Навчання - Лекція-дегустація Івана Бачуріна

Лекція-дегустація Івана Бачуріна


  • Дата: Архів22 березня 2018, 19:00
  • Тип події: лекції
  • Де: бульв. Шевченка, 150, Winetime Черкаси
  • Ціна666 грн

Черкаський віскіклуб запросив вперше в наше місто провести лекцію-дегустацію Президента української асоціації сомельє України, амбасадора шотландської винокурні Ардбег Івана Бачуріна

Кажуть, перше, що відчувається в пеклі це аромат Ардбега. Отже, любителям хорошого скотча і там буде дуже непогано! Випала зубна пломба, рота солдатів в брудних портянках, попільничка у тамбурі електрички, вибух на шпалопросочувальному заводі, відпрацьоване дизельне масло старого баркаса, спітнілі шахтарі, що повертаються з забою, дідусеві кирзові чоботи на горищі, асфальтовкладальний каток в спекотний полудень, гнилі водорості з черепашками на пристані, вогнеборці в протигазах на згорілому рибному ринку, нафтові озера розпеченої пустелі, покритий цвіллю підвал з позаминулорічними овочами, слимаками і жабами... я можу продовжувати дуже довго, щоб Ви зрозуміли, що нас чекає. Але, побачите, – це все може бути до непристойності смачно! Тому що це Ардбег, король острова Айла!

Якщо мені не вірите, то послухайте Президента української асоціації сомельє України – Івана Бачуріна, який є бренд-амбасадором цієї харизматичної винокурні і розповість нам від першої особи про самий Шотландський віскі в світі!

Зустріч з Бачурином це завжди настрій божевільної радості і відчуття відмінної компанії. Буквально через кілька хвилин розмови з'являється таке світле відчуття, ніби знав цього чоловіка все життя! Блискуча харизма, величезний мозок і тонкий психолог, який після двох хвилин розмови здорово підбере віскі під настрій і це буде найсмачніший молт, який коли-небудь пробував, тому що зустріти старого друга це завжди дуже здорово!

Нас чекають не просто технічні та наукові терміни, якими Іван оперує як залихвацкий Майстер молта, а сотні байок про віскі, тисячі життєвих історій і мільйон іскрометних жартів. Кожен, хто хоч раз побував на зустрічі з Бачуріним, залишається з довгим післясмаком від приємно проведеного часу в затишній компанії друзів. Тому що віскі, це не голі цифри і холодні бочки, це Нектар життя, тому Бачурін розглядає зустріч з молтом як пристрасний сплеск радісних почуттів, як побачення з прекрасною жінкою і йде від нескінченного потоку занудних статистичних даних в простір абсолютно запаморочливого емоційно-еротичного сприйняття віскі. І, повірте, – у нього це виходить дійсно круто!

Я можу довго розповідати про цю фантастичну людини з лисою головою, що прилетів до нас звідкись з космосу (ми його зустрічаємо в аеропорту Борисполя і відразу веземо до нас), але краще приходьте, – це складно передати словами, тут дійсно треба бачити, нюхати і відчувати! Спасибі величезне, Ваня, що знайшов час у своєму шаленому графіку завітати до нас!

Отже, ми будемо дегустувати смачні торф'яні скотчі з різними видами устриць і ексклюзивно підібраними закусками від кращого сомельє України.

Одеський віскіклуб "Корвін", який володіє найбільшою колекцією віскі в Європі, делегує до нас Данила Менестреля, який порадує чарівною музикою старовинної шотландської волинки. Дякую, друже, що відгукнувся на наше прохання!

А в кінці дегустації буду радий пригостити найкращими сигарами, підібраними Президентом "Українського сигарного клубу", амбасадором дістілерії "Glenfarclas", Олегом Сафоновим. Спасибі, дорогий друг, що підтримав наш клуб.

І ще буде дуже багато приємних сюрпризів!

Давайте, все-таки, розповім детальніше про молти, які будуть на дегустації. Але перед цим я хотів подякувати адмінам Київського віскіклубу "Віскіповал" Сержа і Макса, які поділилися з нами частиною своєї колекції, завдяки чому, ми значно розширили дегустаційну лінійку не збільшивши вартість. Спасибі, друзі, від імені всього нашого ком'юніті, за вашу підтримку! Ви дійсно багато робите для розвитку культури віскі в нашій країні!

Отже, ми дегустуємо 5 релізів кращою з винокурень Айли:

  1. ARDBEG TEN, 10 yo, 46%, Bourbon Barrels, WB(306): 86.34(2808)

Аромат: Дим у фруктовому саду, торф з лаймовою кислинкою і густий чорний шоколад. Ментол з чорним перцем, оповиті солодким димом. Замаслені канати у вугільній шахті. Копчена риба і хрусткий бекон на чавунній сковорідці з болгарським перцем, запеченим ананасом і солодкої грушею. Вітер прохолодного, солоного моря. Вапняк, бджолиний віск і сосновий ліс. Ваніль і різдвяна кориця разом з фундуком та мигдалем. Тютюн, йод, горіхи.
Смак: Іскри потріскуючого торфу з соком лайма. Запашний перець з лакричними цукерками. Свіжоспечені оладки з смаженими бананами і смородиною. Теплий капучіно з вершками і зефіром. Корінь солодки і тягуче димне масло. Обпалений дуб, копчений чорнослив в довгому післясмаку.
Дегустувати будемо з вишуканими французькими устрицями Фін де Клер, яких піймали в бурхливих океанських водах біля селища Карантек провінції Бретань, а також великою Атлантичної устрицею, яка жила в холодних водах океану і належить до сімейства "фінів".

  1. ARDBEG UIGEADAIL, 54.2%, Bourbon & Sherry Casks, WB(331):89.20(2784)

Аромат: Тліючі вуглинки багаття, груба накремленая шкіра, різдвяний пиріг з духовки, олія волоського горіха і фіалок, океанські спеції, кедрові голки, солодка ікра, патока і шоколад з родзинками, квітучі кущі смородини, карамелізований банан, чорний хліб з горіхами, гарячий мокко, копчені та в'ялені сухофрукти.
Смак: Спалах зимових прянощів в диму, копчена качка, полита медовою патокою, цукерки-льодяники, тонкий присмак хорошої сигари.
Дегустувати будемо цей молт з благородною блакитною пліснявою сиру Рокфор з провінції Руерг (Франція).

  1. ARDBEG CORRYVRECKAN, The Ultimate, 57.1 %, Bourbon & Sherry Casks & New French Oak Barrels, WB(10550):88.51(1666)

Аромат: Промаслені мотузки, креозот, лляне масло, чорний шоколад з чорною смородиною і тростинним цукром, соковита червона черешня, соснові голки на сирій землі. Солоні прянощі з гвоздикою і гострими морськими водоростями. Підсмажений на вугіллі бекон з гострим соусом чилі. Чорниця з ментолом. Смола, яка переходить в аромат копчених фруктів і шоколаду.
Смак: Жорсткий перцевий стейк, просочений соусом з хрусткими морськими водоростями. Ковток чорної смолистої кави-еспресо. Соковиті фрукти (чорна смородина, чорниця і вишня) і гіркий мигдаль. Бадьян і інші прянощі, квітки фіалки.
Дегустувати будемо з гірким чорним шоколадом з тертого какао з морською сіллю.

  1. ARDBEG KELPIE, bottled: 30.01.2017, 46%, Virgin Black Sea Oak Casks, 1 of 60000 bottles, WB (93919):83.78(282)

Аромат: Маслянистий торф, копчена риба, морські водорості, прянощі, кава з вершками, запечена на вугіллі кокос.
Смак: Східні солодощі, димний бекон, соковиті фрукти, персики, темний шоколад, пряні масла, турецька кава, гвоздика, оливки.
Дегустувати будемо з символом гастрономічного шику Франції – фуа-гра, соковитий паштет з гусячої печінки.

  1. ARDBEG AURIVERDES, 12 yo (2002-2014), 49.9 %, American Oak Casks, 1 of 6660 bottles, WB(54178): 85.73(679)

Аромат: Барбекю з медом і апельсиновим соусом, полуниця в торф'яному диму, порожня курильна трубка з бріара (корінь вересу), копчена скумбрія з насінням гірчиці, марципан.
Смак: Банан з копченим беконом на деревному вугіллі. Кам'яна сіль і мелений перець. Освіжаючий персик. Ананас і манго з лососем гарячого копчення. Какао-боби, мускатний горіх, грейпфрукт і стара аптечка.
Прекрасно до цього молту підійде солоний мигдаль.

І найголовніше, все це грандіозний захід – задумка людей, абсолютних фанатів молта, яких об'єднав керівник проекту "Дегустації" в мережі "Wine Time" – Ганна Кувшинова! Дякую, Аню! Твій ентузіазм, як і вся ти, заводить!

Чекаємо вас друзі! Обов'язково приходьте, це буде чудовий вечір у дружній компанії любителів скотчу!

Коментарі