ІТ-курси: як дійти до кінця

Поради від менторів та випускників.
12 вересня 201820160
'ІТ-курси: як дійти до кінця'

В той час, коли всі перегорнули календар і остаточно змирилися з приходом вересня, ми шукаємо кльові можливості. Осінні й зимові вечори – ідеальний час, аби прокачати свої скіли або поринути у щось нове. Ми поспілкувалися з менторами освітнього проекту "Masters Academy" та готові розповісти, як обрати курси і не залишити їх на півшляху.

До кінця доходить 3-5% студентів від усієї групи. Якщо в тебе немає мотивації проходити курси від початку і до кінця, то роботу ти просто не витримаєш. Сто разів подумай, перш ніж починати щось.

Правильно обери те, що тебе цікавить. Немає напрямків простіших або складніших. Роби більше, ніж від тебе очікують. Знання, отримані на курсах – це мінімум. Завжди проектуй їх на життя. Подумай, як отриману інформацію застосувати в реальних задачах. Якщо не знаходиш цьому практичного використання відразу, значить, це так і залишиться в голові сухою теорією, а з часом – забудеться. Копай глибше, шукай додаткову інформацію – лише так буде сенс від навчання. 

І основне: не виходить у всіх! Важливо зібратися та зробити все для того, аби реалізувати задумане.

Богдан Сергієнко
Богдан Сергієнко
технічний директор IT-компанії та ментор "Masters Academy"
 

ІТ-курси – місце, де фраза “Вік живи – вік учись ” знаходить своє пряме відображення. Адже тут збираються не лише студенти, а й ті, хто давно здобув освіту, працевлаштувався. Головне – прагнути до знань.

Починати ніколи не пізно. Не знаю, якою є верхня вікова межа, але якщо голова працює у цьому напрямку, є бажання і мотивація, тоді варто робити спроби. Потрібно вчитися не лише на лекціях, а й самостійно. Читай тематичну літературу і лише після детального вивчення теорії виконуй завдання. Курси дають напрямок розвитку, базові знання, відчуття причетності до IT – ком'юніті, але найважливішим залишається самоосвіта та поглиблене вивчення технологій.
Володимир Кравченко
Володимир Кравченко
Back-End Developer, ментор і випускник курсів "Masters Academy"
 

  • Фото 1 - ІТ-курси: як дійти до кінця
  • Фото 2 - ІТ-курси: як дійти до кінця

Перш ніж розпочати будь-які курси, варто зрозуміти, навіщо ти це робиш. Адже час – занадто цінна валюта, щоб розмінювати її на речі, які не стануть корисними в реальному житті.

Дай відповідь на два запитання – "навіщо" і "чому". Важлива твоя мотивація: це звичайна цікавість чи бажання набути актуальні навички? Якщо ти відповів собі на ті два запитання, тоді й на навчання не заб’єш. Може бути ситуація, коли це стане нецікаво або ж не виправдає очікувань. Тоді потрібно кидати, не витрачати час марно.

Перед проходженням курсів постав мету – візуалізуй те, що хочеш отримати на виході. Якщо це працевлаштування, то краще проходити навчання відразу на базі компанії. А якщо ж прагнеш покращити навички, зрозумій, як ти це вирахуєш – така мета звучить дуже абстрактно. Має бути конкретна задача, у вирішенні якої тобі допоможуть курси. Якщо цього немає, ліпше погуляй з друзями і не витрачай час даремно.

Макс Савісько
Макс Савісько
IOS-розробник, team lead і ментор "Masters Academy"
 

ІТ-курси: як дійти до кінця
ІТ-курси: як дійти до кінця

На перший погляд здається, в тому, щоб завершити навчання на курсах, немає нічого складного. А й справді, ти ж сам обрав напрям, визначив мету. Зрештою, прийшов на заняття і запустив процес. Що ж заважає дійти до кінця?

Студенти не доходять до кінця, як на мене, з двох причин:

1. Недооцінювання важливості англійської мови. Вся документація й описи ведуться англійською. Тож якщо ти не знаєш мови, то й не зможеш навчатися, виконувати свою роботу.

2. Через великий обсяг інформації й помилкове уявлення про професію. Нерідко студенти полишають заняття, оскільки не очікують навантажень, вважають, що достатньо лиш прослухати теоретичний матеріал.

Я вважаю, що мотивацію переоцінюють. Вона потрібна, але самодисципліна важливіша. Крім того, що ти ставиш собі мету, ще необхідно працювати щодня для її досягнення. Пам’ятай, що на роботі не проходить трюк із довідкою від лікаря – це не школа. Так само і курси.

Іра Нікуліна
Іра Нікуліна
QA Manager і ментор "Masters Academy"
 

ІТ-курси: як дійти до кінця
ІТ-курси: як дійти до кінця

Сподіваємось, після таких порад ти зумієш обрати заняття до душі та знайдеш в собі достатньо сил і мотивації дійти до кінця. Тим паче саме зараз стартував новий набір на курси від "Masters Academy".

Анастасія Білецька

Хочете підказати нам тему статті чи новини? Напишіть її на пошту нашому редактору і +100500 до карми вам гарантовано!
Коментарі