Фільм - Борщ. Секретний інгредієнт

Борщ. Секретний інгредієнт


  • Дата: Архів22 - 28 жовтня 2020
  • Жанр: Документальний
  • Режисер: Дмитро Кочнєв
  • Тривалість: 80 хв. / 1:20
  • В ролях: Євген Клопотенко
  • Сеанси: 22 жовтня - 28 жовтня:
    ТРЦ "Дніпро Плаза": 14:30
  • Країна: Україна
  • Рік: 2020
  • Вік: 0+
  • Світова прем'єра: 23 Серпня, 2020
  • Де дивитися: Кінотеатри

Який український борщ – справжній? На свинині, птиці, яловичині чи може таки на грибах? А як щодо квашеної капусти, а не свіжої і соленого томатного розсолу замість пасти? Буряк варити, запікати чи квасити? Куштували рибний борщ? А з яблуками, сушеними грушками чи чорносливом? – Євген Клопотенко вирушив у мандрівку всією Україною, щоб віднайти секретні інгредієнти головної страви українців. 

Тарас Шевченко любив борщ на карасях, а в родині Івана Франка у страву завжди нарізали баклажан. На Полтавщині додають сушені груші, а на Київщині чорнослив. На Галичині колір борщу брунатний, а на Одещині жовтогарячий. Борщ варитиметься високо в Карпатах та на військовій польовій кухні під Бердянськом, в їдальні Чорнобильської АЕС та просто в центрі Ужгорода, в резиденції сучасних художників та в гуцульському селі, у вишуканому львівському ресторані та в хатинці пасічника під кордоном з Білоруссю.

Трейлер, кадри 6

Коментарі