ОН Клінік - Вагітність і геморой: як полегшити свої страждання

Вагітність і геморой: як полегшити свої страждання


  • Дата: 4 серпня 2016, 17:00

Бажана вагітність – це найбільше щастя для жінки! Дізнавшись про свій приємний стан, кожна майбутня мама пильно стежить за всіма етапами розвитку маляти. Але, крім цього, кожна вагітна жінка повинна приділяти увагу собі і спостерігати за змінами в своєму організмі, адже несвоєчасне виявлення тієї чи іншої проблеми може привести до не дуже приємних наслідків. В даному випадку мова йде про геморой.

Якщо вірити статистиці, то близько 50% вагітних страждають цим захворюванням, а у 80% жінок перші симптоми геморою проявляються практично відразу після пологів. Геморой можна сміливо класифікувати як одну з найпоширеніших патологій, що зустрічаються в післяпологовий період.

Потрібно відзначити, що на розвиток геморою впливає кілька чинників: запори вагітних, зниження тонусу кишечника, збільшення розмірів матки, яка здавлює кровоносні судини, малорухливий спосіб життя, підвищення внутрішньочеревного тиску в процесі пологів. Під впливом цих факторів геморой розвивається дуже швидко, а тому важливо при перших симптомах звернутися за консультацією до лікаря. Геморой – це ж не тільки відчуття болю і дискомфорту, це хвороба, яка може значно ускладнити перебіг вагітності і пологів, а також принести масу проблем в післяпологовому періоді. Дане захворювання не проходить само собою, його потрібно лікувати, і чим швидше, тим краще!

Проводити проктологічне обстеження під час вагітності вкрай небажано, однак сучасні методи дозволяють виконувати всі процедури максимально м'яко і делікатно. Тим не менш, важливо розуміти, що звертаючись до лікаря-проктолога в період вагітності, можна розраховувати тільки на рекомендації по консервативному вирішення даної проблеми. Будь-які маніпуляції при виношуванні дитини протипоказані . Тому якщо у вас є якісь побоювання, що стосуються геморою, то краще за все вирішити це питання до вагітності.

У медичному центрі "ДокторПРО" застосовуються безопераційні методи лікування геморою, завдяки яким молода мама зможе пройти терапію буквально через 3 місяці після пологів, а головне, без гострих ускладнень, без наркозу, без відриву від грудного вигодовування і тривалої розлуки з дитям.

Коментарі