Світ здоров'я - Чим корисний 'Вогняний масаж'

Чим корисний "Вогняний масаж"


  • Дата: 5 липня 2017, 09:10

Під час проведення вогняного масажу на місці зігрівання підвищується температура, а це тягне за собою підвищення температури всередині шкіри, в результаті чого розширюються капіляри, прогріваються шари м'язів на глибині, знімаються м'язові спазми та посилюється місцевий кровообіг. Вогняний масаж сприяє тому, що в організмі людини покращується енергетичний обмін шкірних тканин і відмінно стимулюється поглинання та розсіювання гематом, набряків і патологічних продуктів запалення. Крім того, ці процедури допомагають збільшувати секрецію потових залоз, що дає виведення продуктів обміну речовин, значно знижує збудливість нервової системи та знімає больові відчуття.  Вогненний масаж – це методика лікування, що поєднує в собі масаж і локальний тепловий вплив.

Процедура досить специфічна, але абсолютно безболісна. На живіт, спину або іншу частину тіла накладається рушник, просочений лікувальним маслом. Зверху йде шар ще кількох мокрих рушників, кількість яких залежить від ступеня захворювання пацієнта, далі їх заливають трав'яною спиртовою настоянкою, після чого підпалюють. При цьому як довго буде тривати процедура, залежить від суб'єктивних відчуттів хворого, час теплового впливу лікар визначає індивідуально. Під впливом теплового ефекту повністю розкриваються пори тіла, що дозволяє лікувальним екстрактів легко проникнути під шкіру та повністю очистити кров. Лікування на Сході нерідко починають саме з очищення крові, що, власне, і не дивно, адже вона є основою нашого організму й розглядається як носій хвороб.

Вогняний масаж – просто безцінний вид лікування для тих, хто страждає на остеохондроз і безсонням. Людині вистачає часто всього однієї-двох процедур, щоб відчути полегшення. Доведено, що завдяки вогнетерапії розслабляються абсолютно всі групи м'язів і відмінно заспокоюються нерви. Крім того, стає міцнішою імунна система людини, у нього знімаються дратівливість і втому. Рекомендована ця методика для профілактики та лікування поперекового й шийного остеохондрозів, а також жінкам, які прагнуть схуднути, оскільки вогонь в прямому сенсі слова спалює жир. Тепловий масаж допомагає при депресіях, при легких запальних захворюваннях у жінок, знімає гематоми, набряки та м'язові спазми, а також значно збільшує секрецію потових залоз, в результаті чого з організму виводяться токсини та шлаки. Судини під дією тепла розширюються, а внаслідок цього поліпшується циркуляція лімфи та крові, активізується обмін речовин. Величезний вплив робить на людину цілющий настій трав, який миттєво вбирається в пори, розкриті під дією тепла. Як правило, після сеансу практично відразу зникають головні болі, з'являється апетит. Китайські лікарі звертають увагу на той факт, що, крім іншого, вогонь здатний очищати ауру людини, заряджаючи його позитивною енергією.

Коментарі