ОН Клінік - Ендоскопія – інформативний метод обстеження організму?

Ендоскопія – інформативний метод обстеження організму?


  • Дата: 26 червня 2017, 16:35

Різні захворювання шлунка, дванадцятипалої кишки, товстого кишечника по праву вважаються одними з найпоширеніших. На жаль, екологія, неправильне харчування, харчові добавки не найкращої якості залишають свій відбиток на роботі шлунково-кишкового тракту (ШКТ).

Для діагностики таких захворювань як виразки, гастрити, поліпи і навіть рак лікарі призначають ендоскопію. Що таке ендоскопія? Це вид обстеження, який дозволяє оглянути, взяти аналізи тканин внутрішніх органів за допомогою спеціальних оптичних приладів. Ендоскопія допомагає виявити патологічні процеси у внутрішніх органах краще, ніж будь-який УЗД і навіть МРТ.

У медичному центрі "ДокторПРО" є два види ендоскопії:

  • Колоноскопія, яка дозволяє діагностувати захворювання прямої кишки та товстого кишечника. Процедура проходить в стерильних умовах і з використанням анестезії. Таким чином, у пацієнта відсутні больові відчуття під час обстеження. На кінці зонда є невелика відеокамера, яка передає кольорове зображення на екран монітора, лікар аналізує стан прямої кишки та може взяти шматочок тканини для біопсії. Процедура дозволяє провести дослідження слизової оболонки, виявити найменші зміни в моториці кишечника. Для дослідження необхідна спеціальна підготовка.
  • Гастроскопія, за допомогою ендоскопа дозволяє оцінити стан слизової оболонки органів шлунково-кишкового тракту, виявити виразки, ерозії або новоутворення. Також є можливість провести аналіз на наявність в організмі бактерії Helicobacter pilori, так як в основному саме вона стає причиною розвитку виразки шлунка та гастриту. Підготовка до гастроскопії включає в себе дієту протягом 2-3 днів і вечері не пізніше 19.00 перед процедурою.

Завдяки новітньому японському обладнанню в медичному центрі "ДокторПРО" всі обстеження проходять максимально ефективно і комфортно. Все необхідне для процедури надає клініка. Отримати консультацію та записатися на прийом можна за тел. (0472) 50-50-11 або (068) 458-00-00.

Подбайте про своє здоров'я, пройдіть ендоскопічне обстеження.

Коментарі