Зір - Як підібрати контактні лінзи та засоби догляду за ними

Як підібрати контактні лінзи та засоби догляду за ними


  • Дата: 29 листопада 2017, 11:00
  1. Підбір контактних лінз та засобів догляду за ними починайте з обстеження стану очей в кабінеті офтальмолога. 
  2. Визначте для себе, які проблеми з зором турбують вас найбільше, і чітко донесіть їх до лікаря. Від цього буде залежати точність призначень і порад. 
  3. Якщо є бажання змінити ще й колір очей і придбати кольорові контактні лінзи, також повідомте про це лікаря. 
  4. Не намагайтеся з перших кроків носити лінзи довгої дії (6-12 місяців). Зазвичай, очі швидше звикають до одноденних чи двотижневих контактних лінз. 
  5. Не відмовляйтеся від процесу навчання користуванню контактними лінзами, який запропонує офтальмолог. Перші лінзи зовсім не просто надіти чи зняти! Це ціла наука, якої грамотно і в повному обсязі навчить лікар. 
  6. Обов`язково придбайте всі необхідні аксесуари для контактних лінз. Це змненшить для вас кількість незручностей, якщо ви навчаєтеся чи працюєте, або знаходитеся поза зоною домашнього комфорту. При собі у вас завжди повинні бути пінцет з силіконовими кінчиками, контейнер для контактних лінз, зволожуючі краплі і невеличке люстерко. Поєднайте ці дрібні штучки в комплекті "Дорожнього набору" і ваші очі завжди будуть в безпеці.
  7. Якщо ви вже певний час користуєтеся контактними лінзами і маєте на меті просто змінити розчин чи зволожуючі краплі, обов`язково порадьтеся з лікарем або менеджером салону. Не будь-який розчин підійде до ваших лінз. 
  8. Ні в якому разі не прислухайтеся до порад друзів, родичів чи знайомих, хто вже користується лінзами. Засоби, які ідеально підходять для них, раптом зовсім не підійдуть для вас. 
Коментарі