ОН Клінік - Остеохондроз: причини і лікування

Остеохондроз: причини і лікування


  • Дата: 15 вересня 2021, 09:30

Остеохондроз – це дистрофічні зміни в суглобових хрящах. Найчастіше уражаються міжхребцеві диски. Виділяють поперековий, грудний та шийний остеохондроз.

Причинами появи цього захворювання є порушення обміну речовин, вікові зміни, малорухливий спосіб життя, неправильна постава, травми, надмірна вага та сильні фізичні навантаження.

Важливо не лише знайти причину появи остеохондрозу, а й не допустити подальшого розвитку хвороби. Лікарі-неврологи медичного центру "ОН Клінік" нададуть вам консультацію, проведуть обстеження та призначать потрібне лікування.

Вияви остеохондрозу є різноманітними і залежать від того, в якому відділі локалізується захворювання. При наступних симптомах вам необхідно звернутись за допомогою до лікаря-невролога:

  • біль в шийному відділі, між лопатками;
  • оніміння рук, скутість в плечовому суглобі;
  • шум у вухах та запаморочення, головний біль;
  • біль, що поширюється в ділянку серця та посилюється при зміні положення тіла;
  • болі в попереку та ділянці тазу, які посилюються при навантаженні, при підніманні важких предметів та в сидячому положенні;
  • відчуття холоду в нижніх кінцівках і судоми.

Лікарі-неврологи медичного центру "ОН Клінік" проводять лікування остеохондрозу комплексно: консервативне лікування, паравертебральні блокади, фізотерапевтичні процедури, рекомендації з правильного способу життя. Все це допомагає пацієнту на тривалий час забути про болі та дискомфорт.

Не варто відкладати візит до лікаря, адже з часом симптоми лише посилюватимуться, а біль наростатиме. Якщо вчасно діагностувати остеохондроз – можна сповільнити дистрофічні процеси.

Спеціалісти медичного центру "ОН Клінік" не лише допоможуть вам зупинити розвиток хвороби, а й нададуть рекомендації щодо покращення стану вашого здоров’я. Для цього запишіться у відділення неврології "ОН Клінік" через форму онлайн-заявки на сайті або за телефоном 0 800 300 700 (безкоштовно для всіх операторів України).

*Спеціалісти "ОН Клінік" не приймають пацієнтів молодше 18-ти років.

Коментарі