Шалені голови: інтелектуальна гра з Європи підкорює черкащан

“Mad Head Show” – новий формат командного відпочинку.

11 травня 201749662
'Шалені голови: інтелектуальна гра з Європи підкорює черкащан'

У Черкасах гра “Mad Head Show” з'явилася минулоріч у жовтні. За цей час близько 500 черкащан спробували свої сили в інтелектуально-розважальних змаганнях. Для деяких команд такий відпочинок вже став традиційним.

Формат гри об'єднує цікаві фішки популярних інтелектуальних проектів: "Що? Де? Коли?", брейн-ринг, паб-квізи. Мета “Mad Head Show” – не просто правильно відповідати на запитання, а позитивно і пізнавально розслабитися після роботи. Заснували проект у Вільнюсі близько 5 років тому. Колишні учасники "Що? Де? Коли?" і "КВК" вирішили створити веселу і нескладну гру, за якою можна посидіти у барі та розслабитися. Вона швидко стала популярною і через деякий час з'явилася у Празі, Ризі, Мінську та Харкові. В Україні в "Mad Head Show" грають у трьох містах – Харкові, Києві та Черкасах.

Вперше познайомився з цією грою у Харкові. Тоді я переконався, що проект класний, і він обов'язково має з'явитися у нашому місті. Через місяць після цього запустив гру в Черкасах. Виявилося, складно пояснити людям, чим проект відрізняється від "Що? Де? Коли?", тому що "Mad Head Show" одразу асоціюється з цією грою. "Mad Head Show" акцентує увагу на розвагу. Девіз гри "Не соромно не знати, соромно – не цікавитися". Для участі в турнірі не потрібно бути ерудитом. "Mad Head" буде цікавим людям з різною інтелектуальною підготовкою, тому що більшість завдань можна вирішити за допомогою логіки, кмітливості, не рідко допомагає почуття гумору.

Можна грати сім'ями, часто приходять команди, що складаються з декількох поколінь. І у кожного учасника свої фішки: старше покоління знає все про старі фільми, діти добре розбираються в мультфільмах. Гра мотивує розвиватися і водночас є повчальною: навіть якщо ти відповів неправильно, все одно запам'ятаєш правильну відповідь і нові цікаві факти.

В кожній грі є запитання, яке розсмішить усіх присутніх. Найбільше учасникам подобається рубрика "Google переклав пісню". Ми перекладаємо пісню з російської мови декількома іншими мовами світу, а потім – знову російською. В результаті виходить набір слів, за яким потрібно визначити пісню. Дуже подобаються візуальні тури і рубрика "Вгадай знаменитість у дитинстві".

Дмитро Зборовський
Дмитро Зборовський
організатор "Mad head Show"
 

  • Фото 1 - Шалені голови: інтелектуальна гра з Європи підкорює черкащан
  • Фото 2 - Шалені голови: інтелектуальна гра з Європи підкорює черкащан
  • Фото 3 - Шалені голови: інтелектуальна гра з Європи підкорює черкащан
  • Фото 4 - Шалені голови: інтелектуальна гра з Європи підкорює черкащан

У грі беруть участь команди з 4-10 осіб. Учасники дають своїм командам креативні назви: "БДСМ" (Будем Дарить Смех Миру), "Дресирувальники інтелектуальних тарганів", "Ума палата", "Повторіть запитання", "Збірна України" тощо.

Незвичайні завдання – від картинок до пісні

“Mad Head Show” складається з 5-7 турів із музичними, візуальними, творчими, логічними задачами. Всі завдання виводять на великий екран, у гравців є хвилина на роздуми. Основне правило для учасників – ніяких смартфонів. У кожному запитанні є три "ключі", які підказують правильну відповідь. Свої варіанти команди не озвучують, а пишуть на листочках, найбільш цікаві та кумедні відповіді ведучий зачитує.

Перший тур – розминка, яка переключає мозок з роботи на відпочинок. Другий тур – візуальний. Гравцям пропонують запитання у вигляді картинок, наприклад, вгадати знаменитість або відомий бренд на фотографії. Також у грі є мистецький тур, в якому потрібно намалювати в програмі "Paint" прислів'я або крилатий вислів. У запитаннях "неповноцінного туру" завжди чогось бракує. Завершує гру тур-аукціон, де команди роблять ставки на бали. Також може бути "hand made" тур: кожна команда з однакового реквізиту повинна щось побудувати.

Я стала "ідейним натхненником" нашої команди. Довго не могла зібрати колег для гри, тому в "Mad Head Show" граємо тільки втретє. Вперше нас грало четверо, зараз реєструємо вже 8 гравців. Назва "Ума палата" з'явилася, коли ми брали участь у міському турнірі в "Що? Де? Коли?". "Mad Head Show" більш інтерактивна гра, тут є постійна взаємодія з ведучим. Наша мета – весело провести час з колегами у неформальній атмосфері, а успіхи в грі будуть приємним бонусом. Поки що ми тримаємося в середині турнірної таблиці. "Mad Head Show" – це хороша альтернатива звичному відпочинку в Черкасах.

В кожній грі є яскраві моменти. Добре запам'яталося, як у художньому турі учасниця іншої команди намалювала "50 відтінків сірого". Виявилося, дівчина працює дизайнером, і на екрані вона дійсно зобразила багато відтінків сірого кольору. Відповідь вгадали всі.

Інна Ярмоленко
Інна Ярмоленко
учасниця команди "Ума палата"
 

  • Фото 1 - Шалені голови: інтелектуальна гра з Європи підкорює черкащан
  • Фото 2 - Шалені голови: інтелектуальна гра з Європи підкорює черкащан
  • Фото 3 - Шалені голови: інтелектуальна гра з Європи підкорює черкащан
  • Фото 4 - Шалені голови: інтелектуальна гра з Європи підкорює черкащан

За результатами гри команди отримують заохочувальні призи, наприклад, сертифікат на відвідування квеструму або лазертагу, а найбільш веселі учасники отримують тортик. Мета гри – не змагання за головний приз, а можливість зібратися з друзями і дізнатися щось нове.

Наша команда бере участь у “Mad Head Show” з першої гри. Тут нас приваблюють цікаві запитання, можливість з друзями поміркувати над відповідями та цікавий формат відпочинку. Більшість запитань – окремі цікаві моменти з несподіваними та іронічними відповідями. В останній грі було завдання вгадати знаменитість у дитинстві. Одна учасниця жартома назвала Поліну Гагаріну. Виявилося, що вона мала рацію. У цій грі часто допомагає інтуїція.
Віктор Головко
Віктор Головко
капітан команди "Случайное явление"
 

У грі беруть участь від 10 до 20 команд. Одного разу “Mad Head Show” зібрала 150 осіб із 24 команд. Ігри проходять двічі на місяць у ресторані "Manhattan". Інтерактив триває 3 години, у цей час можна замовляти їжу та напої.

А ви зможете дати відповідь на запитання “Mad Head Show”?

Ось декілька завдань із гри, спробуйте дати відповіді без допомоги всесвітньої мережі. 

Запитання №1: Інвентар ЦЬОГО виду спорту, який раніше називався Флім-Флам, Віф-Ваф і Госіні, спочатку включав корки від шампанського, книги і портсигари. Переможцем ЦЬОГО виду спорту в світовому турнірі став головний герой фільму "Форест Гамп". Назвіть ЦЕ.

Запитання №2: Денні розважальні програми раніше спонсорували виробники ЦЬОГО продукту, який у поєднанні з жанром музично-драматичного мистецтва дав назву цим програмам. Назвіть ЦЕЙ продукт.

Запитання №3: У деяких африканських племенах є звичай: під час першої шлюбної ночі наречений робить обраницю схожою на відомого російського хокеїста, позбавляючи її ЧОГО?

Запитання №4: Що рекламують на цьому фото?

Що рекламують на цьому фото?
Що рекламують на цьому фото?

Пишіть свої варіанти відповідей у коментарі!

Всі фото надали організатори проекту

Маргарита Годуліна

Хочете підказати нам тему статті чи новини? Напишіть її на пошту нашому редактору і +100500 до карми вам гарантовано!
Коментарі