Сучасна Сімейна Стоматологія - 10 міфів про брекети

10 міфів про брекети


  • Дата: 25 жовтня 2017, 16:00

Кожен власник неідеальної усмішки рано чи пізно задумується про брекети. Однак не всі їх встановлюють. Найчастіше – через міфи, яких навколо ортодонтичних конструкцій більше, аніж потрібно. Ми зібрали найпоширеніші з них і спробували розібратись – де правда, а де просто відмовки.

Міф: Брекети руйнують емаль зубів

Факт: самі по собі ортодонтичні конструкції не шкодять зубам. Якщо пацієнт обрав фахового ортодонта і стежить за гігієною ротової порожнини – ніяких негативних наслідків від носіння брекетів він не матиме. Брекети фіксують на спеціальний матеріал, який виділяє фтор. Місце, де були брекети – ніколи не буде уражене карієсом

Міф: Брекети – лише для дітей і підлітків

Факт: вирівнювати зубчики – ніколи не пізно. На сьогодні в ортодонтії немає ніяких вікових обмежень. Ставити брекети можна як у 15 років так і в 50. Однак потрібно знати, що з віком перемістити зубки важче і довше. Хоча все залежить від пацієнта і особливостей його організма.

Міф: За брекетами дуже важко доглядати

Факт: доглядати за брекетами насправді нескладно. Головне виконувати всі вказівки ортодонта, вчасно приходити на огляд, добросовісно чистити зубки і раз на два-три місяці проводити в стоматологічному кабінеті професійну чистку.

Міф: Ортодонтичні конструкції викликають алергічні реакції

Факт: сучасні брекет-системи виготовляють зі спеціальних гіпоалергенних матеріалів, ускладі яких є титан, який взагалі вважають безалергенним металом. Навіть дуги брекетів роблять гіпоалергенними.

Міф: Брекети – це дуже болюче задоволення

Факт: кожна людина індивідуальна і в кожного пацієнта різний больовий поріг. Незначний біль чи дискомфор людина може відчувати перші декілька днів після фіксації брекетів. А вже днів через 10 брекети взагалі перестають турбувати свого власника.

Міф: Брекети вимагають спеціального харчування

Факт: їсти можна все, але маленькими шматочками. Звісно, що в своєму меню потрібно обмежити кількість липких, твердих, холодних і гарячих продуктів. Хоча на сьогодні існує безліч засобів і пристроїв, які полегшують догляд за гігієною порожнини рота під час носіння брекетів.

Міф: Брекети – це негарно

Факт: брекети не псують зовнішність, вони просто трохи змінюють образ. Зараз є безліч брекет-систем на будь який смак. Технології на скільки вже удосконалились, що ортодонтичне лікування може бути взагалі непомітним. Крім звичних нам металевих брекетів тепер існують конструкції з кераміки, пластика і навіть сапфіра. Є брекети, які фіксують на внутрішню сторону зубів, це лінгвальні брекети.

Міф: Брекети потрібно нереально довго носити

Факт: термін носіння брекетів і справді тривалий: від одного до трьох років. Але перші зміни можна побачити вже за декілька тижнів. А з кожним місяцем пацієнти все більш дивуються і радіють від того, наскільки їхні зубчики стають рівними й гарними.

Міф: Брекети лише покращують естетику обличчя

Факт: неправильний прикус – це не лише косметичний дефект. Зуби людини повинні замикатися рівно і розділяти між собою жувальне навантаження. Якщо зубки нерівні, то одні з них недовантажуються, а інші перевантажуються, це призводить до нерівномірного зношування емалі. Зубки, які розташовані неправильно важко чистити, що в майбутньому призведе до появи карієса. А також лікарями доведено, що неправильний прикус – породжує зморшки, робить підборіддя важким, а губи – вузькими.

Міф: Брекети заважають особистому життю

Факт: сьогодні брекети не є чимось незвичним і поодиноким. Навпаки, на сьогодні вони є гарними й стильними. Тим більше, що слідкувати за здоров’ям – завжди модно. І якщо ви переживаєте, чи сподобаються брекети вашій другій половинці, запитайте спочатку в себе: хто має бути поруч із вами – впевненна й щаслива людина з брекетами чи людина з купою комплексів і кривими зубами?

У Сучасній Сімейній Стоматології послуги ортодонта надаються на високому рівні. У нас є безліч різних брекет систем: на кожен смак і гаманець. Наші лікарі зроблять все для того, аби виправлення ваших зубок було комфортним, безболісним і принеcло лише позитивні емоції.

Якщо у вас ще залишились питання записуйтесь до нашого ортодонта онлайн або телефонуйте за номерами, що подані на сайті.

Рівних вам зубок і впевнених усмішок!

Інформація взята з сайту http://sss.ck.ua/

Коментарі