Світ здоров'я - Хто такий психолог і навіщо він потрібен

Хто такий психолог і навіщо він потрібен


  • Дата: 5 липня 2017, 09:00

Життя складне, взаємовідношення людей ще складніше, а кожна людина зокрема справжньою загадкою. Дуже часто ми стикаємося з тими чи іншими психологічними проблемами, стресами, подразниками. Хтось невдало сів в громадський транспорт і його поїздка на роботу була не дуже приємною. Хтось скандалить зі своїми сусідами, хтось не може знайти собі другу половинку, а хтось просто спостерігає за тим, як розвалюється його сім'я. У багатьох з нас проблеми, зрозуміти причини яких дуже складно без допомоги фахівця. Саме тому послуги психологів сьогодні користуються попитом. Первое, про що хотілося б сказати: психолог це не психіатр, до них звертаються звичайні, здорові люди, які перебувають у важкій життєвій ситуації. До психолога йдуть не слабаки і скиглії, а люди, у яких болить душа, ми ж не називаємо людини слабаком, якщо він йде, наприклад, до стоматолога. Чому ж не можна зайнятися самоаналізом і вирішити свою проблему самому, так тому, що не можна самому собі вирізати апендицит. Тобто, іноді ми дійсно потребуємо допомоги компетентного фахівця. Психологи це звичайні, люди, навчені тому, як правильно надати допомогу хто страждає, а не маніпулятори свідомістю людини. Робота з проблемою клієнта полягає не тільки в її обговоренні. Психолог також застосовує різні техніки, яким він був спеціально навчений, наприклад, арт-терапію, тілесно-орієнтовану терапію і багато інших. 

Робота з клієнтом на увазі його безпеку, вся інформація, яка обговорювалася під час консультації конфіденційна, тобто, про Ваш поході до психолога, Ваші проблеми ніхто не дізнається, якщо Ви самі не скажіть, психолог цю інформацію не розголошує. 

Коли потрібно звертатися до психолога? Важливо розуміти, що все індивідуально, тут немає певних критеріїв. Якщо ви відчуваєте той факт, що проблема психологічного характеру заважає вам вести активний спосіб життя, не дає можливості досягти поставлених цілей, і вона тільки стає все більш і більш складною, бажано скористатися допомогою фахівця. У цей момент ви самі відповісте на питання, чи потрібні психологи і чи будете ви користуватися їх послугами або будете працювати над собою самостійно.

Коментарі