Сучасна Сімейна Стоматологія - Топ-7 продуктів 'руйнівників' зубів

Топ-7 продуктів "руйнівників" зубів


  • Дата: 25 жовтня 2017, 16:35

Часом ми навіть не думаємо про те, які продукти вживаємо і як вони впливають на здоров’я наших зубів. Здавалося, нічого не станеться від однієї склянки газованки чи декількох солодких льодяників. Та часом хвилинна слабкість переростає у шкідливу звичку. Пропонуємо топ-7 продуктів, які вже зараз руйнують ваші зуби.

1.​ Гаряче і холодне

Перепад температури спричиняє руйнування емалі. Це ж призводить до появи бактерій в утворених тріщинках. Ще більша небезпека – поєднувати гарячі та холодні продукти, тож тричі подумайте перш ніж запивати морозиво кавою.

2.​ Сухофрукти

Хоч ці натуральні солодощі і не такі небезпечні як тістечка та тортики, але мають неприємну тенденцію приліплюватися до зубів. Тож, слід взяти за звичку завжди ретельно очищувати зуби після порції улюбленого чорносливу чи кураги.

3.​ Прості вуглеводи

Хто б міг подумати, але різноманітні булочки, макарони, білий хліб та картопля (особливо смажена) руйнують наші зуби. Причину їхньої шкідливості можна зрозуміти, пригадавши шкільний курс хімії: складником цих продуктів є крохмаль. Під дією слини він моментально розкладається, утворюючи глюкозу, а про дію цукру на емаль зубів відомо всім.

4.​ Насіння

Після обжарювання величезна кількість корисної олії, що міститься у насінні утворює шкідливі речовини. Окрім того, більшість людей лузають його передніми зубами, а цей процес руйнує емаль. А якщо робити це регулярно, то може відколотися шматочок зуба.

5.​ Кофеїн

Ця речовина не лише зневоднює організм, але й призводить до дефіциту вітамінів та мінералів (зокрема і кальцію). Тож, є сенс замінити вранішню каву чи чай на напій із корисного цикорію.

6.​ Фрукти

Один із найбільш неочікуваних продуктів-шкідників – сирі фрукти. Сахароза та фруктові кослоти, що входять до їх складу теж руйнують зуби. Тож варто пам'ятати, що надмірне споживання улюблених груш чи яблук може призвести до руйнування зубів.

7.​ Алкоголь

Солодкі лікери та вина такі ж небезпечні, як і газованки. Якщо ж ви все ж вирішили випити, то краще розбавляти напій не соком, а звичайною водою і не забувати прополіскувати ротову порожнину після чергової вечірки.

А ще ми радимо ретельно доглядати за своїми зубками: не забувати їх чистити та відвідувати стоматолога хоча б двічі на рік. А якщо у вас все таки є проблеми з зубчиками – ми чекаємо вас на консультацію до наших лікарів. Наші спеціалісти зроблять усе можливе й неможливе, щоб ви були здоровими й щасливими!

Інформація взята з сайту http://sss.ck.ua/

Коментарі