EcoSvit - ОПТГ чи КТ?

ОПТГ чи КТ?


  • Дата: 29 жовтня 2021, 14:50

ОПТГ (ортопантомограма) -це панорамний знімок всього зубощелепного апарату з охопленням пазух та м'яких тканин. Без цього дослідження не можливо уявити сучасне стоматологічне лікування. На відміну від прицільного знімка окремого зуба . ОПТГ – це 2D знімок.

ОПТГ дає інформацію про: положення коренів зубів 🦷,дефекти контактних поверхонь, приховані каріозні плями та порожнини, кісти, хід прорізування і росту зубів, стан пародонту, дефекти змикання щелеп, руйнування кістки, якість пломб і запломбованих каналів,запалення носових пазух.

Комп'ютерна томографія відрізняється від ОПТГ тим, що це 3D знімок. Він дає можливість вивчити ділянку обстеження більш детально, а саме – повертати знімок під різним ракурсом з реальними розмірами зубів, оцінити товщину та глибину кістки в ділянці імплантації, побачити точну кількість кореневих каналів та їх просування (особливо важливо для лікування молярів). Також КТ дає можливість діагностики стану твердих тканин (карієс, періодонтит, прилягання пломб, накладок, коронок). Без 3D знімку не можливо спланувати імплантацію та атипове видалення зубів мудрості.

ОПТГ і КТ є взаємодоповнюваними знімками і невід'ємними складовими діагностики в сучасній стоматології, які дають більш повну картину для постановки точного діагнозу, що впливає на тактику майбутнього успішного лікування.

Наша адреса: вулиця Надпільна (Ільїна), 289/1 (2 поверх) (068) 651-10-10, (093) 116-10-10.

Коментарі