Черкаський державний технологічний університет - В ЧДТУ вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

В ЧДТУ вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні


  • Дата: 11 березня 2016, 09:45

17 лютого 2016 року в Черкаському державному технологічному університеті відбувся захід-реквієм "На варті свободи", присвячений Дню Героїв Небесної Сотні.

День Героїв Небесної Сотні – пам'ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні. Цей пам'ятний день встановлено Указом Президента України 11 лютого 2015 року з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

До присутніх на заході-реквіємі "На варті свободи" звернувся виконуючий обов'язки ректора Черкаського державного технологічного університету, професор Сергій Анатолійович Назаренко, наголосивши на необхідності вшанування пам'яті Героїв Революції Гідності, що віддали свої життя за свободу української нації, за оновлення нашої держави, за утвердження прагнень до європейських цінностей у споконвічно європейській державі.

Пам'ять Героїв Небесної Сотні вшанували Хвилиною мовчання.

Від багатотисячного колективу викладачів та студентів Черкаського державного технологічного університету право покласти квіти до стели Героїв Небесної Сотні на Соборній Площі міста Черкаси надано студентам факультету економіки та управління Кривенко Ользі та Ременюку Артему. Цю почесну місію вони виконали під звуки пісенного багатоголосся жалобного реквієму України "Пливе кача по Тисині" у виконанні гурту "Пікардійська терція".

Ведучі заходу-реквієму Король Марія та Мироненко Артем нагадали присутнім про хід подій Революції Гідності 2013-2014 років та її кульмінаційний момент – розстріл людей, чиї імена навічно закарбовані в скрижалі української історії й кого завжди пам'ятатимуть як Небесну Сотню, яка своїм життям заплатила за свободу для мільйонів українців і дала шанс збудувати нову демократичну правову державу.

Поіменно згадали земляків-черкащан – Героїв Небесної Сотні: Максима Горошишина (с. Грушківка Кам’янського району), Юрія Паращука (м. Тальне), Юрія Пасхаліна (с. Носачів Смілянського району), Андрія Саєнка (м. Сміла), Віктора Чернеця (с. Подібна Маньківського району), Віталія Смоленського(с. Фурманівка Уманського району).

Перед учасниками заходу виступив Сергій Шмиголь – учасник студентського Євромайдану, на час подій Революції Гідності – голова Студентської ради будівельного факультету ЧДТУ.

Увазі студентів та викладачів запропоновано поезії "…і мовчки сотня непокорених героїв…" у виконанні студентки лінгвістичного факультету Бондаренко Марини та "Мамо, не плач" у виконанні студентки факультету економіки та управління Горб Юлії.

Учасники заходу-реквієму "На варті свободи" отримали нагоду ознайомитися з експозиціями присвячених пам'яті Героїв Небесної Сотні виставки художніх робіт студентів кафедри дизайну та книжкової виставки, організованої співробітниками бібліотеки Черкаського державного технологічного університету.

Захід підготував Центр студентського розвитку та культурних програм ЧДТУ.

Інформацію взято з сайту: http://procherk.info/news/7-cherkassy/40362-u-chdtu-vshanuvali-pamjat-geroyiv-nebesnoyi-sotni

Фото 3

Фільм'В ЧДТУ вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні' - фото 1
Фільм'В ЧДТУ вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні' - фото 2
Фільм'В ЧДТУ вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні' - фото 3
Коментарі