В Черкасах відкрився ресторан грузинської кухні "Білий дім"

Гостинний грузинський ресторан із черкаською пропискою.

30 листопада 20163816
'В Черкасах відкрився ресторан грузинської кухні 'Білий дім''

Заклад розташований недалеко від центру, за адресою Гагаріна, 106. Найбільш колоритна кухня світу – грузинська – в цьому ресторані представлена традиційними кавказькими стравами, а також фірмовими "ноу-хау" від шеф-кухаря Аркадія Басіладзе. Засновник ресторану "Білий дім" та шеф-кухар – грузини, які абсолютно точно знають, який смак повинна мати справжня кавказька кухня.

На вибір гостям пропонують один великий зал (60 місць) і 2 міні-банкетки (до 20 осіб). Потрапивши всередину, розумієш, що тут роблять ставку не на дизайн, а на смачну кухню та якість продуктів. Річ у тім, що засновник ресторану також керує підприємством з виробництва грузинських молочних продуктів, де випускають сулугуні, бринзу й іншу традиційну "молочку" за грузинською рецептурою.

Молочні продукти власного виробництва використовують в приготуванні страв в ресторані "Білий дім", а також постачають у ресторани Києва та Черкас. Спробувавши хачапурі та інші страви зі справжніми грузинськими сирами власного виробництва, ви зрозумієте, який смак має автентична кавказька кухня, – обіцяють засновники "Білого дому". 

  • Фото 1 - Шашлик
  • Фото 2 - Печериці з сиром у вершковому соусі
  • Фото 3 - Хачапурі
  • Фото 4 - Філе індички
  • Фото 5 - Сациві
  • Фото 6 - В Черкасах відкрився ресторан грузинської кухні "Білий дім"

Кухнею в ресторані "Білий дім" керує Аркадій Басіладзе, шеф-кухар з 25-річним досвідом роботи, призер чемпіонату кухарів "Бронзова ложка", член асоціації успішних кухарів. Він демонструє гостям привітний грузинський прийом, допомагаючи визначитися з вибором і подаючи свої фірмові страви.

Меню поєднує елементи традиційної грузинської кухні і сучасні кулінарні тренди. Обов'язкова гастрономічна програма включає сациві, чашушулі, оджахурі, долму, чкмерулі, лобіо, декілька видів люля-кебаб, включаючи незвичайний варіант з індички з сиром сулугуні. Ну і куди ж без хінкалі і хачапурі?... Фірмовий хачапурі від шефа, хінкалі з сулугуні та м'ятою, хінкалі з бараниною та декілька інших варіантів – тут є з чого вибрати.

Як і личить грузинському ресторану, є хороше мангал-меню – каре баранини, філе індички, райдужна форель, перепілки, овочі. З національних супів в меню можна знайти харчо, бозбаш з баранини. Величезний вибір холодних закусок – бажріджані з баклажанів, локо в кіндзмарі (сом в грузинському кисло-гострому соусі з кінзою), кілл-каж (квасоля, зелень, горіхова паста, аджика, спеції) тощо. Для банкетів можна замовити ціле порося, ягня, хашламу – страви, які гостям можуть подати незвично й ефектно. 

  • Фото 1 - Оджахурі
  • Фото 2 - Локо
  • Фото 3 - Смажений сулугуні з помідорами
  • Фото 4 - Асорті грузинських сирів
  • Фото 5 - Салат по-грузинськи

Тим, хто ніколи не був на Кавказі, буде цікаво спробувати незвичайні грузинські десерти: в "Білому домі" на гостей чекає ніжна грузинська запіканка з надугі, мацоні з медом і горіхами, гозінаки, без яких у Грузії не обходиться жоден новорічний стіл. Ресторан відкрився зовсім недавно. Засновники щедро роздають гостям компліменти від закладу. А шеф-кухар із задоволенням виходить в зал і спілкується з гостями, розкриваючи маленькі "секрети" грузинської кухні.

У нашому меню представлено багато ексклюзивних авторських страв, яких немає в інших грузинських ресторанах. Одна з моїх фірмових страв – мтацмінда. Начебто традиційні чашушулі й оджахурі... Але! Зверху ми робимо "шапочку" з сулугуні, запікаємо, кладемо зверху 3 перепелів і подаємо в зал зі свічкою в вогняному вигляді. Це дуже ефектно!

Наша візитна картка – це хачапурі. Сир, який входить до складу цієї страви – власного виробництва. Ми робимо хачапурі з нуля. Дуже рекомендую спробувати люля-кебаб з індички з сиром. У фарш додаємо сулугуні, страва виходить дуже м'якою і незвичною. Ми самі готуємо настоянку на основі чачі. За запитом гостей на банкети і свята можемо міксувати національну грузинську кухню з європейською. В цьому плані ми дуже гнучко підходимо до бажань клієнтів.

Аркадій Басіладзе
Аркадій Басіладзе
шеф-кухар
 

Середній рахунок за вечерю в "Білому домі" – близько 200 гривень з людини. Салат по-грузинськи обійдеться в 57 грн, чашушулі – 69 грн, чкмерулі – 87 грн, люля-кебаб з індичатини з сулугуні – 41 грн за 100 грамів, хачапурі – від 55 грн. Всі страви подають до столу красиво і дуже "по-грузинськи". Загалом, в меню дуже багато цікавих позицій, якщо вагаєтесь і не впевнені в новому незнайомому блюді, офіціанти все підкажуть і розкажуть.

Хочете підказати нам тему статті чи новини? Напишіть її на пошту нашому редактору і +100500 до карми вам гарантовано!
Коментарі