На яких автівках комфортніше їздити по черкаських ямах

Партнерська публікація.
 
30 березня 20186980
'На яких автівках комфортніше їздити по черкаських ямах'

Дороги Черкас нерідко викликають нарікання з боку водіїв. Навіть досвідчений користувач автотранспорту не завжди може уникнути неприємностей на ділянці дороги з вибоїнами та ямами. Які автомобілі слід обирати, аби комфортно почуватися в умовах неякісних міських доріг, розповідає заступник директора з продажу автоцентру “Богдан-Авто Черкаси” Сергій Заболотній.

Щоб уникнути неприємних ситуацій, пов’язаних з великою ямковістю на дорогах, насамперед треба звернути увагу на кліренс машини, тобто відстань від поверхні землі до найнижчої точки центральної частини автомобіля.

Автомобілі з великим кліренсом мають більшу прохідність, тож за кермом такого авто набагато безпечніше їздити вулицями з неякісним дорожнім покриттям. Саме тому оптимальним варіантом для черкаських доріг я вважаю кросовери. Якщо у легкового автомобіля кліренс становить 160 мм, то у кросовера він щонайменше 185 мм. Такий автомобіль не постраждає від випадкової вибоїни. Крім того, в Черкасах багато паркувальних місць, на які легковим автомобілем заїхати проблематично. З кросовером таких труднощів не виникає.
Сергій Заболотній
Сергій Заболотній
заступник директора з продажу автоцентру “Богдан-Авто Черкаси”
 

Кросовер – це тип автомобіля, який відрізняється підвищеною прохідністю. На відміну від позашляховиків, кросовери є більш керованими, тому ці автомобілі іноді називають “позашляховиками з керованістю легковика”. Типовими представниками цього класу автомобілів є Hyundai Creta, Hyundai Tucson, Hyundai Santa Fe, Skoda KODIAQ та Skoda KAROQ.

За словами Сергія Заболотнього, кросовери мають попит саме через свою стійкість до поломок. В Черкасах для водіїв цей критерій подекуди навіть важливіший, ніж економність. Але якщо все-таки обирати економний кросовер, можна звернути увагу на моделі з дизельним двигуном. Наприклад, кросовер Hyundai ix35 має турбодизельний двигун потужністю 184 кінські сили. Економії палива в цій моделі досягли і шляхом зниження маси силового агрегату.

  • Фото 1 - Автомобіль vs черкаські дороги
  • Фото 2 - Автомобіль vs черкаські дороги
  • Фото 3 - Автомобіль vs черкаські дороги
  • Фото 4 - Автомобіль vs черкаські дороги

Скільки коштує кросовер для черкаських доріг?

Ціни на кросовери залежать від марки автомобіля. Порівняно недорогі китайські кросовери коштують від 300 000 гривень, але водії надають перевагу більш якісним моделям Hyundai та Skoda.

В модельному ряді кросоверів Hyundai найдешевший автомобіль коштує 516 100 гривень. Hyundai Tucson – одна з моделей, що має найбільший попит у цьому класі. Придбати його можна за ціною від 621 100 гривень. Дехто обирає Hyundai Santa Fe, який обійдеться у 913 200 гривень.

Найпопулярніші моделі марки Skoda – KODIAQ та KAROQ – коштують від 708 000 та 675 000 грн відповідно.

Як обміняти свій автомобіль на новий кросовер?

Для тих, хто хоче обміняти свій автомобіль на новий кросовер, компанія “Богдан-Авто Черкаси” пропонує послугу Trade-In. За допомогою цього сервісу можна поміняти авто з пробігом на нову модель з доплатою. Вся процедура триває 3-4 години. Водночас вам не доведеться витрачати гроші на зайву рекламу для продажу свого авто, а машина втратить максимум 15% ринкової вартості. Цю послугу також можна оформити в кредит. Тоді доплата здійснюється банківським кредитом, а старий автомобіль передають як початковий внесок.

Хочете підказати нам тему статті чи новини? Напишіть її на пошту нашому редактору і +100500 до карми вам гарантовано!
Коментарі