Головний секрет смачної кави, або як зробити свій ранок трішки приємнішим?Розкриваємо секрети смачної кави. |
10 вересня 201810080 |
Для більшості людей кава стала не просто смачним напоєм, що бадьорить, але й особливим ритуалом, під час якого ми спілкуємося з близькими і рідними людьми або робимо невеличку паузу в рутині буденних справ. Завжди з нетерпінням чекаємо моменту, щоб насолодитися цим прекрасним напоєм, тим паче, що часто упаковка обіцяє нам яскравий, насичений, різноманітний смак і аромат. Але всі ми не раз стикалися з тим, що в чашці кава поводиться зовсім інакше: нудний, бляклий, невиразний напій – повна протилежність заявленим якостям. У чому ж причина такої невідповідності?
Вся справа в свіжості обсмажування
Кава – складний продукт, який проходить довгий шлях, перш ніж ви зможете їм насолодитися. Спочатку вона дозріває на гірських висотах у вигляді ягід на кавових деревах, потім відбувається збір і обробка – очищення від шкірки і сушка. В результаті обробки отримують зелені зерна, які ще необхідно правильно обсмажити перш ніж приготувати.
Саме в процесі обжарювання відбувається формування смаку й аромату кави. У зеленій каві містяться ті ж кислоти, білки та кофеїн, що і в обсмаженій, але відсутні смакові компоненти. Водночас обсмажена кава – найскладніший за смаком продукт, в якому міститься понад 1000 смакових компонентів, а це вдвічі більше, ніж в другому за складністю смаку продукті – вині!
Всі ці компоненти, які формуються під час обсмажування, живуть дуже недовго. Складові запаху починають випаровуватися вже на третю добу після обсмажування, і ще понад 200 основних компонентів смаку губляться протягом наступних 2 місяців. А пік смаку припадає на перші 2-3 тижні після обжарювання.
Відповідно, свіжообсмажена кава має такі переваги:
- Аромат. Тільки свіжообсмажена кава насичена цим спокусливим солодким запахом, який наповнює всю квартиру, салон автомобіля, викликає непереборне бажання заварити собі чашку.
- Смак. Комплексний і об'ємний, з тонкими відтінками сорту: цитрусовою кислинкою, ягідним присмаком або легкими фруктовими нотками. Свіжообсмажена кава зберігає особливості смаку зерна свого регіону – Кенії, Ефіопії, Сальвадору.
- Користь. Кавові ефірні олії містять антиоксиданти, які випаровуються з плином часу. Їх вміст у свіжообсмаженій каві максимальний, навіть більше, ніж у свіжому салаті.
- Свіжообсмажена кава належить до вищого сегмента харчових товарів. Споживання якісних продуктів – запорука здоров'я та гарного настрою!
Свіжообсмажена кава в Черкасах
Для професіоналів у цій сфері плюси очевидні, тому більшість кав'ярень як у світі, так і в Україні переходять на свіжообсмажену каву. Не виняток і більшість популярних кав'ярень у Черкасах. А багато європейців купують виключно свіжообсмажену каву й додому. Як стверджують експерти, той, хто хоча б раз у житті купить каву свіжого обсмажування, спробує її, відчує смак і аромат, вже ніколи не зможе пити каву піврічної давності.
Хотіли б спробувати такий напій? Нещодавно кава від українських обсмажувальників "Balmy Coffee Factory" з'явилася в торговельній мережі "Делікат". Як обіцяють в Balmy CF, їх кава не залишить нікого байдужими і здивує яскравим, насиченим смаком і ароматом, якого вдається досягти насамперед завдяки їхньому професіоналізму та використанню одних із кращих професійних ростерів в світі.
Кава дійсно володіє приголомшливим ароматом з моменту відкриття пачки і аж до моменту споживання. Смак більш багатогранний, у ньому можна вловити цікаві ноти. З представленого асортименту можна обрати саме те, що ви найбільше любите - каву з гірчинкою (B2I Blend), збалансовану (BI Blend) або з цікавою кислинкою (GSC Blend). Інструкцію з приготування кави можна відкрити, відсканувавши QR-код на задній стороні пачки.