Сучасна Сімейна Стоматологія - Лікар 'Сучасної Сімейної Стоматології' навчила школярів чистити зубки

Лікар "Сучасної Сімейної Стоматології" навчила школярів чистити зубки


  • Дата: 30 травня 2017

"А якою щіткою краще чистити зуби – електронною чи простою?", "Якщо зуб хилитається, а його не вирвуть. Що буде?", "А якщо карієс є на одному зубі, чи може він заразити інший", "А якщо тобі поставили брекети і один брекет відвалився, а ти його проковтнув, то що робити?". Ось такими цікавими запитаннями учні 3-Д класу просто таки засипали нашого лікаря Юлію Кучинську під час відкритого уроку.

Лікар "Сучасної Сімейної Стоматології" Юлія Миколаївна Кучинська відвідала Черкаську спеціалізовану школу №17. Лікар розповіла учням, як правильно доглядати за зубками, аби вони ніколи не боліли. Розповіла, що таке карієс, зубна емаль, показала на фантомі, як правильно чистити зубки.
35 хлопчиків і дівчаток слухали лікаря з-захопленням. І після виступу Юлії Миколаївни, кожен із них наввипередки ділився своєю "зубною" історією. "А у мене колись дуже болів зуб, і мене відвели до лікаря, і той мені його вирвав", – серйозно розповідає білява третьокласниця. "А в мене був зуб молочний, а збоку почав рости ще один. Зуби були як у акули в два ряди", – ділиться її сусідка. "А моєму другу ледь не вибили зуб м’ячем", – перебиває хлопчик із останньої парти.

Лікар вислухала всіх учнів, відповіла на низку їхніх запитань. Діти хором кричали, що в майбутньому теж стануть стоматологами, а одна сміливця запропонувала Юлії Миколаївні у майбутньому лікувати зуби тільки в неї. Школярі з-задоволенням "чистили зубки рукавичці" і робили це вже правильно, як розповіла й показала їм стоматолог.

Юлія Кучинська нагадала, що зубки потрібно чистити ретельно й мінімум два рази на день: після сніданку й перед сном. Розповіла, що не потрібно чекати, коли зубчик заболить і лише тоді йти до стоматолога – варто двічі на рік відвідувати стоматологічну клініку для профілактичного огляду. Школярі пообіцяли, що під час літніх канікул прийдуть до стоматолога, щоб переконатись, що з їхніми зубками все добре. По закінченню уроку лікар роздала учнями пам’ятки про те, як доглядати за зубками, візитівки клініки та фірмові жуйки.

Володимир Ахрамчук, головний лікар "Сучасної Сімейної Стоматології" запевняє, що лікарі клініки й надалі проводитимуть подібні заходи в школах. "Дуже важливо навчити людей з малку правильно доглядати за ротовою порожниною, щоб у майбутньому в них не було проблем із зубами. І краще більше часу виділяти на профілактику, аніж потім щось лікувати", – каже лікар.

Фото 3

Фільм'Лікар "Сучасної Сімейної Стоматології" навчила школярів чистити зубки' - фото 1
Фільм'Лікар "Сучасної Сімейної Стоматології" навчила школярів чистити зубки' - фото 2
Фільм'Лікар "Сучасної Сімейної Стоматології" навчила школярів чистити зубки' - фото 3
Коментарі