Сучасна Сімейна Стоматологія - Неправильний прикус призводить до зморшок

Неправильний прикус призводить до зморшок


  • Дата: 6 квітня 2017, 16:00

Чоловік, дитина, улюблена робота! Тобі 25 – ти повна сил і енергії, хочеться жити й творити! І ось твій День народження. Розгортаєш подарунок від чоловіка, а там – денний та нічний креми від зморшок. Він піднесенно говорить: "Ти в мене така гарна, але я хочу, щоб ти була ще красивішою!". Ти радієш, стрибаєш, цілуєш коханого. Він щасливий, від того що тобі вгодив, іде на роботу. А ти – до дзеркала! Невже і правда все так пічально?

Зуби – ідентифікатор твоєї молодості

Чим загрожує обличчю неправильний прикус?

Дуже часто наше обличчя страждає від неправильного прикусу. Тому профілактику та боротьбу зі зморшками потрібно розпочинати в кабінеті ортодонта. Неправильний прикус – не лише породжує зморшки, але й робить підборіддяважким і обвислим, щоки запалими, а губи – вузькими. Це все відбувається через те, що м’які тканини обличчя залежать від будови черепа. А тому й правильне положення верхньої і нижньої щелепи відіграє тут важливу роль. У нормі – верхніпередні зуби мають перекривати нижні на відповідну глибину. Якщо ж це співвідношення порушене, то нижня частина обличчя стає меншою, м’язи розслабляються більш ніж треба, і як наслідок – поява зморшок!

Відсутність декількох зубів – робить тебе старшою на 5-10 років!

Усі наші зуби виконують не лише жувальну функцію, але й багато інших. Відтак, передніми зубками ми не тільки відкушуємо їжу, вони ще мають велике естетичне значення – відповідають за усмішку та положення губ. Бокові зуби утримують висоту прикусу і формують симетрію горизонтальних третин обличчя. Ікла створюють овал обличчя та підтримують вигин щелепи, впливають на плавність руху нижньої щелепи під час пережовування їжі. Жувальні – також формують овал обличчя і тримають щоки.

Відразу після втрати зуба щелепа набуває деформації. Як наслідок – викривлення прикусу, поява нових зморшок, або збільшення тих, що вже є, а також впалість щік.

Якщо відсутні передні зуби, то губи починають западати всередину, що знову таки супроводжує появу зморшок у носо-губній частині обличчя. Якщо протягом тривалого часу не вставити відсутні зуби, то починає деформуватись і зкорочуватись щелепна кістка. Форма обличчя тоді набуває змін: з’являється асиметрія, а куточки вуст опускаються до низу.

Небезпека неправильного прикусу та відсутності зубів для організму людини:

1. Хвороби шлунка і кишківника. Ви не зможете ретельно пережовувати їжу, навіть якщо дуже цього хотітимете.

2. Карієс, зубний камінь, втрата інших зубів. Неправильно розташовані зуби важко чистити. А також при неправильному прикусі відбувається нерівномірне зношування емалі, що також призведе до руйнування зубів. А у місця де зуби взагалі відсутні – будуть зсуватися сусідні.

3. Порушення дикції. Для нормальної мови необхідні не лише рот і язик, але й зуби.

4. Нерівні зуби, або дірки від них є причиною комплексів: із ними соромно говорити й усміхатись.

Щоб уникнути передчасного старіння обличчя і ще купи проблем слідкуйте за гігієною ротової порожнини і мінімум двічі на рік відвідуйте стоматолога! Красивих вам усмішок і рівних зубів!

Інформація взята з сайту http://sss.ck.ua/

Коментарі