Лікування п'явками, голками і равликами: черкащани практикують нетрадиційні медичні процедури

Гірудотерапія, рефлексотерапія і омолодження равликами – такі незвичайні види лікування пропонують в черкаському медичному центрі "Світ здоров'я".

19 липня 201672531
'Лікування п'явками, голками і равликами: черкащани практикують нетрадиційні медичні процедури'

В юності всі думають, що міцне здоров'я буде протягом усього життя, але, на жаль, це не так. Ми звикли до ліків і часто думаємо, якщо таблетки не дають ефекту, то більше ніхто і ніщо не допоможе. Хоча існують інші, часом екзотичні та нетрадиційні, методи лікування хвороб і збереження молодості.

Гірудотерапія – лікування п'явками

До лікування п'явками, як і до інших екзотичних методик, більшість черкащан ставиться з побоюванням. Але лікарі-рефлексотерапевти запевняють: п'явки – це універсальні ліки. Під час укусу вони виділяють гірудин, який неможливо відтворити в лабораторних умовах. П'явка покращує кровообіг і роботу клітини, знімає запалення, набряк і біль, змушує організм прокинутися і підвищує імунітет, нормалізує жировий обмін і рівень холестерину.

Про такий метод лікування я знала дуже давно, але в нашому місті зіткнулася з клінікою, де його практикують, випадково. Після пологів у мене виникла проблема варикозного розширення вен на нозі. П'явки – це найбільш ефективний метод лікування цієї проблеми. Далі йде тільки операція, але це дуже радикально.

Звісно, спочатку було трохи неприємно. З криками від п'явок я, звичайно ж, не тікала, адже розуміла, яку користь вони приносять. Під час самої процедури легке неприємне відчуття виникає лише тоді, коли п'явка впорскує свою слину. В цей момент відчуваєш невеликий дискомфорт. Я б порівняла це з уколом вітамінів внутрішньом'язово. Інших неприємних відчуттів гірудотерапія не викликає. В цьому немає нічого страшного. Наприкінці процедури я навіть наважилася торкнутися п'явок.

 

Ірина Чуйко
Ірина Чуйко
пройшла курс гірудотерапії
 

Лікування п'явками, голками і равликами: черкащани практикують нетрадиційні медичні процедури
Лікування п'явками, голками і равликами: черкащани практикують нетрадиційні медичні процедури

З лікувальною метою використовуються тільки спеціальні медичні п'явки. Вони не живуть у звичайному середовищі. П'явки ставлять на ті ж активні точки, що і голки. Лікар індивідуально визначає такі зони, схему лікування та кількість п'явок на сеанс (від 3 до 5). Зазвичай таких процедур призначають до 10. Від гірудотерапії практично не виникають побічні ефекти. Дещо неприємні відчуття (нагадує укус комара) можуть виникнути лише на початку процедури.

В середньому за сеанс п'явка "випиває" від 5 до 10 мілілітрів крові. Ціну за сеанс гірудотерапії визначають за кількістю використаних за процедуру п'явок. Одна п'явка "коштуватиме" 30 грн.

Всіх людей умовно можна розділити на дві категорії: одні через неграмотність і страхи не довіряють гірудотерапії, а інші після ери антибіотиків просто закохані в цей спосіб лікування. Правда, на процедури гірудотерапії частіше приходять люди старшого віку.

Іноді трапляються курйози. Одна з пацієнток медцентру довго налаштовувалася на процедуру, але коли дійшло до справи, дівчина просто втекла. Наступного разу вона прийшла вже зі своїм чоловіком для моральної підтримки. Коли зайшла медсестра з п'явками, пацієнтка знову насторожилася, але чоловік зміг її заспокоїти. Чомусь багато хто вважає, що під час сеансу п'явки будуть повзати по тілу, але це не так. У момент присмоктування їх обмежує спеціальний шприц, а потім під них кладуть ватні пов'язки, тому людина навіть не відчуває на тілі присутність п'явок. Деякі пацієнти навпаки просять показати їм цих істот, іноді навіть гладять їх.

Олена Іващенко
Олена Іващенко
лікар-рефлексотерапевт медичного центру "Світ здоров'я"
 

Показання: захворювання серцево-судинної, нервової, дихальної систем, гінекологічні захворювання, варикозна хвороба, захворювання печінки, щитовидної залози тощо.

Протипоказання: анемія (знижений рівень гемоглобіну), гемофілія, онкологічні захворювання, небажано ставити п'явок під час вагітності і за високої температури.

Рефлексотерапія – вплив голками і теплом

Лікування п'явками, голками і равликами: черкащани практикують нетрадиційні медичні процедури
Лікування п'явками, голками і равликами: черкащани практикують нетрадиційні медичні процедури

В цьому напрямку виділяють вплив на біологічно активні точки за допомогою голок (акупунктура) і тепла (цзю-терапія). Голки ставлять на біологічно активні точки, які відповідають за уражений орган або запалену ділянку. За один сеанс тривалістю 30 хвилин в середньому ставлять від 5 до 10 голок. Курс може включати до 10 таких сеансів. Голки ставлять неглибоко, тому після процедури ран не залишається. Таке лікування можуть призначати навіть вагітним жінкам, щоб зняти токсикоз і знеболити родовий процес.

Вплив теплом – безконтактний метод, який не залишає після себе опіків. На активні точки впливають за допомогою глибокого прогрівання полиновою сигарою. На кінчику тліючої сигари утворюється інфрачервоне випромінювання, тобто прогрівається не тільки шкіра, але й тканини. Людина під час процедури відчуває приємне тепло. Один сеанс рефлексотерапії буде коштувати 60 грн.

Показання: неврологічні, кардіологічні, гінекологічні, гастроентерологічні, легеневі захворювання, ВСД.

Протипоказання: лихоманка, онкологічні захворювання, туберкульоз.

Косметичний масаж равликами ахатина

Лікування п'явками, голками і равликами: черкащани практикують нетрадиційні медичні процедури
Лікування п'явками, голками і равликами: черкащани практикують нетрадиційні медичні процедури

Екзотична процедура користується популярністю не тільки серед звичайних людей, а й у середовищі селебрітіс. Незвичайний масаж, як стверджують фахівці, дуже добре впливає на шкіру обличчя, робить її пружною і сяючою, як у немовляти. Равлики-масажистки виділяють слиз, який має омолоджуючу та регенеруючою дію. Ахатини омолоджують тканини організму, розгладжують зморшки і покращують кровообіг.

За сеанс вам поставлять трьох гігантських равликів, які будуть пересуватися обличчям, здійснюючи приємні масажні рухи. Після процедури обличчя висихає і покривається легкою плівкою. Одна процедура триває 25 хвилин. Через 10 сеансів, обіцяють фахівці, буде помітно результат. Одна така процедура обійдеться в 100 грн.

Правда, далеко не у всіх дівчат вистачає сміливості навіть взяти в руки гігантських молюсків, не те що дозволити прикласти їх до свого обличчя. Якщо ж ви нейтрально ставитеся до молюсків, то равликотерапія – хороший спосіб зробити своїй шкірі невеликий приємний подарунок.

Про масаж равликами я дізналася від своєї подруги, яка випробувала цю процедуру. Я навряд чи зважилася б на такий незвичайний масаж, якщо б не побачила ефекту на обличчі своєї подруги. Я пройшла весь курс – 10 сеансів. Мені здається, що навіть колір обличчя після курсу змінився, став кращим.

Коли вперше прийшла на процедуру, шоку не було, адже я й раніше бачила цих молюсків. Але, звісно, перед процедурою потрібно було морально налаштуватися. Спочатку мені вмили обличчя, потім поклали равликів під очі, на вилиці. Я закрила очі, а равлики почали повільно по мені повзти. Виявилося, що це викликає цікаві емоції. Важко описати, що саме ти відчуваєш. Це нагадує заспокійливий масаж: равлик дуже слабо натягує шкіру, і ти відчуваєш напругу його м'язів. Але відрази ця процедура не викликає точно.

Тетяна Супрун
Тетяна Супрун
випробувала масаж равликами
 

Перш ніж починати будь-який курс процедур, проконсультуйтеся з лікарем, дізнайтеся про всі показання і протипоказання, а також можливі побічні ефекти.

Маргарита Годуліна

Хочете підказати нам тему статті чи новини? Напишіть її на пошту нашому редактору і +100500 до карми вам гарантовано!
Коментарі
  • Фото

    Будьте осторожны с такой процедурой, улитки могут переносить разные кожные заболевания ,если они используются много раз и на разных людях. Функции самоочистки у них нет, а если и есть то не 100%. Каждая улитку можно использовать один раз и для одного человека.