Сучасна Сімейна Стоматологія - 8 міфів про зубні імпланти

8 міфів про зубні імпланти


  • Дата: 22 вересня 2017, 11:55

Імплант – це штучний титановий корінь, який імплантується в щелепну кістку. Його використовують для заміни відсутніх зубів. Через деякий час на імплант "одягають" коронку і – вуаля: ви знов без проблем пережовуєте їжу і усміхаєтесь! При цьому – усі сусідні зубчики не навантажені і збережені. А якщо ви ще й відповідально ставитесь до свого здоров’я – імпланти служитимуть вам усе життя! Серед населення існує багато міфів стосовно такої процедури. І щоб їх підтвердити чи розвіяти ми поспілкувались із Володимиром Ахрамчуком, головним лікарем "Сучасної Сімейної Стоматології". Уже 8 років він займається виключно імплантацією, за цей час імплантолог встановив більше 2000 титанових коренів.

Міф: Зубні імпланти у багатьох людей не приживаються

Факт: якщо імплант правильно дібраний і лікар визначив правильний діагноз –проблем із приживленням не може бути. Якщо ж таке відбулось, то причин на це може бути дві: 1) лікар неправильно дібрав імплант; 2) пацієнт не дотримувався рекомендацій лікаря. "Після імплантації пацієнт має відпочивати, а не вести звичайний спосіб життя: часто люди думають, що відразу після встановлення імплантів можна гризти столи і ложки", – каже Володимир Ахрамчук.

Міф: Імпланти можна встановлювати лише відразу після втрати зубів

Факт: звичайно, що краще встановлювати імпланти відразу після втрати зуба. Коли ми видаляємо зубчик і відразу встановлюємо імплант візуально в подальшому коронку не можна відрізнити від "своїх" зубів. Естетика таких імплантів – на високому рівні. Через 5-10 років після відсутності зубів також можна ставити імпланти, але відновити естетику важче і довше.

Міф: Cтоматологічні імпланти протипоказані людям, які хворіють на цукровий діабет

Факт: імплантація можлива при будь яких захворюваннях. Якщо в пацієнта цукровий діабет, але він хоче імпланти, ми з ним домовляємося, що він приводить цукор у норму і підтримує його протягом всього свого життя. Для таких пацієнтів імпланти є стимулюючим фактором для постійного догляду за здоров’ям.

Міф: Імпланти можуть мати негативний вплив для людського організму

Факт: стоматологія не стоїть на місці. За сорок років практики процедура встановлення зубних імплантів стала повсякденною і не має ризиків. Під час імплантації, сусідні зуби – не ушкоджені, їх не обпилюють і не фіксують на них ніякі пластинки. Цей метод лікування є найуспішнішим серед інших можливих альтернатив заміни відсутніх зубів.

Міф: Встановлювати імпланти – дуже боляче

Факт: під час операції лікарі використовують сучасну анестезію, тому больові відчуття відсутні.

Міф: Зубні імпланти ускладнюють вимову

Факт: імпланти, навпаки, допомагають зробити мову чіткішою: cтоматологічний імплант із коронкою заповнює порожнє місце, через яке деякі звуки людині складно було вимовляти. Також під час розмови людина себе починає впевненно почувати – знає, що відновлений зуб не випаде. У пацієнта зникають комплекси – він не соромиться говорити і сміятись, адже знає, що його зубки мають вигляд на всі 100%.

Міф: За зубними імплантами дуже складно доглядати

Факт: за встановленими стоматологічними імплантами догляд повинен бути таким як і за іншими зубами. В ідеалі кожна людина має користуватись звичайною зубною щіткою й пастою, бажано щоб у пацієнта була ще й електрична зубна щітка, флос, йоршик і іррегатор. Якщо людина ретельно проводить гігієну порожнини рота – ніяких проблем із встановленими імплантами в неї не виникне.

Міф: Стоматологічні імпланти – дуже дороге задоволення

Факт: встановлення імплантів коштує дорожче за інші "замінники" відсутніх зубів, але ж і за правильного догляду термін їхньої придатності – пожиттєвий. Тож краще вкласти гроші в своє здоров’я один раз і бути певним, що це зменшить витрати в майбутньому і дасть можливість не турбуватись про те, що через декілька десятків років вам не буде чим жувати.

У "Сучасній Сімейній Стоматології" операцію зі встановлення імплантів проводять в окремому хірургічному кабінеті за європейськими стандартами, використовують лише перевірені імплантологічні системи, які мають гарантію від фірми-виробника й стоматології.

Якщо у вас все ще залишились запитання щодо імплантації зубів – ми з радістю надамо вичерпну консультацію. За детальною інформацією звертайтесь за телефонами клініки.

Информация взята с сайта http://sss.ck.ua/

Фото 2

Фільм'8 міфів про зубні імпланти' - фото 1
Фільм'8 міфів про зубні імпланти' - фото 2
Коментарі