Головний секрет смачної кави, або як зробити свій ранок трішки приємнішим?

Розкриваємо секрети смачної кави.
10 вересня 2018475
'Головний секрет смачної кави, або як зробити свій ранок трішки приємнішим?'

Для більшості людей кава стала не просто смачним напоєм, що бадьорить, але й особливим ритуалом, під час якого ми спілкуємося з близькими і рідними людьми або робимо невеличку паузу в рутині буденних справ. Завжди з нетерпінням чекаємо моменту, щоб насолодитися цим прекрасним напоєм, тим паче, що часто упаковка обіцяє нам яскравий, насичений, різноманітний смак і аромат. Але всі ми не раз стикалися з тим, що в чашці кава поводиться зовсім інакше: нудний, бляклий, невиразний напій – повна протилежність заявленим якостям. У чому ж причина такої невідповідності?

Вся справа в свіжості обсмажування

Кава – складний продукт, який проходить довгий шлях, перш ніж ви зможете їм насолодитися. Спочатку вона дозріває на гірських висотах у вигляді ягід на кавових деревах, потім відбувається збір і обробка – очищення від шкірки і сушка. В результаті обробки отримують зелені зерна, які ще необхідно правильно обсмажити перш ніж приготувати.

Саме в процесі обжарювання відбувається формування смаку й аромату кави. У зеленій каві містяться ті ж кислоти, білки та кофеїн, що і в обсмаженій, але відсутні смакові компоненти. Водночас обсмажена кава – найскладніший за смаком продукт, в якому міститься понад 1000 смакових компонентів, а це вдвічі більше, ніж в другому за складністю смаку продукті – вині!

Всі ці компоненти, які формуються під час обсмажування, живуть дуже недовго. Складові запаху починають випаровуватися вже на третю добу після обсмажування, і ще понад 200 основних компонентів смаку губляться протягом наступних 2 місяців. А пік смаку припадає на перші 2-3 тижні після обжарювання.

Головний секрет смачної кави, або як зробити свій ранок трішечки приємнішим?
Головний секрет смачної кави, або як зробити свій ранок трішечки приємнішим?

Відповідно, свіжообсмажена кава має такі переваги:

  • Аромат. Тільки свіжообсмажена кава насичена цим спокусливим солодким запахом, який наповнює всю квартиру, салон автомобіля, викликає непереборне бажання заварити собі чашку.
  • Смак. Комплексний і об'ємний, з тонкими відтінками сорту: цитрусовою кислинкою, ягідним присмаком або легкими фруктовими нотками. Свіжообсмажена кава зберігає особливості смаку зерна свого регіону – Кенії, Ефіопії, Сальвадору.
  • Користь. Кавові ефірні олії містять антиоксиданти, які випаровуються з плином часу. Їх вміст у свіжообсмаженій каві максимальний, навіть більше, ніж у свіжому салаті.
  • Свіжообсмажена кава належить до вищого сегмента харчових товарів. Споживання якісних продуктів – запорука здоров'я та гарного настрою!

 

Свіжообсмажена кава в Черкасах

Для професіоналів у цій сфері плюси очевидні, тому більшість кав'ярень як у світі, так і в Україні переходять на свіжообсмажену каву. Не виняток і більшість популярних кав'ярень у Черкасах. А багато європейців купують виключно свіжообсмажену каву й додому. Як стверджують експерти, той, хто хоча б раз у житті купить каву свіжого обсмажування, спробує її, відчує смак і аромат, вже ніколи не зможе пити каву піврічної давності.

Хотіли б спробувати такий напій? Нещодавно кава від українських обсмажувальників "Balmy Coffee Factory" з'явилася в торговельній мережі "Делікат". Як обіцяють в Balmy CF, їх кава не залишить нікого байдужими і здивує яскравим, насиченим смаком і ароматом, якого вдається досягти насамперед завдяки їхньому професіоналізму та використанню одних із кращих професійних ростерів в світі.

Головний секрет смачної кави, або як зробити свій ранок трішки приємнішим?
Головний секрет смачної кави, або як зробити свій ранок трішки приємнішим?

Кава дійсно володіє приголомшливим ароматом з моменту відкриття пачки і аж до моменту споживання. Смак більш багатогранний, у ньому можна вловити цікаві ноти. З представленого асортименту можна обрати саме те, що ви найбільше любите - каву з гірчинкою (B2I Blend), збалансовану (BI Blend) або з цікавою кислинкою (GSC Blend). Інструкцію з приготування кави можна відкрити, відсканувавши QR-код на задній стороні пачки.

Хочете підказати нам тему статті чи новини? Напишіть її на пошту нашому редактору і +100500 до карми вам гарантовано!
Коментарі