Solar Garden - Активний перехід на використання сонячної енергетики

Активний перехід на використання сонячної енергетики


  • Дата: 4 вересня 2017, 12:25

Використання сонячних панелей українськими домогосподарствами все шириться і шириться. І свіжі статистичні дані які надало Державне агентство з енергозбереження і енергоефективності України (Держенергоефективності) відмінно це ілюструють.

За цими статистичними даними, на території України мешканці приватних будинків все більше й більше переходять на використання сонячних панелей, в першому півріччі загальна кількість становила більше 500 будинків. Якщо виділити тільки результати на другий квартал (дані по першому можна дізнатися з попередньої замітки), то кількість новоспечених сонячних домогосподарств виявиться рівним 326, що відповідає вражаючому зростанню на 380% в річному вираженні, а в квартальному – на 25%. Загалом потужність сонячних електростанцій приватних домогосподарств за квартал підвищилась до 24% – з 20,1 МВт до 24,8 МВт. Таким чином, на закінчення другого кварталу 2017 року в Україні сонячними панелями користуються 1 тис. 635 будинків. В минулому році ця статистика була майже в 4 рази гірша.

Голова організації Савчук Сергій у черговий раз згадав стосовно прийнятого Закону України No514-VIII, від 2015 року, який встановив прив'язаність курсу євро до "зеленого" тарифу про закупівлю електроенергії, що виробляється за допомогою сонячних електроустанов, які відносяться до приватних домогосподарств, що сягають потужності до 30 кВт. Саме цей закон глава відомства називає головним стимулом переходу на сонячні установки.

За словами Сергія Савчука за допомогою цих тарифів, у сімей буде можливість заробляти продаючи залишки електроенергії які вироблятимуть сонячні панелі в мережу. На даний період часу "чисту" електроенергію вже можна продавати по ціні 18.09 євроцента за кВт/год.

В державному агенстві енергозбереження говорять, що з моменту прийняття даного закону, зацікавленість громадян які проживають в приватних будинках значно збільшувалась (приблизно на 50-60%). Максимальний ріст був зафіксований в районі четвертого кварталу 2016 року (77%) і в четвертому кварталі 2015 роки (85%).

Коментарі