Брати з Черкас власноруч готують корисні солодощіШвидка їжа може бути корисною. |
26 травня 201733211 |
Євген та Олександр – брати, а відтепер ще й колеги. Декілька місяців тому вони вирішили заснувати спільну справу – виготовлення граноли та корисних ласощів із неї без цукру і консервантів. Черкащани захопилися ідеєю правильного швидкого харчування і тепер претендують на всеукраїнський рівень. Цей кулінарний напрям тільки починає набирати обертів в Україні, тому брати вирішили “розкручувати” його в нашому регіоні.
Хлопці створили міні-пекарню, аби готувати гранолу, батончики та цукерки. Ця їжа зручна, швидка та корисна, адже не містить ГМО, шкідливих домішок і підсолоджувачів. Брати Муровані самостійно розробили асортимент, вдосконалили технологію виробництва та смак продукту, який випускають під брендом “BROFOOD”.
У батончики, окрім традиційного набору інгредієнтів, додають ще й мед, аби надати їм відповідної форми. Якщо продукт повинен вийти не солодким, гранолу ще більше подрібнюють, пресують і вже потім випікають.
Євген та Олександр створюють ласощі разом: один виготовляє основу, другий одразу формує. Брати розуміють один одного з півслова, а це – великий плюс у спільній роботі.
Батончики, на відміну від граноли, досить практичні. Їх можна взяти з собою на роботу, в мандрівку або ж перекусити після тренування. Плануємо розробити ще один цікавий варіант – гречані батончики на основі гречаних пластівців. Також ми створюємо корисні цукерки, подрібнюючи сухофрукти. Є три смаки: курага з чорносливом і фундуком; журавлина, арахіс і родзинки; шоколадні з фініками і какао. Технологія приготування проста: подрібнюємо інгредієнти, змішуємо і посипаємо кокосовою стружкою, какао або кунжутом.
Про продукцію черкаських кондитерів-початківців уже знають у Харкові та Києві, у планах – відкриття затишного місця, де можна поснідати й випити кави, а також створення пекарні, яка доставлятиме корисні солодощі по всій Україні.
Галина Мазур
Фото надали герої публікації