УЗД Черкаси Назаров № 113, 5 поліклініка - Еластографія

Еластографія


  • Дата: 15 грудня 2021, 12:40

Ми перші в Черкаській області, хто запровадив та здійснює найсучасніший вид ультразвукового дослідження – фіброеластометрію зсувної хвилі та компресійну еластографію (мультипараметрична діагностика) за допомогою ультразвукової діагностичної системи експертного класу Siemens S 3000.

Ультразвукова еластографія несе принципово іншу інформацію про тканини, ніж звичайне чорно-біле зображення анатомічних зрізів органів (В-режим). Еластографія – це "опір матеріалів" живих тканин. УЗ еластографія (соноеластографія) – отримання зображення розподілу механічних властивостей на площині зрізу об’єкта на екрані ультразвукового приладу. Еластографія за шкалою кодує кольором пікселі, характеризуючи механічні властивості тканин – жорсткість (або її антонім – еластичність).

Механічні властивості тканин (жорсткість, м’якість, еластичність) відображають патологічні і фізіологічні зміни у властивостях сполучної тканини органів. Зміна механічних властивостей мають важливе діагностичне значення при: пухлинах (зазвичай більш жорстке – зло, а менш жорстке – добро по відношенню до здорових тканин), набряку (накопичення води між клітинами в сполучної тканини підвищує жорсткість) та при дистрофії (рубці – жорсткі, атрофічні тканини втрачають фізіологічний тургор й стають механічно в’ялими – м’якими, податливими).

Механічні властивості тканин можливо виміряти лише деформувавши їх зовнішньою силою в еластичному діапазоні. УЗ еластографія використовує мікронні мікродеформації.

МУЛЬТИПАРАМЕТРИЧНЕ УЗД ОРГАНІВ ЧЕРЕВНОЇ ПОРОЖНИНИ + ФІБРОЕЛАСТОМЕТРІЯ ПЕЧІНКИ (METAVIR)

Дослідження печінки, жовчного міхура, жовчовивідних протоків, підшлункової залози, селезінки, черевного відділу аорти, нижньої порожнистої вени, воротної та селезінкової вен, лімфовузлів, огляд кишківника на наявність новоутворень, дослідження печінки та селезінки за допомогою функції фіброеластометрії (еластографії) зсувної хвилі, що дає змогу швидко та якісно встановити ступінь фіброзу за міжнародною шкалою metavir.

МУЛЬТИПАРАМЕТРИЧНЕ УЗД ЩИТОПОДІБНОЇ ЗАЛОЗИ (+ЕЛАСТОМЕТРІЯ ЗСУВНОЇ ХВИЛІ, КОМПРЕСІЙНА ЕЛАСТОГРАФІЯ)

Дослідження щитоподібної залози, паращитоподібних залоз, навколишніх м’яких тканин та лімфовузлів шиї, використання технології еластометрії зсувної хвилі та компресійної еластографії, що дозволяє з високою точністю діагностувати ступінь злоякісності новоутворень ( якісний та кількісний аналіз).

МУЛЬТИПАРАМЕТРИЧНЕ УЗД МОЛОЧНИХ ЗАЛОЗ+ЕЛАСТОМЕТРІЯ ЗСУВНОЇ ХВИЛІ, КОМПРЕСІЙНА ЕЛАСТОГРАФІЯ

Дослідження молочних залоз, навколишніх м’яких тканин та відповідних лімфовузлів, використання технології еластометрії зсувної хвилі та компресійної еластографії, що дозволяє з високою точністю діагностувати ступінь злоякісності новоутворень (якісний та кількісний аналіз).

Фото 4

Фільм'Еластографія' - фото 1
Фільм'Еластографія' - фото 2
Фільм'Еластографія' - фото 3
Фільм'Еластографія' - фото 4
Коментарі