Сантехстиль - Аератори – пристрої для економії води

Аератори – пристрої для економії води


  • Дата: 10 листопада 2016, 17:20
Зі звичайними розпилювачами в крані людина споживає набагато більше води, ніж їй потрібно. Порівняйте самі, стандартний потік води в заводському змішувачі, в залежності від тиску, становить від 12 до 16 літрів на хвилину. Різні види водозберігаючих насадок змішувачів пропускають від 1,7 до 8 літрів за хвилину. Підберіть оптимальний літраж аератора, і Ви відразу відчуєте значну економію. Для цього потрібно пам'ятати, що для того, щоб помити посуд або набрати води для готування їжі потрібно більше води, ніж коли ми миємо руки або чистимо зуби. Виходячи з цього виробники водозберігаючих пристроїв аераторів рекомендують наступні протоки води:
  • Кухня (від 3л/хв до 5л/хв) – набирання води, миття посуду та ін
  • Ванна кімната (від 1,7 л/хв до 3л/хв) – умивання, дрібне прання та ін
  • Рукомийник (1,7 л/хв) – миття рук, гоління, чищення зубів.

Якщо у вас встановлений газовий котел або колонка, вам потрібно встановити єдиний потік води в змішувачах, щоб не було перепаду температури води. У більшості випадків, вам потрібен потік води більше 4 літрів на хвилину.

Вода попередньо фільтрується, зменшується обсяг і збільшується тиск, вода насичується повітрям – це призводить до економії до 85%.

Яка з цього вигода?

Установка водозберігаючої насадки-аератора є одним з найдешевших способів економії води. Вартість однієї насадки близько 85 грн, за ці гроші Ви могли б скоротити витрату води більш ніж на 50 %.

Зниження споживання води:

  • Зниження плати за холодну воду
  • Зниження плати на підігрів води (газ, електрика)
  • Зниження плати за водовідведення

Ексклюзивно в Черкасах у компанії "Сантехстиль"!

Коментарі