Без молока, сахара, муки и дрожжей: черкасщанка готовит сладости для веганов и сыроедовВ Черкассах появился новый кулинарный стартап "Зеленые олени". |
7 июля 201733929 |
"Традиционные" ингредиенты кондитер заменяет на кокосовое масло, экстракт ванили, сироп агавы, арахис, финики и кешью. Помогает Дарине Подолян в развитии нового для Черкасс стартапа только полугодовая дочь. И только морально.
Дарина рассказывает, что любит готовить с детства. Но никогда не думала, что это занятие станет источником заработка. Интерес к сыроедческим десертам в ней пробудила поездка на Западную Украину. На Ивано-Франковщине девушка попала в кафе, где продавались такие необычные сладости. Когда узнала, что они не содержат ни молока, ни муки, ни сахара, ни дрожжей и не подвергались никакой термической обработке, решила попробовать сделать аналогичные изделия дома.
Как только девушка нашла интернет-магазины с необходимыми ингредиентами и сайты с рецептами полезных десертов, начала экспериментировать на собственной кухне. Фото с готовыми тортиками и печеньем выложила в Facebook и Instagram. Так получила первых клиентов.
Теперь у Дарины по 8-10 заказов в неделю. На приготовление одного торта или коробки питательного печенья уходит полтора дня. Сутки прорастают зерна для основы изделия и еще несколько часов кондитер "колдует" над будущей вкуснятиной. Срок хранения готовой продукции – 7 дней в морозильной камере.
Продукт получается очень сытным и калорийным, так как в нем много орехов. Но это "правильные" калории, которые дадут энергию и не отложатся на животе или ягодицах, – рассказывает кондитер.
Продукция "Зеленых оленей" дороже, чем традиционная выпечка. Торт или коробка с печеньем будет стоить 250 гривен. Но, по словам Дарины Подолян, львиная доля этих средств – это себестоимость продуктов. В течение первых полтора месяца работы кондитер работала себе в убыток и только месяц назад вышла на самоокупаемость. В будущем Дарина планирует сотрудничать с черкасскими заведениями, а в перспективе – даже открыть собственное кафе.
Ирина Семенова
Вибачте, а ви реально вважаєте, що кокосова олія краща за вершкове масло і вироби на її основі можуть бути корисними?! Це ж пластилінова отрута, яку можна використовувати лише у технічних цілях. А століттями до цього споживали вершкове масло, цукор, борошно - і нічого, вижили і здоровіші були, адже ці продукти природні, натуральні і звичні для нас.
мне нравится2мне не нравится0Не усi можуть споживати молочнi вироби — через алергiю, наприклад.
мне нравится0мне не нравится0До чого тут молочні вироби? Я кажу про реально "некорисну" кокосову олію. ЇЇ можна замінити іншими рослинними оліями - але корисними, на відміну від кокосової. Чи кокосова олія - єдинний замінник молочного жиру? Просто інші дорожчі, тому усюди її і пхають. Але вироби з її додаванням не можуть вважатися корисними.
мне нравится0мне не нравится0Нерафінована кокосова олія дуже корисна.Ви не праві.Не плутайте пальмову олію,з олією м"якоті кокосу.В кокосовій олії є фітостероли, вітаміни (К, холін, Е) і мінерали: кальцій, цинк і залізо.Лауринова кислота в олії має яскраво виражені антисептичні, антимікробні та бактерицидні властивості. Містить олеїнову кислоту,яка допоможе активізувати ліпідний обмін і підтримувати в шкірі водний баланс. Каприлова кислота потрібна для відновлення і підтримки балансу бактерій в кишечнику.Кокосове масло чинить позитивну динаміку на серцево-судинну систему, перешкоджає розвитку тромбозів, ішемічної хвороби та артеріальної гіпертонії, атеросклерозу.
мне нравится0мне не нравится0Кокосове масло має виражену протизапальну, бактерицидну, а також протигрибкову дію, завдяки чому зміцнює імунітет. Масло можна використовувати в комплексі лікування мікозів, кандидозів, герпесу, вірусних інфекцій, інфекційно-запальних захворювань органів дихання, грипу, недуг статевої та сечовивідної систем.
Масло горіха здатне активізувати і прискорити обмінні процеси, перешкоджаючи розвитку ожиріння, допомагає у відновленні нормального вмісту глюкози в крові при діабеті. Крім того, цей продукт перешкоджає розвитку жовчнокам'яної і сечокам'яної хвороб, жирової дистрофії печінки. Благотворно масло впливає і на стан щитовидної залози.Не ПАЛЬМОВЕ!!!,а Кокосове нерафіноване .мне нравится0мне не нравится0Кокосове масло також має антиоксидантну дію, попереджаючи передчасне старіння, здатне знизити ризик розвитку онкозахворювань і хвороби Альцгеймера. При цьому воно також надає заспокійливу, антистресову і розслаблюючу дію.
Перешкоджає кокосове масло розвитку карієсу та остеопорозу, знижує ризик появи захворювань суглобів. Цей продукт здатний підвищувати ефективність засвоєння магнію і кальцію, необхідних для формування зубної емалі і кісткової тканини.
Корисно вживати кокосове масло жінкам під час грудного вигодовування. Це масло відрізняється досить високим вмістом лауринової кислоти, яка є компонентом грудного молока.мне нравится0мне не нравится0