Срібна краплина - Срібна краплина доочищена

Срібна краплина доочищена


  • Дата: 25 жовтня 2016, 10:55

Використання технології зворотного осмосу для очищення води

При очищенні води, мембрана фільтр затримує розчинені в ній речовини. Мембрана затримує високомолекулярні забруднення, але пропускає низькомолекулярні речовини, наприклад, такі гази, як кисень, вуглекислий газ і ін. Деякі гази можуть надавати особливий присмак воді.

Основний елемент установки зворотного осмосу – напівпроникна зворотньоосмотична мембрана, яка поміщена в корпус. В неї надходить вихідна вода, а відвід води відбувається в два потоки – очищена та знесолена. Для контролю якості очищення і рН –використовують проточні вимірювачі солевмісту і рН-метри. Перевіряти якість роботи установки можна TDS метром.

Вплив води, очищеної за допомогою технології зворотного осмосу, на здоров'я людини

Головною особливістю фільтрів, що використовують технологію зворотного осмосу, є практично повна стерилізація, дистиляція води. Через фільтр проходить молекула води (розмір 0,3 нм), але не проходить велика частина хімічних домішок і включень біологічного походження, зокрема мікроорганізмів і вірусів (розміри від 20 до 500 нм). Наприклад, фільтр може затримати бактерії холери або віруси гепатиту.

Властивість практично повністю очищати воду від усіх домішок трактується і як гідність, і як недолік. Єдиної думки на цей рахунок немає. Прихильники першого підходу вважають, що вода виконує в організмі тільки функцію розчинника, тому має бути максимально чистою. Інші ж вважають, що у воді в обов'язковому порядку повинні бути мікроелементи. Моз не встановив рекомендованого рівня мінералізації питної води, але за органолептичними показниками рекомендованамежа загальної мінералізації питної води - 1000 мг / л,

Недоліки води, підготовленої із застосуванням технології зворотного осмосу

На сьогоднішній день науково не доведена шкода води, очищеної за допомогою зворотного осмосу. Зворотний осмос видаляє з води всі домішки, як корисні, так і шкідливі. Але справа в тому, що корисні домішки (мікроелементи) людина на 80-95% отримує з їжею, і найчастіше відсутності у воді кальцію і магнію, широко поширених в природі і продуктах харчування, людина просто не помітить. У той же час, вилучені будуть, і високотоксичні речовини, які містяться у воді в мінімальних концентраціях, однак, завдають шкоди здоров'ю людини. 

Теж саме стосується і заперечень, пов'язаних з вказівкою про те, що зворотний осмос видаляє "корисні домішки". У той же час, існують люди з хронічними захворюваннями, постійне вживання зворотноосмотичної води якими може викликати загострення захворювань. 

Переваги води, підготовленої із застосуванням технології зворотного осмосу

До переваг системи зворотного осмосу можна віднести те, що якість очищеної за допомогою такої системи води наближається до особливо чистої, тобто у воді відсутні будь-які домішки. У разі наявності в фільтрованій воді шкідливих мікроорганізмів (наприклад, вода в сільських районах або в інших випадках відсутності якісної трубопровідної води) зворотний осмос можна порівняти з кип'ятінням. Крім того, вода з міських водопроводів, як правило, містить велику кількість антропогенних забруднень в невеликих кількостях, які не визначаються поширеними методами аналізу і не видаляються за допомогою традиційних технологій водоочищення. 

Сьогодні існує безліч методів обробки води, але, на жаль, жоден з них не гарантує повне звільнення води від мікроорганізмів. Найбільш ефективні методи очищення води від мікроорганізмів – це дистиляція і зворотний осмос. 

Немає передумов для виключення кисню в процесі фільтрації за допомогою технології зворотного осмосу, так як розмір молекули кисню (0,3 нм) відповідає розміру молекули води (0,3 нм). 

Коментарі