Світ здоров'я - Гірудотерапія – лікування п'явками

Гірудотерапія – лікування п'явками


  • Дата: 12 травня 2016, 11:35

Гірудотерапія ( лікування п'явками ) – один з найдавніших методів медицини. Це простий у використанні, дієвий метод лікування різних захворювань, який не викликає побічних ефектів і має мінімальні протипоказання.

У зв'язку з цим медична п'явка викликає до себе підвищений інтерес як з боку лікарів, так і пацієнтів.

Лікувальний ефект від застосування п'явок виходить троїстим. По – перше, це лікувальне кровопускання, яке завантажує регіонарний кровотік, звільняючи судини і нормалізує тиск. По – друге, рефлекторна дія, так як п'явка приставляється на біологічно активні точки, до яких підходить найбільша кількість нервових закінчень, пов'язаних з різними органами й системами організму людини. Нарешті, по – третє, біологічний вплив п'явочного секрету, який впорскується в кров людини. До складу секрету входить понад 100 біологічно активних компонентів, що володіють лікувальною дією. За характером впливу на організм людини їх можна розділити на три групи.

Перші впливають на імунітет і патогенну мікрофлору людини, надаючи протизапальну, бактеріостатичну та імуностимулюючу дію. Друга група ферментів, впливаючи на стінки судин, надає антисклеротичну і протиішемічну дію. Третя група ферментів, надаючи вплив на рух крові і судин, має гіпотензивну та лімфогінну дію.

Такими лікувальними ефектами володіє тільки медична, аптекарська або східна п'явка. Такий вид медичної п'явки практично не зустрічається в природних умовах при такій екологічній обстановці, яку ми маємо на сьогоднішній день. І ми не рекомендуємо купувати п'явки у "дуремарів" на базарі і займатися самолікуванням.

Лікувальна п'явка вирощується на спеціальній біофабриці, поставляється в кабінети гірудотерапії з санітарно – епідеміологічним сертифікатом. Використовується вона, як і шприц, тільки один раз – після процедури її умертвляють.

Лікар – гірудотерапевт обстежує пацієнта і призначає індивідуальну схему лікування, в залежності від стану організму, характеру і стадії хвороби. За один сеанс використовується від трьох до п'яти п'явок, процедура займає близько години. Проводять дві – три процедури в тиждень, курс лікування становить два – чотири тижні. Через півроку рекомендується провести повторний курс гірудотерапії.

Застосовують п'явок в різних областях медицини, насамперед це судинні захворювання, гіпертензія, ІХС ( стенокардія, передінфарктний стан, постінфарктний синдром ), атеросклероз, ВСД, варикозна хвороба, тромбофлебіт, гемморой; захворювання нервової системи – головний біль, запаморочення ( як прояв церебрального атеросклерозу ), наслідки ЧМТ, мігрень, порушення сну, невралгії, радикуліти, остеохондрози; захворювання опорно – рухового апарату – артрози, артрити, міжхребцеві грижі, посттравматичні гематоми, набряк тканин; захворювання ендокринної системи, зокрема хвороби щитовидної залози, цукровий діабет.

Застосовуються п'явки і при глаукомі, синуситах, невритах слухового нерва, отитах, стоматитах, пародонтозі, псоріазі, екземах, вугровому висипанні; при захворюваннях ШКТ – запорах, холециститах, гепатозах, хр. гепатиті, жировій дистрофії печінки, колітах, панкреатитах, ДЖВП; при пієлонефритах; при захворюваннях дихальної системи – бронхітах, бронхіальній астмі, хр. легеневому серці; у гінекології – при запаленні придатків, міомах, ендометріозі, клімактеричних розладах, кістах яєчників, безплідності; в урології – при простатитах, аденомі простати.

Серед протипоказань слід зазначити абсолютні: гемофілія, тяжкий ступінь анемії, геморагічний діатез, вагітність і період лактації, стійкий низький артеріальний тиск.

Інформацію взято з сайту http://mirzdravia.ck.ua

Коментарі