У Черкасах презентували унікальну технологію приготування стейків

Нові кулінарні технології прийшли в Черкаси! Ресторан "Manhattan" здивував черкащан справжніми стейками, приготованими на відкритому аргентинському грилі "La Parilla" з використанням трендової технології "сю-від".
23 жовтня 201629130
'У Черкасах презентували унікальну технологію приготування стейків'

Презентація оновленого стейк-меню та майстер-клас від бренд-шефа Юрія Шрамченко відбулися 21 жовтня в ресторані "Manhattan". Тепер черкащани зможуть оцінити всі переваги м'ясних страв, приготовлених на відкритому вогні з використанням унікальної технології "сю-від".

На презентацію і фуршет у ресторан "Manhattan" зібралися справжні поціновувачі смачних стейків. Івент розпочався з пізнавального лікнепу та презентації нових для Черкас технологій приготування. Відтепер в ресторані "Manhattan" можна спробувати особливі стейки, приготовлені за технологією "сю-від", а також насолодитися всіма смаковими "бонусами", які надає страві "екзотичний" аргентинський гриль "Парилья".

Сьогодні ми поєднаємо дві технології – "сю-від" і відкритий аргентинський гриль "La Parilla", який дозволить домогтися апетитної скоринки на приготованому у вакуумі м'ясі.

"Сю-від" має безліч плюсів. Вакуумна упаковка дозволяє зберегти всі смакові якості м'яса, наситити і збагатити його ароматами маринаду. Термічна обробка проходить у вакуумній упаковці без контакту з водою, тобто всі корисні мікроелементи і смакові якості продукту зберігаються. Низька температура залишає клітини м'яса цілими, воно виходить ніжним, м'яким і соковитим. Це ідеальний варіант для дієтичного- і фітнес-харчування, а також для людей, які ведуть здоровий спосіб життя.

За допомогою технології "сю-від" можна готувати будь-який продукт: м'ясо, овочі, рибу. Крім того, один з головних плюсів цієї технології полягає у швидкості приготування і подачі готової страви. Наприклад, стейк, який пройшов попередню термічну обробку в сю-віді, досягає прожарювання рівня медіум на відкритому вогні всього за 10-15 хвилин.

Юрій Шрамченко
Юрій Шрамченко
бренд-шеф ресторану "Manhattan"


Сю-від (з французької sous-vide – "під вакуумом") – технологія приготування продуктів у вакуумній упаковці за низької контрольованої температури. Такий спосіб приготування дозволяє зберегти всі природні соки і корисні властивості продукту, які втрачаються під час звичайної термічної обробки у воді.

  • Фото 1 - Столичний бренд-шеф Юрій Шрамченко відкрив черкащанам тонкощі приготування м'яса за технологією сю-від
  • Фото 2 - Апарат для приготування продуктів за технологією сю-від
  • Фото 3 - Апарат для приготування продуктів за технологією сю-від
  • Фото 4 - Столичний бренд-шеф Юрій Шрамченко відкрив черкащанам тонкощі приготування м'яса за технологією сю-від
  • Фото 5 - Старт процесу приготування м'яса
  • Фото 6 - Столичний бренд-шеф Юрій Шрамченко відкрив черкащанам тонкощі приготування м'яса за технологією сю-від
  • Фото 7 - Столичний бренд-шеф Юрій Шрамченко відкрив черкащанам тонкощі приготування м'яса за технологією сю-від
  • Фото 8 - Підготовка м'яса до відправки у вакуумний апарат

Істина в м'ясі!

Після знайомства з новими ресторанними технологіями почалася справжня кулінарна магія. Бренд-шеф Юрій Шрамченко спочатку запакував свіжі стейки з відбірної телятини зернової відгодівлі у вакуумному апараті, а потім відправив їх готуватися в сю-від на водяній бані. Вуаля! Соковиті стейки готові підсмажитися на грилі!

Щоб надати м'ясу апетитну скоринку, бренд-шеф відправляє м'ясо на аргентинський гриль "La Parilla". Гості йдуть до "екзотичного" мангалу разом із бренд-шефом, щоб не пропустити жодного моменту приготування стейків. Тут у всіх на очах ароматне соковите м'ясо проходить завершальний етап приготування перед подачею на стіл. Гриль "La Parilla" надає м'ясу скоринку, стейки карамелізуються, з'являється аромат відкритого вогню, водночас м'ясо зберігає всі корисні властивості.

Аргентинський гриль "La Parilla" має спеціальні V-подібні решітки, які відводять соки й жир з м'яса, не дозволяючи їм потрапляти на вогонь. В результаті немає виділення шкідливих речовин, м'ясо виходить більш корисним і смачним. Також гриль дозволяє витримувати потрібну висоту, забезпечуючи оптимальну температуру для приготування стейка. 

Ну а далі почалося найсмачніше – дегустація щойно приготовлених стейків, до яких подали червоне вино.

  • Фото 1 - Гості готові дегустувати м'ясо
  • Фото 2 - Гості готові дегустувати м'ясо
  • Фото 3 - Переможця вікторини чекала пляшка французького вина
  • Фото 4 - Учасники вікторини демонструють свої знання в кулінарії
  • Фото 5 - Аргентинський гриль "La Parilla"

Доки гості насолоджувалися соковитим м'ясом, бренд-шеф ресторану "Manhattan" і ведучий заходу Дмитро Зборовський розкривали лайф-хаки приготування правильного і, головне, смачного м'яса в домашніх умовах.

Декілька порад з приготування стейків від бренд-шефа Юрія Шрамченко

– Обираючи яловичину, звертайте увагу на "мармуровість" і м'якість. "Мармурове" м'ясо має рівномірно розподілені жирові прошарки в м'язовій тканині, які "тануть" в процесі приготування, наповнюючи страву своїм соком. В результаті виходять ніжні і соковиті стейки.

– Не соліть м'ясо перед початком приготування. Сіль виділить непотрібну вологу з клітин, зробить м'ясо більш жорстким, краще замаринувати яловичину, використовуючи розмарин, чебрець та інші трави за смаком.

– Якщо ви смажите стейк на сковороді, використовуйте ароматну олію. Додайте трохи часнику, перець, трави в нагріту олію, щоб спеції віддали їй свої аромати. Готуючи стейки на такій олії, ви зможете досягти максимального розкриття смаку.

 

Протягом вечора всі присутні могли особисто поспілкуватися з бренд-шефом Юрієм Шрамченко, поставити запитання і вивідати декілька секретів. А найбільш сміливі й досвідчені в кулінарних тонкощах гості виграли цінні призи у вікторині від ресторану "Manhattan". Приємна атмосфера, багато соковитого смачного м'яса, хороше вино і приємні подарунки – все, що потрібно, щоб вечір удався!

Фотозвіт з презентації стейк-меню і майстер-класу можна побачити тут.

Хочете підказати нам тему статті чи новини? Напишіть її на пошту нашому редактору і +100500 до карми вам гарантовано!
Коментарі