Celebriti - Ін'єкції або апаратна косметологія: що вибрати?

Ін'єкції або апаратна косметологія: що вибрати?


  • Дата: 15 травня 2020, 12:40

Сучасна індустрія краси пропонує таку кількість способів стати красивішим, що голова йде обертом. Ботокс, філери, мезотерапія, біоревіталізація, фотоомолодження, лазерне омолодження і шліфовка, гідропілінг, мікродермабразія, кавітація, Rf-ліфтинг... Всі ці послуги надані в салоні Селебріті, і зараз ми розповімо чим хороші ін'єкції, а ніж апаратна косметологія, і що вибрати.

Апаратні методики

Апаратні процедури застосовуються в медичній косметології для схуднення, боротьби з целюлітом, зняття набряків, розгладження зморшок, видалення рубців, лікування вугрової висипки, щоб поліпшити рельєф шкіри (згладити шрами, наприклад), омолодження шкіри (прибрати дрібні зморшки, пігмент і судини) та ін.

Мета апаратних та ін'єкційних методик (і у кожної з нас) одна – зробити нас красивіше і молодше, уповільнити старіння (воно, як не сумно, починається у середньому після 25 років), поліпшити зовнішній вигляд шкіри, позбавити від в'ялою, тонкою і обвислій шкіри, зморшок, пігментації, куперозу, розширених і забитих пір, і інших проблем із зовнішністю. Однак можливості у кожного із способів різні. Те, що можуть апарати, не завжди під силу "уколам краси" і навпаки.

У всіх естетичних процедурах використовується спеціальна медична техніка. Методики такого плану можна розділити, ґрунтуючись на фізичних факторах впливу того чи іншого апарату. Є, скажімо, світлові методи, в яких застосовуються лазерні і IPL-промені. До їх числа відноситься фотоомолоджування. Існують методи, засновані на застосуванні високочастотного електричного поля (RF-ліфтинг), а також ті, де в основу закладено дія ультразвуку (SMAS-ліфтинг) або холоду (кріоліполіз).

У чому суть подібних методик? Апаратні методики відносяться до стимулюючих процедур. Їх завдання – розгойдати особливі клітини шкіри (по-науковому – "фібробласти"), які виробляють колаген, еластин і молекули гіалуронової кислоти. Таким чином, ви поліпшите стан шкіри за рахунок стимуляції її природних резервів. Вона буде виглядати більш щільною, еластичною, пружною і зволоженою.

Кожен вид енергії розігріває або охолоджує тканини до певної температури, викликаючи руйнування білків колагену і еластину. Це називається контрольованим пошкодженням. В результаті такого втручання в шкірі активізуються процеси регенерації, і вона омолоджується. Одним словом, всі апаратні методики призначені для стимуляції природних резервів шкіри, завдяки яким вона самостійно відновлюється. Як ми вже сказали, апарати можуть працювати як з глибокими шарами шкіри, так і на її поверхні. До поверхневих методів відносять лазерні шліфування, гідропілінг, мікродермабразія, омолодження, фотоомолоджування. Вони прибирають судини, пігментацію, дрібні зморшки, пори, регулюють роботу сальних залоз, запускають активну регенерацію шкіри, надають обличчю сяйво. Медичні прилади глибокого впливу зменшують жировий прошарок, лікують локальні жирові відкладення і птоз шкіри. За словами фахівців результат застосування апаратів завжди більш передбачуваний, ніж тих же ін'єкцій. Можна більш точно спрогнозувати ефект і приблизні терміни реабілітації. А ось відновити зволоженість шкіри за допомогою апаратного впливу складно, і для цього краще використовувати ін'єкції.

Ін'єкційні методики

Основна задача "уколів краси" – заповнення чого-небудь: дефіциту вологи (гіалуронової кислоти), поживних речовин (вітамінів, мікроелементів), а також втрачених обсягів тканин. А ось зруйнувати за допомогою ін'єкцій колаген і еластин, запустивши таким чином процеси самовідновлення шкіри, проблематично. В арсеналі косметологів є, звичайно, препарати, здатні скорочувати жирову тканину – так звані ліполітікі. Однак, використовуючи їх, складно спрогнозувати результат. Передбачити побічні ефекти, такі як набряклість, болючість, можна з великою часткою ймовірності, а ось що ми отримаємо в результаті – немає. До ін'єкційних методик відносяться: мезотерапія і біоревіталізація, контурна пластика та софтліфтинг, біоармування і мезоніти, а також ботулінотерапія.

Правило поєднання уколів і апаратної косметології

Терміново омолодитися за допомогою "уколів краси" – перше, що приходить на розум, коли починає заявляти про себе вік. Але косметологи бачать ситуацію інакше. "Більшість ін'єкційних препаратів, зокрема філлери, розумніше використовувати не як основний спосіб вирішення проблеми, а для докорекции. Наприклад, у вас стали явно помітні носогубні складки, на рівні другого ступеня, як сказав би спеціаліст. Щоб вирішити цю проблему, ви йдете і ставите філлери, хоча почати потрібно було б з легких, неінвазивних методів, наприклад апаратного Rf-ліфтингу. Складки б зменшилися до першого рівня, і без контурної пластики можна було б обійтися. Нерідко для вирішення тієї чи іншої естетичної проблеми цілком достатньо пройти курс апаратних процедур для самовідновлення, а з "уколами краси" можна і почекати. Втім, у ряді випадків, професійний догляд починається якраз із ін'єкцій. Зокрема, перед лазерними процедурами косметологи радять зробити біоревіталізація. Шкіра насититься гіалуроновою кислотою, краще сприйме лазер і скоротиться, тому що ефект буде більш вираженим. Біоревіталізацію призначають і після лазера: це дозволяє прискорити відновлення шкіри. Ін'єкції показані, якщо отримати результат потрібно як можна швидше, наприклад, перед знаменною подією. "Щоб побачити позитивні зміни після апаратних процедур, доведеться почекати.

Ефект від одного курсу Rf lifting, приміром, наростає з кожною процедурою і триває потім протягом декількох місяців. Якщо ж говорити про ін'єкції, ті ж філлери або ботокс дадуть результат набагато швидше. З іншого боку, якщо ви націлені на довготривалий результат, то перевагу краще віддати апаратних методик. До 30 років – чомусь легкому, наприклад, RF-ліфтінгу або впливу IPL-світлом, миостимуляции. У зрілому віці – процедур, що зачіпають більш глибокі шари шкіри. Не забувайте, що у обох методів є протипоказання. Це тяжкі хронічні захворювання, проблеми зі згортанням крові, зниження імунітету, схильність до утворення келоїдних рубців, а також вагітність і лактація. Апаратні методики можна використовувати і при наявності кардіостимулятора (водія ритму).

Косметологи Селебріті часто саме так і вибудовують індивідуальну програму. При правильному поєднанні апаратних методик і уколів краси можна добитися відмінного і стійкого ефекту.

Коментарі