ТМ Віктор Черкаський - Фольклорний або етнічний стиль одягу

Фольклорний або етнічний стиль одягу


  • Дата: 30 березня 2021, 13:00

Фольклорний або етнічний стиль одягу увібрав в себе багато елементів, форм, особливостей крою та декоративного оздоблення з одягу різних народностей світу. Він користується шаленою популярністю та попитом як серед любителів оригінального одягу, так і серед цінителів історії та традицій.

Ансамбль в етнічному стилі може містити в собі елементи різних культур, але всім їм властива простота і зручність в носінні. Споконвічно національний одяг будь-якого народу був раціональний і зручний за своєю суттю, адже він виник не на догоду красі, а в силу історичної необхідності виживання. Напевно, саме тому одяг в етнічному стилі шився і шиється в основному з натуральних тканин: бавовни, льону, вовни, шовку, а також хутра. А його колірна гамма дуже близька до природної зеленої і коричневої, а також до пастельних відтінків.

Відмінною особливістю одягу розглянутого напрямку є велика різноманітність і велика кількість різних декоративних деталей: аплікацій, вишивки, прикрас з бісеру та паєток, в’язаних і хутряних вставок, бахроми, мережив, шнурівки, стрічок; а також застосування клаптикової техніки. На відміну від всіх інших стилістичних напрямків, вбранню в етнічному стилі не загрожує проблема надлишку прикрас і декоративних елементів. Тут працює принцип: чим більше – тим краще.
Коментарі