Прогресивна лінза – одні окуляри скоригують зір у трьох напрямках

Знати, щоб бачити.

22 жовтня 201820240
'Прогресивна лінза – одні окуляри скоригують зір у трьох напрямках'

Прогресивна окулярна лінза – наукова розробка, яка виконує функцію корекції зору для трьох зон бачення. В таких окулярах можна дивитися на далекі відстані, працювати за комп’ютером та читати зблизька. Їх рекомендують людям середнього та похилого віку.

Після 40 років людське око зазнає вікових змін, внаслідок цього зір погіршується. Поступово стає складно читати зблизька, зменшується контрастність, віддалені предмети стають нечіткими та звужується поле зору. На жаль, ці зміни з часом тільки посилюються. 

Прогресивна окулярна лінза не лише покращить бачення світу, а й сповільнить процес погіршення зору. Тому фахівці рекомендують використовувати окуляри з прогресивними лінзами вже з 45 років. Лінза коригує зір у трьох напрямах, але переходів між зонами не видно, тому окуляри мають естетичний вигляд. 

Прогресивна лінза – одні окуляри скоригують зір у трьох напрямках
Прогресивна лінза – одні окуляри скоригують зір у трьох напрямках

В Європі окуляри з прогресивною лінзою набагато популярніші. У нашій країні про них знають менше. Ціновий діапазон на ці лінзи вищий, ніж на звичайні, зате одні окуляри з прогресивною лінзою замінять цілий комплект виробів для різних зон бачення. У підсумку різниця буде не такою вже й великою. До того ж, користуватися одними окулярами набагато зручніше, ніж носити з собою декілька, наприклад, для їзди за кермом і роботи за комп’ютером.

До окулярів з прогресивною лінзою потрібно звикнути. Поступово треба використовувати їх у типових життєвих ситуаціях – у побуті, за комп’ютером, під час перегляду телевізора. Процес адаптації триває до двох тижнів. За кермо автомобіля краще сідати не раніше, ніж за два тижні, доки око повністю не адаптується.

Оксана Павлюк
Оксана Павлюк
лікар-офтальмолог салону оптики “Зір”
 

Окуляри з прогресивною лінзою не можна обрати самостійно. Спеціаліст добирає їх для кожного пацієнта індивідуально і дає детальні рекомендації, як звикнути бачити по-новому. 

Бережіть зір, добирайте оправу, яка найкраще підходить до форми вашого обличчя й перетворюйте окуляри на стильний аксесуар. Обрати свій варіант і проконсультуватися з офтальмологом стосовно прогресивної лінзи можна в салоні оптики “Зір”.

Таїсія Поєдинок

Хочете підказати нам тему статті чи новини? Напишіть її на пошту нашому редактору і +100500 до карми вам гарантовано!
Партнерська публікація
Коментарі