Борщ. Секретний інгредієнт
- Дата: Архів22 - 28 жовтня 2020
- Жанр: Документальний
- Режисер: Дмитро Кочнєв
- Тривалість: 80 хв. / 1:20
- В ролях: Євген Клопотенко
- Сеанси: 22 жовтня - 28 жовтня:
ТРЦ "Дніпро Плаза": 14:30 - Країна: Україна
- Рік: 2020
- Вік: 0+
- Світова прем'єра: 23 Серпня, 2020
- Де дивитися: Кінотеатри
Який український борщ – справжній? На свинині, птиці, яловичині чи може таки на грибах? А як щодо квашеної капусти, а не свіжої і соленого томатного розсолу замість пасти? Буряк варити, запікати чи квасити? Куштували рибний борщ? А з яблуками, сушеними грушками чи чорносливом? – Євген Клопотенко вирушив у мандрівку всією Україною, щоб віднайти секретні інгредієнти головної страви українців.
Тарас Шевченко любив борщ на карасях, а в родині Івана Франка у страву завжди нарізали баклажан. На Полтавщині додають сушені груші, а на Київщині чорнослив. На Галичині колір борщу брунатний, а на Одещині жовтогарячий. Борщ варитиметься високо в Карпатах та на військовій польовій кухні під Бердянськом, в їдальні Чорнобильської АЕС та просто в центрі Ужгорода, в резиденції сучасних художників та в гуцульському селі, у вишуканому львівському ресторані та в хатинці пасічника під кордоном з Білоруссю.
Трейлер, кадри 6