Зір - Окуляри для комп’ютера

Окуляри для комп’ютера


  • Дата: 6 вересня 2019, 17:45

Більшість людей, що проводять за комп’ютером багато годин на добу і мають проблеми із зором, замислюються про те, щоб придбати окуляри, які дозволять добре бачити, запобігають подальшому погіршенню зору та зменшують напругу на очі.

Окуляри для роботи за ПК або ноутбуком повинні мати особливі лінзи. Навантаження на очі від комп’ютерного випромінювання занадто високе, тому лінзи мають коригувати зір для досягнення чіткого зображення та захищати очі від шкідливого впливу техніки.

Еволюція добре натренувала організм людини: темрява – хочеться спати, на світанку – час вставати. Цей цикл називається циркадним ритмом і за його роботу відповідає гормон мелатонін, який забезпечує міцний та здоровий сон. Яскраве світло, яке випромінює дисплей, порушує продукування мелатоніну, і навіть якщо людина відчуває втому, заснути не може – недостатня кількість гормону сну. А регулярні нічні посиденьки перед екраном провокують хронічне безсоння.

Для запобігання шкідливого впливу телевізора, телефонів, планшетів, ноутбуків та екранів ПК на очі людини розроблено цілий ряд спеціальних лінз для окулярів.

Є різновиди з діоптріями для тих, хто бачить не дуже добре. І без діоптрій для тих, у кого зір гарний, але при цьому необхідно захистити його від можливих ушкоджень.

Лінзи для комп’ютерних окулярів мають позитивні властивості:

  • зменшують навантаження на очі,
  • вирівнюють "піксельність" екрану,
  • захищають очі від погіршення зору,
  • сприяють зниженню стомлюваності і навантаження на очі,
  • захищають кришталик ока від синьо-фіолетового світла,
  • зменшують вплив на порушення сну.

 

Застосування спеціальних лінз корисне й тим, що зображення на моніторі стає чіткішим і досить яскравим для сприйняття. Контрастність – ефект, який з’являється в певній мірі при використанні таких лінз, іноді за рахунок додавання жовтого відтінку.

Існує кілька видів лінз, що відрізняються по своїй структурі і по застосуванню для захисту очей в різних випадках:

  • Монофокальні. Можуть використовувати люди з гарним зором.
  • Біфокальні.
  • Прогресивні.
  • Спеціальні. З підтримкою акомодації, офісні та інші.

 

Нові технології покращують якість лінз. Тому оновлення окулярів для роботи з телефоном, планшетом, ноутбуком чи за комп’ютером турботливо оберігатиме ваші очі від негативного впливу випромінювання та буде постійним захисником очей.


Фірма ЗіР пропонує тільки найкращі марочні комп’ютерні лінзи від провідних світових виробників, які встигли довести світовій спільноті переконливість своїх технологій.

Essilor Crizal Prevencia

Французька компанія Essilor – світовий флагман у виробництві комп’ютерних лінз.

Ідеальні для використання всіма віковими категоріями користувачів, які багато часу проводять перед моніторами комп’ютерів, та для постійного носіння.

Hoya Blue Control

Багатофункціональне покриття нового покоління Blue Control – надбання японської компанії Hoya Vision Care. Відбиває шкідливу частину синього світла, яку випромінюють монітори, телевізори, екрани планшетів та смартфонів.

Seiko SRB

Марка SEIKO – японська компанія, що виробляє лінзи з сучасним мультипокриттям преміального класу. SEIKO SRB (Super Resistant Blue) – супер міцне мультипокриття з функцією блокування синього спектру випромінювання. Технологія Super Resistant Blue (SRB) базується на мультипокритті підвищенної міцності Super Resistant Coat (SRC).

Super Resistant Coat – найкращий захист від подряпин і ушкоджень, навіть вищий ніж у скляних лінз. Висока стійкість до пошкоджень передалась і Super Resistant Blue (SRB). Додатковий бонус – спеціальне антистатичне покриття, яке входить до складу SRB і перешкоджає притягуванню дрібних часточок пилу.

Optimize Defender

Optimize Defender – унікальна ізраїльська лінза, яка дозволяє уникнути значних проблем із зором.

Блокує близько 100% шкідливого випромінювання синього світла, і дозволяє запобігти серйозних проблем із зором.

Divel Blue Natural

Італійські лінзи Divel Blue Natural – досить молодий бренд, але має своїх прихильників. Вони створені для захисту від шкідливого спектру синього кольору, що випромінюють монітори, led лампи та пряме сонячне проміння.

Zeiss Blue Protect

Німецька компанія Carl Zeiss – перевірена роками якість та німецький педантизм в досягненні унікальності своєї продукції. Лінзи з покриттям DuraVision Blue Protect ідеальні для людей, які багато часу проводять в приміщеннях із світлодіодними лампами, телевізором, за моніторами комп’ютерів або ноутбуків та іншими мобільними пристроями на близькій відстані.

Le Perle Blue Off

Італійський бренд Le Perle розробив захисне покриття BLUE OFF для лінз, які дають можливість уникнути сукупності симптомів: двоїння предметів, почервоніння очей, зниження гостроти зору, відчуття "піску" тощо. Діагноз, що має назву Комп’ютерний Зоровий Синдром ( КЗС).


Обрати лінзи для комп’ютерних окулярів допоможуть лікарі офтальмологи Амбулаторного Центру ЗіР. Вони проведуть діагностику вашого зору та нададуть пораду щодо вибору лінз. І в разі найменших відхилень призначать метод лікування та порекомендують найбільш вдалі лінзи для окулярів.

Завжди раді допомогти вам вибрати для себе НАЙКРАЩЕ, ЩОБ БАЧИТИ КРАЩЕ!

Фото 2

Фільм'Окуляри для комп’ютера' - фото 1
Фільм'Окуляри для комп’ютера' - фото 2
Коментарі