 16:55

Ми дбаємо про свій раціон, позбуваємось поганих звичок, ретельно добираємо відбілювальні пасти та яісні зубні щітки. І все це – аби мати здорову голлівудську усмішку. Та часом забуваємо про найголовніше – якість води, яку вживаємо. Саме ця складова є причиною захворювань зубів та всього організму. Ось перелік мінеральних речовин, яких брак або великий вміст негативно відзначиться на нашому здоров’ї.

Кальцій

Від нестачі кальцію страждає емаль. Вона м’якшає і фактично втрачає свою головну функцію – захист зубів. Ця речовина є фактично життєвонеобхідною, але може бути небезпечною у великих кількостях, оскільки викликає артрити і артрози (відкладення солей).

Магній

Ця речовина бере участь у енергетичному обміні та формуванні кісток, регулює роботу нервових тканин. Якщо магнію недостатньо в організмі, то це призводить до низки проблем із серцем, диханням та травленням. Надто великий вміст речовини у воді теж має негативні наслідки, оскільки елемент витісняє кальцій у кістках і руйнує зуби зсередини.

Залізо

Хоч елемент і є необхідним для нормального функціонування організму, але надто великий його вміст шкідливо впливає на зуби. Наприклад, якщо вода перенасичена залізом, то вона набуває специфічного жовтуватого відтінку. Якщо вживати таку воду щоденно, то ваші зуби теж матимуть нездоровий жовтий колір.

Жорсткість води визначається наявністю цих елементів у її складі і залежить від вашого місця проживання. Якщо мешкаєте у місці, де певного елементу бракує у воді, то цю нестачу можна замінити вживанням продуктів, які цю речовину містять. Наприклад, якщо вода надто м’яка і у ній мало кальцію, то слід більше вживати молочних продуктів, риби та зелені. Доречі, не рекомендовано пити кип’ячену воду, оскільки усі корисні солі, що містилися у ній осідають на стінках чайника.
Дбайте про ваші зуби і не забувайте, що багата на корисні мінеральні речовини вода – ключ до краси і здоров’я ротової порожнини.

Інформацію взято з сайту: http://sss.ck.ua

Коментарі