Сучасна Сімейна Стоматологія - Відбілювання зубів у домашніх умовах. Безпечно?

Відбілювання зубів у домашніх умовах. Безпечно?


  • Дата: 17 січня 2018, 13:00

Білосніжна усмішка – мрія кожної дівчини й жінки! Вона є не лише ознакою краси й здоров’я, але й успішності. Є безліч способів із допомогою яких можна відбілити зубки. Але от чи всі вони безпечні, ми запитали в лікаря "Сучасної Сімейної Стоматології" Владислава Футоймаса.

Чому зуби змінюють колір?

Можуть бути внутрішні та зовнішні причини потемніння емалі. Такі як:

  • Вживання продуктів, які фарбують зуби: чай, кава, червоне вино.
  • Паління.
  • Вживання деяких медичних препаратів.
  • Захворювання організму.
  • Нестача або надлишок фтору в організмі людини.
  • Із віком зуби набувають жовтуватого відтінку.

На сьогодні існує декілька видів відбілювання зубів:

  • Професійне – яке здійснює лікар-стоматолог у кабінеті.
  • Відбілювання, які можна проводити в домашніх умовах із допомогою різних смужок, кап, гелів, спеціальних зубних паст.
  • Домашнє, коли можна відбілити зубки з поміччю підручних матеріалів.
  • Відбілювання зубів із допомогою зубних паст

Якщо ви просто використовуєте відбілюючі зубні пасти, то це допоможе повернути зубам лише природній колір, а не зробити їх світлішими на декілька тонів. Також варто пам’ятати, що відбілююча зубна паста має бути дібрана спеціально для ваших зубів, і нею не можна користуватись постійно, адже ви можете нашкодити зубній емалі і викликати підвищену чутливість зубів. Більш того, ефект від пасти буде лише після професійної чистки в стоматологічному кабінеті. Перед використанням таких паст – обов’язково проконсультуйтесь із своїм стоматологом!

Відбілювання зубів у домашніх умовах

  1. Можна почути або прочитати в інтернеті про відбілювання зубів активованим вугіллям, крейдою, содою. Але ці засоби лише знімають наліт і шкодять емалі. Вони створюють видимий ефект білизни на дуже короткий час. Від такої чистки ясна отримують велику кількість мікротравм. Також сода, вугілля і крейда можуть викликати алергічні висипання навколо рота.
  2. Є люди, які відбілюють зубки лимонним соком. Однак він ніяк не впливає на колір зубів, а лише роз’їдає емаль. Таке відбілювання може призвести до підвищеної чутливості зубів та запалення ясен.
  3. Розчин перекису водню, який продається в аптеках не може відбілити зубки. Він містить лише 3% активної речовини. Стоматологи відбілюють зубки 20% розчином перекису водню. Однак відбілювати зубки вдома такою речовиною – небезпечно! Ви можете обпекти всю ротову порожнину.
  4. У домашніх умовах ви можете використовувати для відбілювання лише спеціальні гелі, капи та смужки. Але перед використанням будь яких відбілювальних засобів обов’язково проконсультуйтесь із лікарем!

Колір зубів у всіх людей різний. Зубки можуть мати і жовтуватий, і сіруватий відтінок, і це нормально! Але якщо ви все таки хочете мати білосніжну голлівудську усмішку, радимо вам скористатись найбільш ефективним ЕКОвідбілюванням. Гель, який використовують під час процедури не шкодить зубній емалі, не змінює міцність зубів, а лише витісняє забарвлювальний пігмент. Процедура ЕКОвідбілювання допоможе не лише любителям кави й тютюну, але і людям, які від природи мають жовтуватий відтінок емалі. Процедура такого відбілювання триває близько 2-х годин і дає моментальний результат!

Як доглядати за відбіленими зубками?

Після процедури відбілювання необхідно ретельно доглядати за гігієною ротової порожнини: використовувати флос (зубну нитку), якісну зубну щітку та зубну пасту, користуватись іригатором. Зубки потрібно чистити двічі на день: після сніданку та перед сном. Такий підхід допоможе якнайдовше підтримати естетичний ефект відбілювання. Також не забувайте двічі на рік відвідувати стоматолога з метою профілактичного огляду й професійної чистки зубів!

Бажаємо вам здорових і білосніжних зубок

Інформацію взято з сайту: http://sss.ck.ua/

Коментарі