Художній музей - Презентація соціально-мистецького проекту 'Хоробрі серця'

Презентація соціально-мистецького проекту "Хоробрі серця"


  • Дата: 28 листопада 2018, 09:40

27 листопада 2018 року напередодні Міжнародного Дня людей з інвалідністю у Черкаському обласному художньому музеї відбулася презентація соціально-мистецького проекту "Хоробрі серця". Проект спрямовано на підтримку невиліковно хворих дітей та розвиток паліативної допомоги в Черкаськім регіоні.

Захід було проведено за ініціативи Черкаської асоціації християнських медсестер та волонтерів "Благо", за участю ГО "Українська творча спілка "Три крапки", Благодійного фонду "Лицем до лиця", керівників медичних закладів міста та області, викладачів та студентів Черкаської медичної академії, Черкаського національного університету імені Б. Хмельницького, викладачів та учнів Art-студії "Глорія", науковців Черкаського обласного художнього музею, ЗМІ.

Захід об’єднав презентацію соціально-мистецького проекту "Хоробрі серця" (автори проекту – викладачі Арт-студії "Глорія": Анна Чуприна та Дар’я Соколенко) та виставку постерів з фотографіями дітей у казкових образах. Також відбулося обговорення проблемних питань розвитку та удосконалення паліативної допомоги у Черкаській області, зокрема, налагодження роботи виїзної служби "Хоспіс на дому" та надання кваліфікованої паліативної допомоги невиліковно хворим з обмеженим прогнозом життя та їх рідним за місцем проживання.

У програмі заходу відбулася презентація книги-казки "Хоробрі серця". Автор – психолог Черкаського обласного онкологічного диспансеру Надія Азаматова, Дар’я Жук. Ілюстрації до книги створили діти, які проходили лікування в Черкаському обласному Центрі дитячої онкології та гематології.

Фінансову підтримку на проведення заходу надала Фармацевтична корпорація Юрія-Фарм.

Фото 10

Фільм'Презентація соціально-мистецького проекту "Хоробрі серця"' - фото 1
Фільм'Презентація соціально-мистецького проекту "Хоробрі серця"' - фото 2
Фільм'Презентація соціально-мистецького проекту "Хоробрі серця"' - фото 3
Фільм'Презентація соціально-мистецького проекту "Хоробрі серця"' - фото 4
Фільм'Презентація соціально-мистецького проекту "Хоробрі серця"' - фото 5
Фільм'Презентація соціально-мистецького проекту "Хоробрі серця"' - фото 6
Коментарі