У Черкасах презентували унікальну технологію приготування стейківНові кулінарні технології прийшли в Черкаси! Ресторан "Manhattan" здивував черкащан справжніми стейками, приготованими на відкритому аргентинському грилі "La Parilla" з використанням трендової технології "сю-від". |
23 жовтня 201629130 |
Презентація оновленого стейк-меню та майстер-клас від бренд-шефа Юрія Шрамченко відбулися 21 жовтня в ресторані "Manhattan". Тепер черкащани зможуть оцінити всі переваги м'ясних страв, приготовлених на відкритому вогні з використанням унікальної технології "сю-від".
На презентацію і фуршет у ресторан "Manhattan" зібралися справжні поціновувачі смачних стейків. Івент розпочався з пізнавального лікнепу та презентації нових для Черкас технологій приготування. Відтепер в ресторані "Manhattan" можна спробувати особливі стейки, приготовлені за технологією "сю-від", а також насолодитися всіма смаковими "бонусами", які надає страві "екзотичний" аргентинський гриль "Парилья".
Істина в м'ясі!
Після знайомства з новими ресторанними технологіями почалася справжня кулінарна магія. Бренд-шеф Юрій Шрамченко спочатку запакував свіжі стейки з відбірної телятини зернової відгодівлі у вакуумному апараті, а потім відправив їх готуватися в сю-від на водяній бані. Вуаля! Соковиті стейки готові підсмажитися на грилі!
Щоб надати м'ясу апетитну скоринку, бренд-шеф відправляє м'ясо на аргентинський гриль "La Parilla". Гості йдуть до "екзотичного" мангалу разом із бренд-шефом, щоб не пропустити жодного моменту приготування стейків. Тут у всіх на очах ароматне соковите м'ясо проходить завершальний етап приготування перед подачею на стіл. Гриль "La Parilla" надає м'ясу скоринку, стейки карамелізуються, з'являється аромат відкритого вогню, водночас м'ясо зберігає всі корисні властивості.
Ну а далі почалося найсмачніше – дегустація щойно приготовлених стейків, до яких подали червоне вино.
Доки гості насолоджувалися соковитим м'ясом, бренд-шеф ресторану "Manhattan" і ведучий заходу Дмитро Зборовський розкривали лайф-хаки приготування правильного і, головне, смачного м'яса в домашніх умовах.
Декілька порад з приготування стейків від бренд-шефа Юрія Шрамченко
– Обираючи яловичину, звертайте увагу на "мармуровість" і м'якість. "Мармурове" м'ясо має рівномірно розподілені жирові прошарки в м'язовій тканині, які "тануть" в процесі приготування, наповнюючи страву своїм соком. В результаті виходять ніжні і соковиті стейки.
– Не соліть м'ясо перед початком приготування. Сіль виділить непотрібну вологу з клітин, зробить м'ясо більш жорстким, краще замаринувати яловичину, використовуючи розмарин, чебрець та інші трави за смаком.
– Якщо ви смажите стейк на сковороді, використовуйте ароматну олію. Додайте трохи часнику, перець, трави в нагріту олію, щоб спеції віддали їй свої аромати. Готуючи стейки на такій олії, ви зможете досягти максимального розкриття смаку.
Протягом вечора всі присутні могли особисто поспілкуватися з бренд-шефом Юрієм Шрамченко, поставити запитання і вивідати декілька секретів. А найбільш сміливі й досвідчені в кулінарних тонкощах гості виграли цінні призи у вікторині від ресторану "Manhattan". Приємна атмосфера, багато соковитого смачного м'яса, хороше вино і приємні подарунки – все, що потрібно, щоб вечір удався!
Фотозвіт з презентації стейк-меню і майстер-класу можна побачити тут.