Сучасна Сімейна Стоматологія - Рекорди Гіннеса: різні шляхи прославити свої зуби

Рекорди Гіннеса: різні шляхи прославити свої зуби


  • Дата: 31 липня 2017, 16:45

Зуби – унікальна складова людського організму. Вони піддаються перепадам температури та надзвичайним навантаженням, і при цьому зберігають основні властивості – твердість і витривалість. Не дивно, що існує безліч цікавих рекордів Гіннеса, пов’язаних із ними. Ось декілька вражаючих досягнень, які стали всесвітньо відомими:

Найсильніші зуби світу

Американський спортсмен Стів Шмідт зробив, здавалося, неможливе – підняв гирю вагою 100 кг 50 разів всього за одну хвилину. Такий рекорд здається надзвичайним, навіть якщо б мова йшла про фізичну силу рук. Однак Стів виконав трюк лише за допомогою своїх зубів та мотузки! Чоловікові вже 50 років, але він і сьогодні здатен повторити своє досягнення. Зуби Стіва Шмідта такі ж сильні, як і раніше.

Найдорожчі зуби світу

Ціну у кілька тисяч долларів деякі зуби отримали не через дороге обрамлення чи чудернацьку форму. Головна їхня цінність криється в іменитих колишніх власниках. Наприклад, зуб Джонна Леннона, що вирвали у 60-х продали у 2011 році за 30 000 у.о. Щасливим власником такого лоту став канадський стоматолог Майкл Зук, який згодом почав інсталювати надбання у своїй клініці.

А от нещодавно знайдений різець Наполеона, який вирвали незадовго до смерті правителя, продали на аукціоні за 19 000 у.о. невідомому колекціонеру. Зуб Ісаака Ньютона пішов із-під молотка у 1816 році за 730 британських фунтів. Новий володар незвичного надбання зробив із зуба перстень і, як помовляють, носив його до кінця життя.

Наймасовіша чистка зубів

У 2014 році 400 учнів Чілтонської школи у Новій Зеландії чистили зуби один одному по колу. Організатори акції поділилися, що вклали у дійство особливий сенс: вони намагалися заохочувати боротися із депресією. Мовляв, таке безглузде і абсурдне дійство надихне страждаючих на психологічні розлади подивитися на хворобу по-новому і перестати боятися говорити про свої проблеми. Подібний рекорд уже ставили раніше у США, але тоді участь брали лише 300 людей.

Це лише маленька частина незвичайних рекордів, що пов’язані із людськими зубами. Вони доводять – гарна мета, пристрасна любов до своєї роботи чи роки тренувань здатні реалізувати навіть найнеординарнішу ідею. Головне – дбати про здоров’я зубів та пам’ятати про здоровий глузд.

Інформацію взято з сайту: http://sss.ck.ua

Коментарі