В Черкасах відкрився ресторан грузинської кухні "Білий дім"Гостинний грузинський ресторан із черкаською пропискою. |
30 листопада 201651870 |
Заклад розташований недалеко від центру, за адресою Гагаріна, 106. Найбільш колоритна кухня світу – грузинська – в цьому ресторані представлена традиційними кавказькими стравами, а також фірмовими "ноу-хау" від шеф-кухаря Аркадія Басіладзе. Засновник ресторану "Білий дім" та шеф-кухар – грузини, які абсолютно точно знають, який смак повинна мати справжня кавказька кухня.
На вибір гостям пропонують один великий зал (60 місць) і 2 міні-банкетки (до 20 осіб). Потрапивши всередину, розумієш, що тут роблять ставку не на дизайн, а на смачну кухню та якість продуктів. Річ у тім, що засновник ресторану також керує підприємством з виробництва грузинських молочних продуктів, де випускають сулугуні, бринзу й іншу традиційну "молочку" за грузинською рецептурою.
Молочні продукти власного виробництва використовують в приготуванні страв в ресторані "Білий дім", а також постачають у ресторани Києва та Черкас. Спробувавши хачапурі та інші страви зі справжніми грузинськими сирами власного виробництва, ви зрозумієте, який смак має автентична кавказька кухня, – обіцяють засновники "Білого дому".
Кухнею в ресторані "Білий дім" керує Аркадій Басіладзе, шеф-кухар з 25-річним досвідом роботи, призер чемпіонату кухарів "Бронзова ложка", член асоціації успішних кухарів. Він демонструє гостям привітний грузинський прийом, допомагаючи визначитися з вибором і подаючи свої фірмові страви.
Меню поєднує елементи традиційної грузинської кухні і сучасні кулінарні тренди. Обов'язкова гастрономічна програма включає сациві, чашушулі, оджахурі, долму, чкмерулі, лобіо, декілька видів люля-кебаб, включаючи незвичайний варіант з індички з сиром сулугуні. Ну і куди ж без хінкалі і хачапурі?... Фірмовий хачапурі від шефа, хінкалі з сулугуні та м'ятою, хінкалі з бараниною та декілька інших варіантів – тут є з чого вибрати.
Як і личить грузинському ресторану, є хороше мангал-меню – каре баранини, філе індички, райдужна форель, перепілки, овочі. З національних супів в меню можна знайти харчо, бозбаш з баранини. Величезний вибір холодних закусок – бажріджані з баклажанів, локо в кіндзмарі (сом в грузинському кисло-гострому соусі з кінзою), кілл-каж (квасоля, зелень, горіхова паста, аджика, спеції) тощо. Для банкетів можна замовити ціле порося, ягня, хашламу – страви, які гостям можуть подати незвично й ефектно.
Тим, хто ніколи не був на Кавказі, буде цікаво спробувати незвичайні грузинські десерти: в "Білому домі" на гостей чекає ніжна грузинська запіканка з надугі, мацоні з медом і горіхами, гозінаки, без яких у Грузії не обходиться жоден новорічний стіл. Ресторан відкрився зовсім недавно. Засновники щедро роздають гостям компліменти від закладу. А шеф-кухар із задоволенням виходить в зал і спілкується з гостями, розкриваючи маленькі "секрети" грузинської кухні.
Середній рахунок за вечерю в "Білому домі" – близько 200 гривень з людини. Салат по-грузинськи обійдеться в 57 грн, чашушулі – 69 грн, чкмерулі – 87 грн, люля-кебаб з індичатини з сулугуні – 41 грн за 100 грамів, хачапурі – від 55 грн. Всі страви подають до столу красиво і дуже "по-грузинськи". Загалом, в меню дуже багато цікавих позицій, якщо вагаєтесь і не впевнені в новому незнайомому блюді, офіціанти все підкажуть і розкажуть.