Два черкаські заклади потрапили у ТОП-100 найкращих ресторанів України

"Тарас Бульба" і "Боттічеллі" потрапили у рейтинг сотні найкращих ресторанів країни.

2 липня 201581895
'Два черкаські заклади потрапили у ТОП-100 найкращих ресторанів України'

Журнал "Новое время" склав перелік сотні найкращих ресторанів України. У нього потрапили два заклади з Черкас – "Тарас Бульба" і "Боттічеллі", а також один ресторан із Умані – "Два олені".

Як обирали переможців?

Українські ресторани оцінювали відомі зірки, бізнесмени, критики. Серед експертів є музикант і ресторатор Олег Скрипка, співачка Джамала, Сергій Гусовський (власник ресторанів "Пантагрюэль", "Napule", "O'Cafe", "Шоти"), Андрій Худо (ресторатор, співзасновник закладів "Гасова Лямпа", "Дом легенд", "Криївка"), Дмитро Борисов (ресторатор, співвласник київських ресторанів "Oxota NA Ovets", "Рибаlove", "Барсук", "Канапа" й інших), Антон Фрідлянд (публіцист, сценарист), Ярослава Гресь (директор PR-агентства Agentstvo). Всього тридцять людей, які часто подорожують, бувають у багатьох містах і знаються на якісній кухні...

Експертам дали перелік українських міст і запропонували назвати найкращі місцеві ресторани. Головний критерій відбору – кухня. У рейтинг не потрапили ресторани, які порадив тільки один експерт. Для "перемоги" знадобилося щонайменше дві рекомендації.

У Черкасах лідирує українська й італійська кухня

Із усіх міських ресторанів у рейтинг видання потрапили два ресторани – "Тарас Бульба" із українською кухнею та "Боттічеллі" з італійською. Для черкаського "Тараса Бульби" потрапляння в сотню найкращих ресторанів України стало несподіванкою. Адміністратори закладу зізнаються, що про свою "перемогу" дізналися від знайомих.

"Тарас Бульба" існував у Черкасах задовго до того, як національна ідея стала всеукраїнським мейнстрімом. Засновники, на той час новачки у ресторанному бізнесі, вирішили створити заклад справжньої української кухні: зі смачними стравами, великими домашніми порціями, і щоби все це коштувало відносно недорого.

За 14 років існування смачні страви і великі порції стали справжньою візитівкою корчми. З часом до цієї особливості додався й унікальний інтер'єр.

Зараз наша мета – перетворити заклад у ресторан-музей. Всі можливості для цього у нас є. "Тарас Бульба" має унікальну колекцію старовинних речей, знарядь праці, побуту, рушників, одягу українців, починаючи з ХIV століття. Все це автентичні речі, які протягом багатьох років збирали в селах різних регіонів України.

Незабаром біля всіх експонатів з'являться таблички із описами українською й англійською мовами. Кожен гість зможе тут не просто смачно поїсти, але і прогулятися всією територією, роздивитися "експонати", прочитати, де ця річ використовувалася, коли була виготовлена, сфотографуватися... Адже гості приходять у заклад, сидять біля старовинного жорна і не знають, що це ручний млин ХІX століття... Так само і з іншими "експонатами": глеками, вилами, возами, рушниками, скринями, гребнями, оралами, прялками, коромислами, сорочками тощо. Наразі у нас зібрані майже всі речі, які українці використовували у побуті в минулі століття. 

Андрій Павленко
Андрій Павленко
адміністратор ресторану "Тарас Бульба"
 

  • Фото 1 - У ресторані зібрали багато знарядь праці й побуту, якими українці Полісся, Наддніпрянщини, Слобожанщини та Західної України користувалися в давнину
  • Фото 2 - У ресторані зібрали багато знарядь праці й побуту, якими українці Полісся, Наддніпрянщини, Слобожанщини та Західної України користувалися в давнину
  • Фото 3 - У ресторані зібрали багато знарядь праці й побуту, якими українці Полісся, Наддніпрянщини, Слобожанщини та Західної України користувалися в давнину
  • Фото 4 - У ресторані зібрали багато знарядь праці й побуту, якими українці Полісся, Наддніпрянщини, Слобожанщини та Західної України користувалися в давнину
  • Фото 5 - У ресторані зібрали багато знарядь праці й побуту, якими українці Полісся, Наддніпрянщини, Слобожанщини та Західної України користувалися в давнину
  • Фото 6 - У ресторані зібрали багато знарядь праці й побуту, якими українці Полісся, Наддніпрянщини, Слобожанщини та Західної України користувалися в давнину

Туристи-іноземці також не оминають заклад увагою. Для них це найзручніший спосіб, аби познайомитися з українською культурою і національною кухнею. В закладі зізнаються, що іноземці зазвичай замовляють традиційний борщ і вареники. Хоча кухня "Тараса Бульби" настільки різноманітна, що кожен може знайти страви собі до вподоби: тут і риба, і м'ясо, і птиця, і страви на пару, дієтичне, пісне й сезонне меню, українські традиційні десерти і настоянки.

Ми використовуємо виключно натуральні екологічно чисті продукти, повністю відмовилися від смакових добавок, використовуємо тільки трави і спеції. Абсолютно всі продукти домашні – ковбаса, буженина, рулети; самі печемо хліб, пампушки. В акваріумі постійно є жива риба, її можуть прямо при вас виловити для приготування страви. Щодня приймаємо поставки свіжих продуктів.

Нещодавно відкрили магазин напівфабрикатів, у якому можна купити продукти з натуральних домашніх інгредієнтів за цінами, які не дуже відрізняються від магазинних. Наша концепція – якісні натуральні інгредієнти і великі порції. Адже українська кухня – щедра і багата, гості не повинні піти голодними.

Наталія Лебедівська
Наталія Лебедівська
адміністратор ресторану "Тарас Бульба"
 

  • Фото 1 - Корчма є унікальним рестораном-музеєм, який можна сміливо вносити в туристичний путівник Черкащини
  • Фото 2 - Корчма є унікальним рестораном-музеєм, який можна сміливо вносити в туристичний путівник Черкащини
  • Фото 3 - Корчма є унікальним рестораном-музеєм, який можна сміливо вносити в туристичний путівник Черкащини
  • Фото 4 - Корчма є унікальним рестораном-музеєм, який можна сміливо вносити в туристичний путівник Черкащини
  • Фото 5 - Корчма є унікальним рестораном-музеєм, який можна сміливо вносити в туристичний путівник Черкащини
  • Фото 6 - Корчма є унікальним рестораном-музеєм, який можна сміливо вносити в туристичний путівник Черкащини
  • Фото 7 - Корчма є унікальним рестораном-музеєм, який можна сміливо вносити в туристичний путівник Черкащини

Цьогоріч "Тарас Бульба" відсвяткував своє 14-річчя. За цей час корчма "розрослася" до семи залів у різній стилістиці, розрахованих на 250 посадочних місць. Але головне надбання закладу – штат людей, які з любов'ю творять український музей-ресторан, де все продумано до найменших деталей. Мабуть, завдяки цій українській щирості й щедрості, столи у "Тарасі Бульбі" пустують рідко. А у патріотичні свята – тим паче. Адміністрація ресторану пишається, що останнім часом багато черкасців принципово відзначають національні свята саме у корчмі "Тарас Бульба".

Хочете підказати нам тему статті чи новини? Напишіть її на пошту нашому редактору і +100500 до карми вам гарантовано!
Коментарі
  • Фото

    Від "Боттичелли" не очікувала

  • Фото

    Дуже добре, що заклади нашого міста потрапляють в такі рейтинги, але щодо статті, то чому в ній йде мова лише про один із них?...Більше схоже на рекламу.

  • Фото

    Молодці так тримати!!!Успіхів вам і процвітання!

  • Фото

    круто!!!!

  • Фото

    Нічого собі