Монтессорі світ: новий навчальний центр повністю замінить дитячий садок

Це найбільший Монтессорі-центр у Черкасах.

30 червня 20183838
'Монтессорі світ: новий навчальний центр повністю замінить дитячий садок'

У червні в Черкасах відкрився новий дитячий центр "Мій Монтессорі світ". Тут діють групи денного перебування, які повністю замінюють дитячий садок, і проводять індивідуальні заняття за методикою Монтессорі. Екскурсію новим навчальним центром нам провела Монтессорі-терапевт Анастасія Приліпко.

Альтернатива дитячому садку

"Мій Монтессорі світ" працює з понеділка по п'ятницю з 8:00 до 18:00 і може повністю замінити дитячий садок. Заклад має два класи для дітей різного віку: клас тоддлери (від 1,5 до 3 років), який відкриється з нового навчального року, і праймери (від 3 до 6 років). У класі є свій педагог і асистент, в центрі постійно присутній медпрацівник. Як і в будь-якому іншому садку, тут є розклад, в який входить прогулянка, заняття, ігри, сон та їжа.

Найбільша відмінність центру від подібних закладів – багато вільного простору. "Мій Монтессорі світ" займає два поверхи, всі кімнати і класи тут великі та світлі. У дітей є багато місця для творчості та вибір, де зараз займатися.

  • Фото 1 - Клас праймерів
  • Фото 2 - Клас праймерів
  • Фото 3 - Монтессорі світ: новий дитячий центр повністю замінює дитячий садок

Ігри та заняття дуже відрізняються від звичних багатьом батькам. У цьому середовищі дитина сама себе розвиває і обирає роботу, яка їй цікава в цей момент. Класи розділені на зони: навички практичного життя, мови, сенсорики, математики та космосу. Велику увагу приділяють взаєминам між дітьми і психологічному стану.

Заняття проводить педагог. Щодня діти досліджують і вивчають нові поняття. У класі праймерів заняття можуть проводити діти самостійно. Дітлахи старшого віку розповідають пройдений матеріал молодшим дітям зі свого класу. Так юний "викладач" сам краще розуміє і засвоює урок, а його учні ефективніше сприймають інформацію.

Зараз у центрі один майданчик на вулиці. У планах керівників зробити ще один і облаштувати ігрову кімнату в приміщенні. Ця кімната буде схожа на дитячі ігрові в ТРЦ і повністю замінить спортзал.

Діти самі готують перекуси і прибирають за собою

Ще одна перевага навчання за системою Монтессорі – тут привчають дітей до самообслуговування з раннього віку. Вони самі готують перекуси, нарізають і миють овочі та фрукти. Перед їжею самостійно накривають столи і насипають собі таку порцію, яку хочуть. Це допомагає малюкам оцінювати свої можливості.

  • Фото 1 - У новому центрі привчають дітей до самообслуговування
  • Фото 2 - У новому центрі привчають дітей до самообслуговування
  • Фото 3 - Монтессорі світ: новий навчальний центр повністю замінить дитячий садок

Поступово діти вчаться готувати собі прості сніданки – намащують масло на хліб, готують чай, чистять яйце. Після їжі малюки миють за собою посуд і прибирають зі столів. Кухня-їдальня спеціально обладнана для дітей, тут невеликі столи і невисокі мийки. Також малюки самі перуть свої рушники, прибирають за собою, якщо насмітили, підмітають. Якщо дитина чогось не вміє, їй показують приклад.

Індивідуальні заняття: нейрокорекція

У новому дитячому центрі проводять індивідуальні заняття – нейропсихологічну корекцію. Її рекомендують усім дітям від 3 до 10 років. За допомогою комплексних вправ спеціаліст відстежує розвиток дитини.

Діагностика проходить в ігровій формі за 1-3 заняття. Після неї спеціаліст робить висновок і повідомляє батькам, на що слід звернути увагу, прописує план роботи і комплекс занять.

Новий дитячий центр "Мій Монтессорі світ" знаходиться по вул. Одеська, 8, корпус 42. Дізнатися детальніше про роботу центру можна за телефоном: (097) 892-15-34, (063) 219-75-18.

Маргарита Годуліна

Хочете підказати нам тему статті чи новини? Напишіть її на пошту нашому редактору і +100500 до карми вам гарантовано!
Партнерська публікація